Categories

Tag Cloud

info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Perfectionisme en controle

Perfectionisme en controle

‘Perfectionisme, de volksziekte van een nieuwe generatie’ kopt de Volkskrant. Het is een van de grootste katalysatoren achter de toenemende burn-out cijfers, zeker onder de jongere generatie. Perfectionisme gaat vaak samen met de angst om fouten te maken, moeite te genieten van het moment, de illusie van controle en de toenemende snelheid van leven en dit maakt het een verraderlijk mechanisme. Twee mechanismes maken perfectionisme lastig te doorbreken. Allereerst is ons brein altijd op zoek naar oplossingen (verbeteringen) en werkt dit vaak tegen ons. En ook weten we ons geen raad met de onderliggende (faal) angst. Die vaak de voedingsbron van perfectionisme en controle is.

 

Mindfulness als tegenhanger van controle

Gelukkig hebben wetenschappers aangetoond dat het brein veel meer kan veranderen dan we vroeger dachten. Mindfulness leert jou (brein) om meer in dit moment te leven, lastige situaties los te laten (zeker als er even geen oplossing voor handen is), minder streng te oordelen over jezelf en meer vanuit liefde en minder vanuit angst te leven. Ik heb een 3-weekse mindfulness verdiepingscursus ontwikkeld om de angst achter perfectionisme aan te gaan en er een blog over geschreven.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt duidelijk wat het beste bij jou past. Soms is life-coaching aan te raden, voor een ander een 8-weekse mindfulness en iemand met meer meditatie-mindfulness ervaring kiest waarschijnlijk voor een verdiepingstraining. Als een traject buiten Beyond Mindfulness – bijvoorbeeld een therapeut of een bepaalde retraite – beter aansluit dan zal ik dat zeker adviseren.

“If there is no solution to the problem then don't waste time worrying about it. If there is a solution to the problem then don't waste time worrying about it.”

Dalai Lama XIV

Kennismakingsgesprek

30 – 60 minuten

Maandag – Vrijdag

09.00 – 17.30

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Volledige agenda

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

AANPAK

Ik combineer life-coaching met meditatie (mindfulness). Mijn manier van coachen wordt gekenmerkt door een pragmatische en oplossingsgerichte aanpak. In mijn methode zal ik naast mindfulness ook gebruik maken van Transformational Presence, geweldloze communicatie, The Work of Byron Katie en Voice Dialogue.

Mijn persoonlijke missie is om je op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. Ik doe dit door terug te geven wat ik zie en hoor, door vragen te stellen en door te confronteren wanneer dat nodig is. Gelijkheid en niet-oordelen zijn erg belangrijk voor mij. Dit is direct geïntegreerd in de manier waarop ik werk.

WAAROM MARC?

Er lijkt sprake te zijn van een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod in onze maatschappij. In mijn persoonlijke zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach.

Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte retraite Dzogchen bij Jan Geurtz (2015)
 • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2017)
 • Trainings on Voice-dialogue and non-violent communication (ITP 2017)
 • Meditatie & theater retraite Arunachala Bakhti Lab (India 2018)
 • Stilte retraite bij Adyashanti (2018)
v

Klanten Reviews

★★★★★

Marc is a very good coach, he is understanding and compassionate. He also pushes you just beyond your borders with a lot of respect so you can trust t...

Kovács Anna, Amsterdam

★★★★★

Marc is a positive and energetic person, open-minded, deep and a very good listener. He takes really good care of people around him, so I strongly rec...

Elisa Caligiana, Amsterdam

★★★★★

Marc is een fijne coach. Zijn stijl is erop gericht je zo veel mogelijk zelf te laten bedenken en beslissen. Hij denkt mee en luistert goed, maar zal ...

Floor, Amsterdam

★★★★★

Marc is een enthousiaste mindfulnesscoach die niet zweverig is! Hele leuke, complete en verrassende cursus gevolgd. Aanrader voor als je zoekt naar ie...

Annelijn van der Slikke, Amsterdam

★★★★★

Marc heeft me onwijs goed geholpen in mijn nieuwe loopbaankeuze. Hij luistert aandachtig en stelt scherpe vragen die me echt in beweging hebben gezet....

Lotte Huising, Amsterdam

Meer Reviews

JOIN OUR MINDFULNESS CLASS

Meld je aan voor een mindfulness training of coaching, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.Kies je mindfulness class:


MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

 • Mindfulness
 • Zelfcompassie
 • Essentie van Meditatie