info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Angst coaching

Angst coaching

Perfectionisme, pleasen, controle willen hebben, moeilijk liefdesrelaties aangaan en moeite hebben met assertiviteit en grenzen stellen; dit zijn allemaal voorbeelden van situaties waarin angst, vaak onbewust, een centrale rol speelt. Tijdens de individuele angst coaching leer je omgaan met angstige emoties, word je je bewuster van automatische patronen en leer je hoe je andere keuzes kunt maken. Daarnaast ga je inzien dat je je angst niet bent maar je angst hebt (een groot verschil!) en leer je contact maken met je zelfvertrouwen en kracht.

Vaak richten we ons op de korte termijn en willen we het probleem zo snel mogelijk opgelost hebben.Tijdens de coaching kan het zijn dat onderliggende gevoelens van ontevredenheid, die eerder werden genegeerd, naar de oppervlakte komen. Ook daar gaan we mee aan de slag. Niet omdat het leuk en makkelijk is, maar juist omdat het je een stabieler, gelukkiger en meer ontspannen persoon kan maken.

Kracht van Mindfulness-meditatie

Mindfulness-meditatie is één van de krachtigste manieren om angsten aan te gaan en ervoor te zorgen dat het de grip op jou verliest. Simpelweg door het verzet op te geven, je angsten toe te laten, te accepteren en ze in je lijf de ruimte te geven. Dit kan zo tegennatuurlijk voelen dat begeleiding, zoals angst coaching, hierin nodig zijn. Technieken zoals Voice dialogue, systemisch werken en geweldloze communicatie worden ook ingezet om datgene wat zich onbewust afspeelt, zichtbaar en voelbaar te maken. En de weg naar meer balans, tevredenheid, ontspanning en plezier in te zetten.

Mijn persoonlijke missie is om jou op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. Ik doe dit door terug te geven wat ik zie en hoor, door vragen te stellen en te spiegelen. Gelijkheid en niet-oordelen zijn erg belangrijk voor mij. Dit is geïntegreerd in de manier waarop ik werk in coaching bij angst.

Aanpassingen ivm COVID 19

In de ruimte waarin de individuele coach sessies  plaatsvinden, is het mogelijk om aan de voorschriften rondom COVID-19 te voldoen. Echter gezien de hele COVID-19 situatie vinden sommige mensen het prettig om de gesprekken online te voeren. Beide is mogelijk. Als hier nog vragen over zijn stel ze dan gerust.

Waarom angst coaching bij Beyond Mindfulness?

Een cruciale stap op weg naar duurzaam geluk is om de identificatie met gedachten en gevoelens los te laten en de kern van je angsten aan te gaan. De werkwijze is diepgaand en oplossingsgericht en geeft je praktische handvatten en oefeningen die je helpen om het in je dagelijks leven toe te passen.

Mijn kracht zit in mijn 8+ jaar ervaring met angstklachten, mijn drive en ervaring in mindfulness meditatie als trainer en life-coach en mijn pragmatische en niet-oordelende aanpak. Wil je kennismaken? Heb je vragen over angst coaching en/of mindfulness? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan, bekijk de veelgestelde vragen of neem direct contact met mij op!

Ga voor duurzaam geluk

Voel je empowered

Aangaan van moeilijke thema’s

Beter omgaan met angst (emoties)

Praktisch toepasbaar

Maak vrije en bewuste keuzes

"Mijn taak is niet om jouw vragen te beantwoorden, maar om je antwoorden te bevragen"

Adyashanti

€90 per uur incl. BTW

Zakelijke uur tarieven €95 excl. BTW

Maandag – Vrijdag

09.00 – 18.00

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Christel Jansen

“Marc heeft zich gericht op de onderliggende oorzaak, in plaats van op het aanleren van ‘trucjes’. Ik ben erg blij met zijn hulp en heb veel zin om hier de komende jaren (de rest van mijn leven?) mee aan de slag te gaan.”

Lees hier meer reviews

 

WAAROM MARC?

Er lijkt een toenemende behoefte aan verdieping. We willen we voorbij onze angst leven, gewoon vrij onszelf zijn. Alleen hebben we het idee dat het dan meteen zwaar en groot wordt. Mijn ervaring is dat niet hoeft. Ik lijk goed te zijn om op een toegankelijke en soms zelfs speelse manier naar de kern van het probleem te  kunnen gaan. Zelf heb ik ook heel wat angsten moeten overwinnen en nog steeds is het soms een uitdaging.

In mijn eigen zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt als business consultant en als trainer en coach in zowel de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt.

Ik heb de drive om een echte bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en angst coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten aan  kan bieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Post HBO Coach opleiding, Nobco accreditatie (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Transformational presence leiders & coaching (Het Eerste Huis 2015)
 • Jaarcursussen meditatie (Dzogchen) (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2020)
 • Diverse trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness en Dementie workshop (Seetrue 2019)
 • Mindfulness opleiding lange traject (Seetrue 2020)
Video: Waarom Beyond Mindfulness Amsterdam

AANPAK ANGST COACHING

De afgelopen jaren zie ik steeds meer het belang van het beter omgaan met angst in. Of cliënten nou met werkgerelateerde vragen kwamen, levensvragen of andere vragen, angst speelde vaak een centrale rol. Het is ook niet gek als je weet dat angst evolutionair gezien de belangrijkste motor achter ons overleven was. Alleen de context waarin we nu leven is dermate veranderd dat dit niet meer nodig is. Helaas weet ons systeem (brein) dat niet, met alle gevolgen van dien.

Ik combineer in mijn angst coaching mindfulness-meditatie,voice-dialogue, systemisch werken, NLP, Transformational Presence, oplossingsgericht werken, geweldloze communicatie, The Work van Byron Katie en Voice Dialogue. Om je angst te overwinnen gaat de angst coaching enerzijds naar de kern van het probleem, maar er is ook veel ruimte voor de praktische inslag. Met als doel het geleerde echt in de dagelijkse praktijk toe te passen. Zelden zal je de coach ruimte verlaten zonder dat je met concrete oefening(en) en handvatten de deur uitgaat.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANGST COACHING

Is het mogelijk om individuele begeleidingssessies te hebben tijdens trainingen?

Ja, dat kan zeker. Beyond Mindfulness is zo opgezet dat angst coaching perfect te combineren is met trainingen.  De ervaring leert dat het nuttig is bij het integreren en verdiepen van je (mindfulness) beoefening en de kern van jouw specifieke probleem te onderzoeken.

Waarom angst coaching bij Beyond Mindfulness? 

Via verschillende wegen heb ik ervaring rondom angst opgedaan. Mijn vijf jaar in de GGZ gaf mij een sterke basis, als zelfstandig coach en als mindfulness trainer ging ik thema’s zoals perfectionisme, stress en piekeren en malen steeds meer bij de kern aan pakken (de onderliggende angst). You teach best what you need to learn most, dit is voor mij erg toepasselijk. Mijn keuzes voor retraites, opleidingen en workshops zijn vaak gericht  om mijn kennis over angst te verdiepen en betere manieren te vinden om het te overwinnen.

Is angst coaching te combineren met life-coaching, loopbaancoaching en/of stress en burn-out begeleiding? 

Zeker! Ik werk al jaren onder de vlag van het loopbaan en stress en burn-out coachingsbureau het Groei Atelier. Naast gediplomeerd Mindfulness trainer en coach, heb ik een post-hbo life-coaching afgerond en mij verder ontwikkeld in oplossingsgericht werken, voice-dialogue, loopbaan coaching en geweldloze communicatie.

Join Our Mindfulness Class

Meld je aan voor een mindfulness Amsterdam training of angst coaching en ik neem contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag dan ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.  Kies je mindfulness class:

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie