info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Life en angstcoaching

Life en angstcoaching

Al tien jaar zit ik in het coachingsvak en begeleid ik mensen bij levensvraagstukken, op loopbaangebied en in de omgang met stress en burn-out. Ik zie steeds meer in dat angst, bij nagenoeg alle vraagstukken, de grootste belemmering is. Dit is iets dat we liever niet zien, iets waar we liever voor weglopen. We vermijden en ontkennen het maar als we goed kijken is angst de drijvende kracht achter veel blokkades en gedragingen zoals perfectionisme, pleasen, gebrek aan zelfvertrouwen, controle willen hebben, moeite met keuzes maken en onszelf mogen zijn, moeilijk liefdesrelaties aangaan, (werk)potentie onbenut laten en moeite hebben met grenzen stellen. In al deze gevallen speelt angst, vaak onbewust, een centrale rol. 

Tijdens de individuele life- en angstcoaching leer je omgaan met angstige emoties, word je bewuster van automatische patronen en leer je hoe je andere keuzes kunt maken. Je gaat inzien dat je je angst niet bènt, maar dat je angstige gevoelens hèbt; een groot en belangijk verschil. Leer contact maken met je eigen kracht en zelfvertrouwen, dit zit al in je.

 

Kracht van Mindfulness meditatie

Mindfulness meditatie is één van de krachtigste manieren om angsten aan te gaan en ervoor te zorgen dat het de grip op jou verliest. Simpelweg door het verzet op te geven, je angsten toe te laten, te accepteren en ze in je lijf de ruimte te geven. Dit kan zo tegennatuurlijk voelen dat begeleiding, zoals in life en angstcoaching, hierin nodig zijn. Technieken zoals Interne Familie systemen, Transactionele analyse, systemisch, en oplossingsgericht werken en geweldloze communicatie worden ook ingezet om datgene wat zich onbewust afspeelt, zichtbaar en voelbaar te maken. En de weg naar meer balans, tevredenheid, ontspanning en plezier in te zetten.

Mijn persoonlijke missie is om jou op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. Ik doe dit door terug te geven wat ik zie en hoor, door vragen te stellen en te spiegelen. Gelijkheid en niet-oordelen zijn hierbij erg belangrijk voor mij, dit is dan ook continue geïntegreerd in de manier waarop ik werk in de coaching rondom angst.

 

Innerlijke Familie Systemen (IFS)

In de aanpak die ik gebruik tijdens de life- en angstcoaching speelt Innerlijke Familie Systemen (IFS) een centrale rol. Een methode waarin westerse en oosterse kennis samenkomen op een manier die ik nog niet eerder heb gezien: een subtiele maar zeer effectieve combinatie van enerdzijds westerse psychologie en coaching en anderzijds meditatie, mindfulness en spiritualiteit. 

Je kan onze gevoelens en oude patronen zien als bevroren kind-delen, die vaak een belangrijke rol blijven spelen in ons. Door onze interne stemmen te horen, te voelen en te erkennen komen ze in contact met je huidige jou. Het systeem gaat zichzelf harmoniseren (helen) doordat het ziet dat het jou niet meer zo hoeft te beschermen als toen je nog kind was. Waardoor oude gevoelens, beschermingsmechanismes en conditioneringen los gelaten kunnen worden. En steeds meer van je authentieke Zelf naarboven komt. IFS gaat uit, en dat blijkt ook in de praktijk, dat jouw systeem precies weet wat het nodig heeft. De facilitator (de coach, ik) is degene die je helpt in dit proces en dit systeem te gaan vertrouwen en horen. Prachtig hoe simpel, effectief en eerlijk het werkt!

Mijn achtergrond en aanpak is meer dan Innerlijke Familie Systemen maar het speelt wel een steeds centralere rol in mijn life en angstcoaching.

 

Waarom life en angstcoaching bij Beyond Mindfulness?

Een cruciale stap op weg naar duurzaam geluk is om de identificatie met gedachten en gevoelens los te laten en de kern van je angsten aan te gaan. De werkwijze die ik gebruik is diepgaand en oplossingsgericht en geeft je praktische handvatten en oefeningen die je helpen om het geleerde in je dagelijks leven te integreren.

Mijn kracht als trainer zit in tien jaar ervaring op het gebied van angstklachten, mijn pragmatische en niet-oordelende aanpak en mijn ervarig als trainer en lifecoach op het gebied van mindfulness meditatie.

Wil je kennismaken of heb je nog vragen over angstcoaching en/of mindfulness? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan, bekijk de veelgestelde vragen of neem direct contact met mij op!

 

Vergoeding zorgverzekering & NOBCO gecertificeerd

Omdat ik als categorie 1 trainer ben aangesloten bij de VMBN, worden de individuele mindfulnesstrajecten die Beyond Mindfulness aanbied via de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Dit valt vaak onder de aanvullende verzekering. Zie de zorgwijzer voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar. Ook ben ik gecertificeerd life, stress-burn-out en loopbaan coach bij NOBCO. Nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Ga voor duurzaam geluk

Voel je empowered

Aangaan van moeilijke thema’s

Beter omgaan met angst (emoties)

Praktisch toepasbaar

Maak vrije en bewuste keuzes

"Mijn taak is niet om jouw vragen te beantwoorden, maar om je antwoorden te bevragen"

Adyashanti

€97,50 per uur incl. BTW

Zakelijk tarief €120 excl. BTW

Gratis kennismakingsgesprek
Maandag t/m vrijdag
09.00 – 18.00
Hillegomstraat 12-14, Amsterdam
Google maps Beyond Mindfulness 2020

AANPAK ANGSTCOACHING

Vaak richten we ons op de korte termijn en willen we het probleem zo snel mogelijk opgelost hebben. Tijdens de angstcoaching kan het zijn dat onderliggende gevoelens van ontevredenheid, die eerder werden genegeerd, naar de oppervlakte komen. Ook daar gaan we mee aan de slag. Niet omdat het leuk en makkelijk is, maar juist omdat het je een stabieler, gelukkiger en meer ontspannen persoon kan maken. Tegelijkertijd is mijn aanpak heel praktisch, down-to-earth en toepasbaar, zodat je na elke sessie het geleerde in de praktijk kan toepassen.

Ik combineer in mijn life en angstcoaching mindfulness-meditatie, Innerlijke Familie Systemen (IFS) met systemisch en oplossingsgericht werken. Om je angst te overwinnen gaat de angstcoaching enerzijds naar de kern van het probleem, maar er is ook veel ruimte voor de praktische inslag. Met als doel het geleerde echt in de dagelijkse praktijk toe te passen. Zelden zal je de coach ruimte verlaten zonder dat je met concrete oefening(en) en handvatten de deur uitgaat.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

JELMER VAN HOEK

” De coaching van Marc is enorm waardevol voor mij geweest. Ik heb een 1 op 1 coaching traject gevolgd en heb zijn coaching als erg prettig en leerzaam ervaren. Hij luistert goed en laat je kennis maken met meditatie en mindfulness op een manier die bij je past. Ik kan het iedereen aanraden die interesse heeft mindfulness en daar meer over wilt leren!

CHRISTEL JANSEN

“Marc heeft zich gericht op de onderliggende oorzaak, in plaats van op het aanleren van ’trucjes’. Ik ben erg blij met zijn hulp en heb veel zin om hier de komende jaren (de rest van mijn leven?) mee aan de slag te gaan.”

 

LEES HIER MEER REVIEWS

Reviews Beyond Mindfulness trainings

FLOOR

” Marc is een fijne coach. Zijn stijl is erop gericht je zo veel mogelijk zelf te laten bedenken en beslissen. Hij denkt mee en luistert goed, maar zal geen uitgesproken meningen formuleren, of je sterk een bepaalde kant op sturen. Daarnaast geeft hij goede oefeningen mee en is heel flexibel. Ik heb na een paar sessies een baan gevonden die goed bij me past, en daar heeft de coaching zeker bij geholpen! “

WAAROM MARC?

Er lijkt een toenemende behoefte aan verdieping. We willen we voorbij onze angst leven, gewoon vrij onszelf zijn. Alleen hebben we het idee dat het dan meteen zwaar en groot wordt. Mijn ervaring is dat niet hoeft. Ik lijk goed te zijn om op een toegankelijke en soms zelfs speelse manier naar de kern van het probleem te  kunnen gaan. Zelf heb ik ook heel wat angsten moeten overwinnen en nog steeds is het soms een uitdaging.

In mijn eigen zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt als business consultant en als trainer en coach in zowel de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt.

Ik heb de drive om een echte bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en angstcoach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten aan  kan bieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Post HBO Coach opleiding, Nobco accreditatie (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Transformational presence leiders & coaching (Het Eerste Huis 2015)
 • Jaarcursussen meditatie (Dzogchen) (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2022)
 • Diverse trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness en Dementie workshop en training (Seetrue 2019 en 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness opleiding lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) gecertificeerde basis opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) gecertificeerde vervolg opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2022)
Video: Waarom Beyond Mindfulness Amsterdam

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER LIFE EN ANGSTCOACHING

Is het mogelijk om individuele begeleidingssessies te hebben tijdens trainingen?

Ja, dat kan zeker. Beyond Mindfulness is zo opgezet dat de life en angstcoaching perfect te combineren is met trainingen.  De ervaring leert dat het nuttig is bij het integreren en verdiepen van je (mindfulness) beoefening en de kern van jouw specifieke probleem te onderzoeken.

Waarom life en angstcoaching bij Beyond Mindfulness? 

Via verschillende wegen heb ik ervaring rondom angst opgedaan. Mijn vijf jaar in de GGZ gaf mij een sterke basis, als zelfstandig coach en als mindfulness trainer ging ik thema’s zoals perfectionisme, stress en piekeren en malen steeds meer bij de kern aan pakken (de onderliggende angst). You teach best what you need to learn most, dit is voor mij erg toepasselijk. Mijn keuzes voor retraites, opleidingen en workshops zijn vaak gericht  om mijn kennis over angst te verdiepen en betere manieren te vinden om het te overwinnen.

Wat is angst coaching?

In angstcoaching (+10 jaar ervaring) leer je op een krachtige manier met angst om te gaan, bewustere keuzes te maken en dicht bij jezelf te blijven. Mijn achtergrond in oplossingsgericht werken, Innerlijke Familie Systemen, geweldloze communicatie en mijn ervaringen uit de jaarcursussen en retraites bij meditatie leraren zoals Jan Geurts, Rupert Spira en Adyashanti gaan we kern van angst aan.

Join Our Mindfulness Class

Meld je aan voor een Beyond mindfulness training of angstcoaching en ik neem contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag dan ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.  Kies je mindfulness class:

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie