info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness & bewustzijnscoaching

Bewustzijnscoaching

Al elf jaar zit ik in het coachingsvak en begeleid ik mensen bij levensvraagstukken, op loopbaangebied en in de omgang met stress, angst, perfectionisme en burn-out klachten. Tijdens mijn bewustzijnscoaching leer je omgaan met lastige emoties, word je bewuster van automatische patronen en leer je hoe je andere keuzes kunt maken. Je gaat inzien dat jij je lastige emoties niet bènt, maar dat je ze hèbt; een groot en belangrijk verschil. Waardoor lastige emoties en gedachten losgelaten kunnen worden, piekeren en malen weg gaan vallen, je minder stress gaat ervaren en je meer kan genieten van de mooie dingen die er nu zijn (ipv met onze gedachten naar de toekomst of het verleden te gaan).

 

Aanpak bewustzijnscoaching

Mindfulness meditatie en bewustzijnswerk zijn krachtige manieren om meer nú te leven, met meer mildheid naar jezelf en je omgeving te kijken en om onprettige emoties aan te gaan. Waardoor lastige emoties en gedachten hun grip op jou verliezen. Simpelweg door het verzet op te geven, ze toe te laten, te accepteren en ze in je lijf de ruimte te geven. Dit kan zo tegennatuurlijk voelen dat begeleiding, zoals in deze bewustzijncoaching, hierin erg helpend kunnen zijn. Technieken zoals Transactionele analyse, systemisch, mindfulness, zelfcompassie, oplossingsgericht werken en geweldloze communicatie worden ingezet om datgene wat zich onbewust afspeelt, zichtbaar en voelbaar te maken. En de weg naar meer balans, tevredenheid, ontspanning en plezier in te zetten.

 

Mijn persoonlijke missie 

Mijn persoonlijke missie is om jou op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. Ik doe dit door terug te geven wat ik zie en hoor, door vragen te stellen en te spiegelen. Gelijkheid en niet-oordelen zijn hierbij erg belangrijk voor mij, dit is dan ook continue geïntegreerd in de manier waarop ik werk in de coaching rondom mindfulness en bewustzijn.

 

Waarom bewustzijnscoaching bij Beyond Mindfulness?

In deze aanpak gaat het om de relatie met wat er gebeurt. Lastige situaties kunnen we niet voorkomen maar wel hoe we er mee omgaan. Dat is waar ik je in kan faciliteren en mijn kracht ligt. In dit traject gaan we niet oplossen, we gaan onszelf en de situatie niet actief veranderen en we gaan niet actief trauma’s helen. We gaan herkennen dat we in essentie al helemaal goed zijn, dat er in dit moment (wat er zich ook voordoet en hoe lastig je situatie nu ook is) alles al precies is zoals het zou moeten zijn, we kijken door de gevangenis van ons denken heen en gaan onszelf in ons ruimere bewustzijn herkennen. We gaan zien dat zelfliefde, zelfcompassie, bewuste aandacht, acceptatie en zelfvertrouwen al in ons zitten. We hoeven het niet meer te cultiveren. Voor vele is het meer een traject van ontleren en leren vertrouwen in en op onszelf. Dit is voor vele een radicaal andere manier van omgaan met onszelf en ons leven. Het is de weg, in mijn ogen, naar een vrije, duurzame, ontspannen, tevreden en natuurlijke manier van leven . Veranderingen ontstaan vanuit die andere blik en acceptatie. Zoals de bekende psycholoog Carl Jung het mooi zegt: “we cannot change until we accept it”. 

 

Innerlijke familie Systemen (IFS)

Innerlijke Familie Systemen (IFS) speelt een steeds centralere rol in mijn coaching. Het is een subtiele maar zeer effectieve combinatie van enerzijds westerse psychologie en coaching en anderzijds meditatie, mindfulness en bewustzijn. 

Je kunt onze gevoelens en oude patronen zien als bevroren kind-delen, die vaak een belangrijke rol blijven spelen in ons volwassen leven. Door onze interne stemmen te horen, te voelen en te erkennen komen ze in contact met je huidige jou. Het systeem gaat zichzelf harmoniseren (helen) doordat het ziet dat het jou niet meer zo hoeft te beschermen als toen je nog een kind was. Waardoor oude gevoelens, beschermingsmechanismen en conditioneringen losgelaten kunnen worden en je authentieke Zelf steeds meer naar boven komt. IFS gaat uit, en dat blijkt ook in de praktijk, dat jouw systeem precies weet wat het nodig heeft. De facilitator (de coach, ik) is degene die je helpt in dit proces en dit systeem te gaan vertrouwen en horen. Prachtig hoe simpel, effectief en eerlijk het werkt!

 

Grote trauma’s

Bij grotere trauma’s zoals seksueel misbruik, mishandeling, oorlogstrauma’s etc. verwijs ik door naar een  trauma therapeut of psycho-therapeut. Ik zit al twaalf jaar in het vak maar ik ben niet universitair opgeleid in dit vraagstuk en daarom voelt het alsof ik mensen te kort doe als ik ze hierin ga begeleiden. Vraag er gerust naar in een mogelijke kennismakingsgesprek, dan leg ik het met liefde uit. Ook kan ik mee denken wat voor therapeut of coach beter zou kunnen passen. 

 

 Vergoeding zorgverzekering & NOBCO gecertificeerd

Omdat ik als categorie 1 trainer ben aangesloten bij de VMBN, worden de individuele mindfulnesstrajecten die Beyond Mindfulness aanbied via de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Dit valt vaak onder de aanvullende verzekering. Zie de zorgwijzer voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar. Ook ben ik gecertificeerd life, stress-burn-out en loopbaan coach bij NOBCO. Nog vragen? Neem dan gerust contact op.

 

Vrijblijvend Kennismakingsgesprek

Wil je kennismaken of heb je nog vragen over bewustzijnscoaching en/of mindfulness? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan, bekijk de veelgestelde vragen of neem direct contact met mij op!

Ga voor duurzaam geluk

Voel je empowered

Aangaan van moeilijke thema’s

Beter omgaan met angst (emoties)

Praktisch toepasbaar

Maak vrije en bewuste keuzes

"Mijn taak is niet om jouw vragen te beantwoorden, maar om je antwoorden te bevragen"

Adyashanti

€95 per uur incl. BTW

ZZP €95 excl. BTW & Zakelijk €125 excl. BTW per uur

Gratis kennismakingsgesprek
Maandag t/m vrijdag
09.00 – 18.00
Hillegomstraat 12-14, Amsterdam
Google maps Beyond Mindfulness 2024

AANPAK BEWUSTZIJNSCOACHING

Vaak richten we ons op de korte termijn en willen we het probleem zo snel mogelijk opgelost hebben. Tijdens de coaching kan het zijn dat onderliggende gevoelens van ontevredenheid, die eerder werden genegeerd, naar de oppervlakte komen. Ook daar gaan we mee aan de slag, door ze te leren voelen, toe te laten en te laten zijn. Dat is niet altijd leuk en makkelijk, maar het geeft ons een stabieler, gelukkiger en meer ontspannen leven. Tegelijkertijd is mijn aanpak heel praktisch, down-to-earth en toepasbaar, zodat je na elke sessie het geleerde in de praktijk kan toepassen.

Mijn inspiratiebronnen en leraren zijn Rupert Spira, Eckhart Tolle, Jan Geurtz, Adyashanti en Roger Castillo. Zij leerden mij om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Bewustzijn is niet iets wat je alleen moet snappen maar het is belangrijker om het direct te ervaren en te voelen. Als we de complexiteit van de geest (denken) wat meer naar de achtergrond laten gaan en ons laten zakken in de simpelheid van dit moment. Dan zal je het proeven, al is het een klein beetje. Het is een pad van ontleren, zakken in jezelf en als een kritische onderzoeker uitvinden, in je eigen directe ervaring, wat klopt en wat niet. We ontdekken  dat we nu al goed zijn en heel zijn, er in essentie nu niks ontbreekt en dat we niks nieuws hoeven te leren, doen of oplossen om gelukkig te zijn.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

JELMER VAN HOEK

” De coaching van Marc is enorm waardevol voor mij geweest. Ik heb een 1 op 1 coaching traject gevolgd en heb zijn coaching als erg prettig en leerzaam ervaren. Hij luistert goed en laat je kennis maken met meditatie en mindfulness op een manier die bij je past. Ik kan het iedereen aanraden die interesse heeft mindfulness en daar meer over wilt leren!

CHRISTEL JANSEN

“Marc heeft zich gericht op de onderliggende oorzaak, in plaats van op het aanleren van ’trucjes’. Ik ben erg blij met zijn hulp en heb veel zin om hier de komende jaren (de rest van mijn leven?) mee aan de slag te gaan.”

 

LEES HIER MEER REVIEWS

Reviews Beyond Mindfulness trainings

FLOOR

” Marc is een fijne coach. Zijn stijl is erop gericht je zo veel mogelijk zelf te laten bedenken en beslissen. Hij denkt mee en luistert goed, maar zal geen uitgesproken meningen formuleren, of je sterk een bepaalde kant op sturen. Daarnaast geeft hij goede oefeningen mee en is heel flexibel. Ik heb na een paar sessies een baan gevonden die goed bij me past, en daar heeft de coaching zeker bij geholpen! “

WAAROM MARC?

Er lijkt een toenemende behoefte aan verdieping. We willen we voorbij onze angst leven, gewoon vrij onszelf zijn. Alleen hebben we het idee dat het dan meteen zwaar en groot wordt. Mijn ervaring is dat niet hoeft. Ik lijk goed te zijn om op een toegankelijke en soms zelfs speelse manier naar de kern van het probleem te  kunnen gaan. Zelf heb ik ook heel wat angsten moeten overwinnen en nog steeds is het soms een uitdaging.

In mijn eigen zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt als business consultant en als trainer en coach in zowel de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt.

Ik heb de drive om een echte bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en angstcoach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten aan  kan bieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Post HBO Coach opleiding, Nobco accreditatie (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Transformational presence leiders & coaching (Het Eerste Huis 2015)
 • Jaarcursussen meditatie (Dzogchen) (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2022)
 • Diverse trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness en Dementie workshop en training (Seetrue 2019 en 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness opleiding lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) basis opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) vervolg opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2022)
Video: Waarom Beyond Mindfulness Amsterdam

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MINDFULNESS EN BEWUSTZIJNSCOACHING

Is het mogelijk om individuele begeleidingssessies te hebben tijdens trainingen?

Ja, dat kan zeker. Beyond Mindfulness is zo opgezet dat de coaching perfect te combineren is met trainingen.  De ervaring leert dat het nuttig is bij het integreren en verdiepen van je (mindfulness) beoefening en de kern van jouw specifieke probleem te onderzoeken.

Waarom zou ik iets met bewustzijn (gewaarzijn) willen doen?

Eigenlijk heel simpel, het haalt het fundament onder het lijden vandaan en zet de poort naar duurzaam geluk open. Je leert op een hele andere manier naar jezelf, de ander en de wereld te kijken. Je gaat ervaren dat je meer verbonden bent met alles wat er  is en met dit moment. Ook ontdek je misschien dat mentaal (psychologisch) lijden altijd te maken heeft met onze relatie met dit moment. Het verzet er tegen. Als bewustzijn (gewaarzijn) en jijzelf meer gaan samenvallen, dan wordt het niet meer iets wat je doet maar wat je bent, dan komen je inherente rust, stilte, ontspanning en tevredenheid vanzelf naar de oppervlakte.

Waarom mindfulness en bewustzijnscoaching bij Beyond Mindfulness? 

Via verschillende wegen heb ik ervaring rondom mindfulness, meditatie en bewustzijnswerk opgedaan. Mijn vijf jaar in de GGZ gaf mij een sterke basis, als zelfstandig coach en als mindfulness trainer ging ik thema’s zoals perfectionisme, stress en piekeren en malen steeds meer bij de kern aan pakken (ons verzet tegen onszelf en de gegeven situatie). De retraites en jaarcursussen die ik de afgelopen acht jaar volgde bij vooral Jan Geurtz, Rupert Spira en Adyashanti leerde ik de essentie van meditatie en mijzelf kennen. Bewustzijn en mindfulness werd niet meer iets wat ik hoefde te doen maar wat ik was. Deze verdieping is nog steeds gaande.

Join Our Mindfulness Class

Meld je aan voor een Beyond mindfulness training of angstcoaching en ik neem contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag dan ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
  Kies je mindfulness class:


  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie