info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Bindingsangst

Bindingsangst

De kiem van bindingsangst ligt meestal in onze jeugd. Een afwijzende ouder is vaak de aanleiding. Je leert al snel om bijvoorbeeld verantwoordelijkheden te ontwijken (hiermee de kans om afgewezen te worden te verkleinen), emoties onder controle te houden (vaak onderdrukken), naar buiten toe te pleasen, te externaliseren (schuld bij een ander leggen) en/of je niet te nauw te verbinden met anderen. Allemaal strategieën om die pijn (afwijzing – niet goed genoeg voelen) te voorkomen. Logisch toch?

Alleen we gaan erg ver om deze pijn niet te hebben. Terwijl daar juist de oplossing zit, de pijn toestaan en voelen. Als het je lukt om bij je pijnlijke emotie te blijven, dan hoef je niet meer ‘raar’ te doen (vechten, vluchten of bevriezen). Je voelt en blijft er bij, ook als je hele systeem ervan weg wil gaan (vaak letterlijk).

 

Bindingsangst toestaan en op jezelf vertrouwen

Maar op een gegeven moment wegen de kosten van het vluchten gewoon niet meer op tegen de baten. En dan blijf je wel staan. Mindfulness-meditatie is een prachtig hulpmiddel om dit te doen. De bindingsangst herkennen, toelaten, door-voelen en weer loslaten. Natuurlijk komt het weer terug en verval je soms weer in oud gedrag. Geen probleem, het leven geeft je nog genoeg kansen om je pijn weer aan te gaan.

Je leert zo steeds meer jezelf te vertrouwen en de angst om te binden los te laten. Wil je hier meer over lezen en concrete tips krijgen hoe dit te doen? Dan kan je mijn blog over bindingsangst lezen. Alleen zullen sommige het erg moeilijk vinden dit zelf te doorlopen en eigen te maken. Zij kunnen gebaat zijn met de hulp van een professional.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt duidelijk wat het beste bij jou past. Vaak is Angst coaching aan te raden, voor een ander een mindfulness cursus en iemand met meer meditatie-mindfulness ervaring kiest waarschijnlijk voor een verdiepingstraining. Als een traject buiten Beyond Mindfulness – bijvoorbeeld een therapeut of een bepaalde retraite – beter aansluit dan zal ik dat zeker adviseren.

“The fears we don’t face become our limits”

Robin Sharma

Kennismakingsgesprek
30 – 60 minuten

Maandag – Vrijdag

09.00 – 17.30

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Meld je aan voor een mindfulness training of coaching, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of lees hier meer over mij en de aanpak.  Kies je mindfulness class:

  Mindfulness Amsterdam

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie