Categories

Tag Cloud

info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Bindingsangst

Bindingsangst

De kiem van bindingsangst ligt meestal in onze jeugd. Een afwijzende ouder is vaak de aanleiding. Je leert al snel om bijvoorbeeld verantwoordelijkheden te ontwijken (hiermee de kans om afgewezen te worden te verkleinen), emoties onder controle te houden (vaak onderdrukken), naar buiten toe te pleasen, te externaliseren (schuld bij een ander leggen) en/of je niet te nauw te verbinden met anderen. Allemaal strategieën om die pijn (afwijzing – niet goed genoeg voelen) te voorkomen. Logisch toch?

 

Leer de pijn toe te staan en te voelen

Alleen we gaan erg ver om deze pijn niet te hebben. Terwijl daar juist de oplossing zit, de pijn toestaan en voelen. Als het je lukt om bij je pijnlijke emotie te blijven, dan hoef je niet meer ‘raar’ te doen (vechten, vluchten of bevriezen). Je voelt en blijft er bij en ook als je hele systeem ervan weg wil gaan (vaak letterlijk).

 

Bindingsangst toestaan

Maar op een gegeven moment wegen de kosten van het vluchten gewoon niet meer op tegen de baten. En blijf je wel staan. Mindfulness-meditatie is een prachtig hulpmiddel om dit te doen. De bindingsangst herkennen, toelaten, door-voelen en weer loslaten. Natuurlijk komt het weer terug en verval je soms weer in oud gedrag. Geen probleem, het leven geeft je nog genoeg kansen om je pijn weer aan te gaan.

 

Op jezelf leren vertrouwen

Je leert zo steeds meer jezelf te vertrouwen en de angst om te binden los te laten. Wil je hier meer over lezen en concrete tips krijgen hoe dit te doen? Dan kan je mijn blog over bindingsangst lezen. Alleen zullen sommige het erg moeilijk vinden dit zelf te doorlopen en eigen te maken. Zij kunnen gebaat zijn met de hulp van een professional.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt duidelijk wat het beste bij jou past. Vaak is life-coaching aan te raden, voor een ander een 8-weekse mindfulness en iemand met meer meditatie-mindfulness ervaring kiest waarschijnlijk voor een verdiepingstraining. Als een traject buiten Beyond Mindfulness – bijvoorbeeld een therapeut of een bepaalde retraite – beter aansluit dan zal ik dat zeker adviseren.

“The fears we don’t face become our limits”

Robin Sharma

Kennismakingsgesprek
30 – 60 minuten

Maandag – Vrijdag

09.00 – 17.30

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Volledige agenda

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

AANPAK

Ik combineer life-coaching met meditatie (mindfulness). Mijn manier van coachen wordt gekenmerkt door een pragmatische en oplossingsgerichte aanpak. In mijn methode zal ik naast mindfulness ook gebruik maken van Transformational Presence, geweldloze communicatie, The Work of Byron Katie en Voice Dialogue.

Mijn persoonlijke missie is om je op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. Ik doe dit door terug te geven wat ik zie en hoor, door vragen te stellen en door te confronteren wanneer dat nodig is. Gelijkheid en niet-oordelen zijn erg belangrijk voor mij. Dit is direct geïntegreerd in de manier waarop ik werk.

WAAROM MARC?

Er lijkt sprake te zijn van een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod in onze maatschappij. In mijn persoonlijke zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach.

Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte retraite Dzogchen bij Jan Geurtz (2015)
 • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2017)
 • Trainings on Voice-dialogue and non-violent communication (ITP 2017)
 • Meditatie & theater retraite Arunachala Bakhti Lab (India 2018)
 • Stilte retraite bij Adyashanti (2018)
v

Klanten Reviews

★★★★★

Marc is a very good coach, he is understanding and compassionate. He also pushes you just beyond your borders with a lot of respect so you can trust t...

Kovács Anna, Amsterdam

★★★★★

Marc is a positive and energetic person, open-minded, deep and a very good listener. He takes really good care of people around him, so I strongly rec...

Elisa Caligiana, Amsterdam

★★★★★

Ik heb net mijn 8-weekse mindfulness training afgerond en ik kan iedereen deze cursus aanraden! Marc is een attente man, die erg betrokken is bij zowe...

Maxime Fischer, Amsterdam

★★★★

Heb je interesse in een Mindfull training, dan is het een aanrader om deze 8-weekse training bij Marc Keller te doen..! Ik ( Diana) was onderdeel van...

diana soons, Amsterdam

★★★★★

Een hele fijne training om je de basis van de 8 weekse, eigen te maken. Op een nuchtere manier wordt alle informatie aangereikt en behandeld. Een echt...

Mirella van der Wal, Amsterdam

Meer Reviews

JOIN OUR MINDFULNESS CLASS

Meld je aan voor een mindfulness training of coaching, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.Kies je mindfulness class:

MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

 • Mindfulness
 • Zelfcompassie
 • Essentie van Meditatie