info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Coaching Alkmaar

Coaching Alkmaar

Het snelle moderne leven heeft vele mooie kanten, maar het begint ook steeds meer zijn tol te eisen. Angst, somberheid, (chronische) lichamelijke klachten, burn-out en andere uit stress voortkomende klachten nemen toe. Ik denk steeds meer te begrijpen waarom dat zo is en hoe ik jou, via coaching Alkmaar, daarin kan faciliteren en ondersteunen. Onze omgang met angst, stress en andere lastige emoties is er vaak één van negeren, onszelf erin verliezen en/of het afreageren op onszelf en/of op een ander. Zelden leren we om emoties toe te staan en ze met meer afstand te doorvoelen en aanschouwen. Nauwelijks luisteren we nog naar ons lijf en we vergeten daardoor onze lichamelijke signalen te gebruiken als belangrijke input voor verandering. We weten vaak niet beter dan onszelf uit lastige situaties en emoties te denken en/of het zo snel mogelijk op te lossen. Wat vaker niet dan wel werkt. 

 

Traject bij Beyond Mindfulness  

Er zijn meerdere methodieken die ik toepas bij coaching Alkmaar en ik zal de belangrijkste noemen. Interne Familie Systemen (IFS), oplossingsgericht werken, transactionele analyse, Mindfulness-meditatie maar ook bewustzijnswerk zijn manieren die ik vaak gebruik. Na elke sessie ga je naar huis met opdrachten en oefeningen die een impact maken op hoe je dingen in je dagelijkse leven aanpakt en beleefd. Want daar wordt het echte verschil gemaakt. Je gaat merken dat tevredenheid, ontspanning en plezier toenemen en het piekeren, vast zitten in emoties en stress zullen afnemen. Ik zal verderop in deze pagina, onder de kop ’aanpak’ vooral de methode van IFS (interne Familie Systemen) en het Bewustzijnswerk verder toelichten.  

 

Vergoeding Zorgverzekering & NOBCO gecertificeerd 

Omdat ik als categorie 1 trainer ben aangesloten bij de VMBN, worden de individuele mindfulness trajecten die ik via coaching Alkmaar aanbiedt via de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Dit valt vaak onder de aanvullende verzekering. Bij de zorgwijzer vind je een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar. Ook ben ik gecertificeerd life, stress en burn-out en loopbaan coach bij NOBCO. Bij vragen neem gerust contact op.

 

Kracht van Beyond Mindfulness en aanmelden

Op een pragmatische en niet-oordelende manier begeleid ik je in uiteenlopende levensvraagstukken. Ik heb twaalf jaar ervaring en ik zie het als mijn voornaamste taak jou te laten ervaren hoeveel kracht en wijsheid je in je hebt. 

Wil je kennismaken of heb je nog vragen over coaching in Alkmaar bij Beyond Mindfulness? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of neem direct contact met mij op!

Je leert je eigen patronen te (h)erkennen

Meer acceptatie in het dagelijkse leven

De kracht van mindfulness meditatie ontdekken

Met meer aandacht en bewustzijn leren handelen

Geluk in jezelf leren ontdekken

Meditaties en handvatten voor dagelijks gebruik

"Geluk is jouw idee over hoe je leven zou moeten zijn loslaten en het leven vieren voor alles wat het wel is”. 
Mandy Hale

Coaching Alkmaar

 Particulier €97,50 incl BTW & Zakelijk €115 excl. BTW

Maandag t/t vrijdag 09.00 – 18.00

Nauertogt 17, Koedijk (Alkmaar)

Beyond Mindfulness in Alkmaar

Mindfulness Tips en oefeningen – meteen aan de slag

Met dit mini werkboek wil ik je motiveren en je tot actie aan zetten, om zo de eerste stappen in de fascinerende  wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de Kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Mindfulness cursus

Deze 8-weekse training helpt je om op een kalme, wijze en bewuste manier met problemen om te gaan. Onbewuste reacties en gewoonten  worden herkend en geven ons een keuze.

Lees verder
Coachsessie in actie

De coaching kent een praktische, diepgaande en niet-oordelende benadering; het helpt je om goed met lastige emoties om te gaan, je leert meer los laten en dicht bij jezelf te blijven.

Lees verder
Mindfulness retraite aug 2021 Terschelling

In de mindfulness retraite ben je even weg uit je dagelijkse leven, midden in de Terschellingse natuur. Je leert met compassie met jezelf en pijnlijke situaties om te gaan en steeds meer jezelf te zijn.

Lees verder
Zelfcompassie training

Je leert moeilijke emoties onder ogen te zien, lijfelijk te voelen en toe te staan via mindfulness en zelfcompassie. We staan bewust stil bij wat er speelt en vanuit welke waarden we willen leven.

Lees verder
Mindfulness op de werkvloer

Stress, burn-out, angst en verlies van plezier en creativiteit nemen toe op de werkvloer. Hier leer je met aandacht aanwezig te zijn bij een taak, klant & collega, creatiever werken en loslaten.

Lees verder

Wil je weten welke training bij je past? Kom naar introductie workshop of bel voor een gratis kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in, dan gaan we samen kijken wat bij je aansluit.

Ga naar het contactformulier

Jelmer van Hoek

“De coaching van Marc is enorm waardevol voor mij geweest. Ik heb een 1 op 1 coaching traject gevolgd en heb zijn coaching als erg prettig en leerzaam ervaren. Hij luistert goed en laat je kennis maken met meditatie en mindfulness op een manier die bij je past. Ik kan het iedereen aanraden die interesse heeft mindfulness en daar meer over wilt leren!”

 

Doris Driesen

“Marc is een hele professionele coach. Hij probeert je altijd zelf achter antwoorden te laten komen. Het geeft mij veel inzichten. Ook de locatie is fijn. Zijn boek “Cris don’t waste it – via meditatie jezelf echt leren kennen” is echt een aanrader. Mooi en eerlijk geschreven. Ook hieruit heb ik veel inzichten gekregen.”

 

Lees hier meer reviews 

Sofie Lindeman

“Marc is een fijne coach. Zijn stijl is erop gericht je zo veel mogelijk zelf te laten bedenken en beslissen. Hij denkt mee en luistert goed, maar zal geen uitgesproken meningen formuleren, of je sterk een bepaalde kant op sturen. Daarnaast geeft hij goede oefeningen mee en is heel flexibel. Ik heb na een paar sessies een baan gevonden die goed bij me past, en daar heeft de coaching zeker bij geholpen!”

MARC’S ACHTERGROND

Nadat ik mijn master Internationale Betrekkingen afrondde, werd mijn interesse voor andere culturen, landen en gebruiken aangewakkerd. Er volgde een mooie tijd als expat in Oost-Afrika. Een tijd waarin ik mezelf opnieuw leerde kennen, boeken las van Eckhart Tolle en over het Boeddhisme en waarin ik begon met yoga en meditatie. 

Een jaar na mijn terugkeer in Nederland, in 2012, begon ik trainingen in mindfulness en zelfcompassie te geven. Na een relatiecrisis in 2015 werd mijn persoonlijke zoektocht naar de ‘essentie van de mind’ echt ingezet.  Ik leerde een nieuw soort geluk, ontspanning en plezier kennen. Dit beschouw ik als een geleidelijk proces, wat steeds meer diepgang krijgt en nooit zal eindigen. 

Jan Geurtz, Rupert Spira, Adyashanti, Satya Katiza en Tilicho zijn de leraren waar ik de meeste retraites, satsangs en jaarcursussen volgde en zij lieten dan ook de grootste sporen bij mij na.  Zij leerden mij zelf te ontdekken en van niemand iets aan te nemen. Om niet blind te geloven, maar directe ervaring als belangrijkste ankerpunt te gebruiken. Deze benadering staat in mijn aanpak dan ook centraal. 

Ik zie mezelf als leerling, net als ieder ander, die een grote passie heeft om zijn ervaringen op dit gebied te delen.

 

Practice what you preach

Via groepstrainingen, mindfulness videos, begeleide meditaties en masterclasses hoop ik mensen te faciliteren op hun pad. In mijn blogs en mijn ebook lees je meer over mij en mijn persoonlijke ervaringen. Daarin laat ik steeds meer van mezelf zien, ook mijn kwetsbare kant. In Tanzania leerde ik hoe belangrijk ‘practice what you preach’ is en dat staat dan ook bij Beyond Mindfulness Alkmaar centraal.

Soms is dat spannend, maar voor mij werkt het vooral bevrijdend. Ik kan niets mooiers bedenken dan jullie te faciliteren en de kracht van mindfulness, meditatie, zelfcompassie en de essentie van meditatie te laten ervaren. Te helpen de weg naar geluk in jezelf te ontdekken.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO, NOBCO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Transformational presence leiders & coaching (Het Eerste Huis 2015)
 • Jaarcursussen (Dzogchen) meditatie (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2022)
 • Diverse trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness opleiding lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) gecertificeerde basis opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) gecertificeerde vervolg opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2022)
Video: Waarom Beyond Mindfulness Amsterdam

AANPAK COACHING ALKMAAR

Innerlijke Familie Systemen (IFS) speelt een steeds centralere rol in mijn coaching. Het is een subtiele maar zeer effectieve combinatie van enerzijds westerse psychologie en coaching en anderzijds meditatie, mindfulness en bewustzijn.


Je kunt onze gevoelens en oude patronen zien als bevroren kind-delen, die vaak een belangrijke rol blijven spelen in ons volwassen leven. Door onze interne stemmen te horen, te voelen en te erkennen komen ze in contact met je huidige jou. Het systeem gaat zichzelf harmoniseren (helen) doordat het ziet dat het jou niet meer zo hoeft te beschermen als toen je nog een kind was. Waardoor oude gevoelens, beschermingsmechanismen en conditioneringen losgelaten kunnen worden en je authentieke Zelf steeds meer naar boven komt. IFS gaat uit, en dat blijkt ook in de praktijk, dat jouw systeem precies weet wat het nodig heeft. De facilitator (de coach, ik) is degene die je helpt in dit proces en dit systeem te gaan vertrouwen en horen. Prachtig hoe simpel, effectief en eerlijk het werkt!

 

Bewustzijnswerk

Bewustzijnswerk bij coaching Alkmaar draait om het weten wie we in essentie echt zijn. Een vraag die de mensheid al eeuwenlang bezighoudt, en terecht. Het is misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf ooit zal stellen. Ik leerde van leraren zoals Jan Geurtz, Rupert Spira, Adyashanti, Eckhart Tolle, Francis Lucille en andere, om voorbij het denken te gaan. Om te zien dat bewustzijn (onze essentie) iets heel natuurlijks is en dat dat altijd aanwezig is. Op dit moment, zonder dat je enige moeite hoeft te doen. Dit inzien en ervaren haalt het fundament onder jouw lijden weg en zet de poort open naar duurzame tevredenheid. Is er weinig mooiers dan om jou hierin te begeleiden. Niet als de alwijze leraar maar als iemand die jou faciliteert in je eigen proces. Daarin zal ik je proberen uit te dagen, inspireren, motiveren, luisteren en soms ook confronteren.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VEELGESTELDE VRAGEN COACHING ALKMAAR

Waar vindt de coaching in Alkmaar plaats en hoe ziet de coach ruimte eruit?

De coachruimte is op een unieke, mooie en rustige plek, omgeven door groen. Het is aan het Geestmerambacht (Alkmaar/koedijk) en goed te bereiken. Er is voldoende plek om te parkeren en het is ideaal om ervoor of erna nog een mooie wandeling te maken. 

Kan ik vrijblijvend kennismaken? 

Zeker! Dit is gratis en bedoeld voor jou om een gevoel te krijgen bij mij, mijn aanpak en voor mij om jouw vraag helder te krijgen. Op basis daarvan kan ik aangeven wat ik voor je kan doen. Als ik denk dat je beter af bent bij iemand anders dan verwijs ik je, zo goed als ik kan, door.

Zijn er andere mogelijkheden dan coaching? 

Je kan verschillende kanten op. Je kunt een e-learning cursus afnemen, mooie aanvulling op je coachingsproces. Je kan verdieping zoeken in de retraites op Terschelling, een mindfulness-meditatie workshop aanvragen voor op je werk of een langere (8-weekse) mindfulness volgen in Alkmaar. Dit kunnen we allemaal bespreken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek! 

Aanmelden voor een coaching Alkmaar?

Meld je nu aan voor coaching in Alkmaar dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet welke Beyond Mindfulness traject bij jou past? Dan kan je ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.
  Kies je mindfulness class:


  Mindfulness cursus

  COACHING ALKMAAR BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness: bewustzijn ontwikkelen, aandacht in het hier en nu, ruimte en acceptatie voor voorbijgaande gedachten en gevoelens.
  • Zelfcompassie: gewaarworden van lijden, erkennen van medemenselijkheid, compassie ontwikkelen voor de tijdelijke aard van de fluctuaties van de mind.
  • Essentie van meditatie: onderzoeken van de mind en de kern van je ware aard.