Categories

Tag Cloud

Frequently Asked Questions

Ik heb al een achtergrond in mindfulness en/of meditatie. Is het mogelijk de 8-weekse mindfulness training over te slaan?

Dat is zeker mogelijk. Je kan dan kiezen voor een 3-weekse verdiepingstraining, mindfulness retraite en/of een coaching traject.

Waarom is de 8 weekse training een combinatie van mindfulness en zelfcompassie?

In de eerste paar jaar als mindfulness-trainer merkte ik de kracht van Mindfulness op, maar ook dat stress, angsten en piekeren een belemmerende rol bleven spelen. Toen kwam ik de nieuwe ontwikkeling binnen mindfulness ‘zelfcompassie’ tegen en dit was een perfecte match. Vooral omdat we over het algemeen niet zo goed zijn in zelfzorg en onze vrienden en familie vaak beter behandelen dan onszelf.

Ik weet niet wat het beste voor mij is: mindful coaching, de 8-weekse mindfulness training, verdiepingstrainingen of een combinatie? Kun je me advies geven.

Ja! Daarom bied ik altijd de mogelijkheid voor een introductie workshop of een gratis kennismakingsgesprek. Als je een kennismakingsgesprek wilt aanvragen, twijfels wilt bespreken of vragen hebt, neem dan contact met mij op.

Ik wil graag een (mindfulness) retreat of workshop volgen buiten Beyond Mindfulness. Is dit verstandig?

Hier ben je natuurlijk helemaal vrij in en bij twijfel dan neem gewoon contact met mij op. Een mooie verdieping is bijvoorbeeld een retraite of jaarcursus bij leraren zoals Jan Geurts, Mooji of Rubert Spira. Je kan er ook voor kiezen om parallel een individueel (coachings) traject bij Beyond Mindfulness te volgen. Op deze manier word je begeleid in je meditatie beoefening.

Is het mogelijk om individuele begeleidingssessies te hebben tijdens trainingen?

Zeker! Beyond Mindfulness is zo opgezet dat mindful coaching perfect te combineren is met trainingen en de ervaring leert dat het vooral nuttig is bij het integreren en verdiepen van je (mindfulness) beoefening.

Het kan ook zijn dat therapie beter bij je aansluit en dan kan ik Marije Feenstra van Feelgood Psychology van harte aanbevelen.

Hoe verhouden Mindfulness, Zelfcompassie en Essentie van Meditatie zich tot elkaar?

In de Mindfulness training wordt allereerst de ‘monkey mind’ tot rust gebracht. Vervolgens leer je op een compassievolle manier met jezelf om te gaan. Als laatste onderzoek je wat de essentie van onze geest is.

In welke volgorde kan ik het beste de activiteiten van Beyond Mindfulness volgen?

Als je meer wilt weten over mij en Beyond Mindfulness is een mindfulness introductie workshop perfect. Als dat je aantrekt dan is de 8 weken durende mindfulness en zelfcompassie training vaak de eerste stap. Iedereen die deze training of een meditatie achtergrond heeft buiten Beyond Mindfulness, kan kiezen voor een 3-weekse verdiepingstraining, mindfulness retraite of een individueel coaching traject.

Het belangrijkste is om te bepalen wat jouw wensen en behoeften zijn. In een gratis persoonlijk gesprek maken we een plan op maat, aangepast op jouw (meditatie) achtergrond.

Ik wil graag trainer worden, is een Beyond Mindfulness traject hiervoor geschikt?

Inhoudelijk kan Beyond Mindfulness een sterke bedding geven maar er wordt niet gewerkt met certificaten, creditaties of een trainers-of-trainers opleiding. Het traject is in principe gericht op persoonlijke ontwikkeling.

PRAKTISCHE ZAKEN

Is er een mindfulness (meditatie) app die aangeraden wordt?

Er zijn vele goede opties en dit is erg persoonlijk. Hier zijn wat suggesties die bij oud-deelnemers positief werden ervaren:

  • VGZ Mindfulnesscoach app
  • Insight Timer
  • Head Space
  • Mindfulness Daily
  • Buddify

Je kan ook losse begeleide meditaties downloaden en op je mobiel zetten.

Hoe meld ik me aan?

Meld je eenvoudig online aan voor één van de Mindfulness trainingen via het contactformulier. Vaak krijg je binnen enkele dagen telefonisch of per email een reactie. Wij maken dan samen een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat zijn de stappen na aanmelding?

Vaak krijg je binnen enkele dagen telefonisch of per email een reactie en daarin wordt een concrete afspraak gemaakt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van maximaal 1 uur. Vervolgens krijg je een persoonlijk aanbod en als dat jou aanspreekt dan start het traject. De betaling dient voor de eerste sessie voldaan te zijn.

Hoe werkt de betaling?

De betaling dient voldaan te worden vóór de eerste sessie. Een maand voor een training kan uw plek veilig gesteld worden door een reservering en een aanbetaling te doen.

Moet ik iets speciaals meenemen of aandoen voor de Mindfulness Training?

Dat is niet nodig. Je kan er voor kiezen om comfortabele of warme kleding aan te trekken maar werk kleding is prima. Je krijgt tijdens de training een werkboek. Alle andere oefenmaterialen en benodigdheden (yoga mat, meditatie kussen, stoelen, kleedjes etc.) zijn aanwezig.

Hoe groot is de groep als ik een groepstraining volg?

De trainingsgroepen bestaan gemiddeld uit vijf tot acht deelnemers. Er is bewust gekozen om de groep niet te groot te maken zodat iedereen de juiste aandacht krijgt en gehoord en gezien wordt. Bij de introductie workshops is het mogelijk dat er meer mensen aanwezig zijn.