info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Gewaarzijn, ken jezelf

Gewaarzijn, ontdek wie je echt bent

Ondanks de toegenomen welvaart zijn we in de afgelopen 30 jaar niet wezenlijk gelukkiger geworden. Sterker nog, burn-out, depressie en angst komt steeds meer voor. Hoe is dit mogelijk? Wellicht heeft het ermee te maken dat we nog onvoldoende snappen wie we in essentie eigenlijk zijn. De uitnodiging hier is om voorbij het denken te gaan. Te zien dat wij in essentie meer zijn dan dat. Vaak wordt dat gewaarzijn genoemd, maar ook de natuurlijke staat van zijn, je essentie of bewustzijn kan je gebruiken.

 

Self-inquiry en gewaarzijn

In de grote spirituele stromingen (Boeddhisme, de Yoga-filosofie en het Soefisme) is het kalmeren en observeren van de geest slechts een onderdeel van het geheel. Het is een voorbereiding op het doorgronden van onze geest, door middel van self inquiry met vragen als:

 • Wat is de essentie van onze geest, onze mind?
 • Wat is onze ware aard?

Het doel van Beyond Mindfulness is om samen te onderzoeken wat dit ‘gewaarzijn’, onze ware aard, nou eigenlijk is en wat niet. Hoe kunnen we dit voor onszelf gaan ervaren en voelen? Wat is de plek van het denken hierin? Waarom zou ik hier meer mee willen doen, wat levert het me op? Eigenlijk heel simpel, het haalt het fundament onder het lijden vandaan en zet de poort naar duurzaam geluk open. Je leert op een hele andere manier naar jezelf, de ander en de wereld te kijken. Je gaat ervaren dat je meer verbonden bent met alles wat er  is en met dit moment. Ook ontdek je misschien dat mentaal (psychologisch) lijden altijd te maken heeft met onze relatie met dit moment. Het verzet er tegen. Als gewaarzijn en jijzelf meer gaan samenvallen, dan wordt gewaarzijn niet meer iets wat je doet maar wat je bent, dan komen je inherente rust, stilte, ontspanning en tevredenheid vanzelf meer naar de oppervlakte.

Inspiratie bronnen

Mijn inspiratiebronnen en leraren zijn Rupert Spira, Eckhart Tolle, Jan Geurtz, Adyashanti en Roger Castillo. Zij leerden mij om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Gewaarzijn is niet iets wat je alleen moet snappen maar het is belangrijker om het direct te ervaren en te voelen. Als we de complexiteit van de geest (denken) wat meer naar de achtergrond laten gaan en ons laten zakken in de simpelheid van dit moment. Dan zal je het proeven, al is het een klein beetje. Het is een pad van ontleren, zakken in jezelf en als een kritische onderzoeker uitvinden, in je eigen directe ervaring, wat klopt en wat niet. We ontdekken  dat we nu al goed zijn en heel zijn, er in essentie nu niks ontbreekt en dat we niks nieuws hoeven te leren, doen of oplossen om gelukkig te zijn.

De reis van gewaarzijn

Hoe meer we dit ervaren, hoe meer we ervaren hoe levend gewaarzijn eigenlijk is. Hier bedoel ik de spontane levendigheid mee,  vrijer onszelf zijn en authenticiteit en misschien ook wel de levendigheid van alles om ons heen ervaren. Overigens is dit vaak een geleidelijk proces, wat voor iedereen anders verloopt. Lastige momenten brengen vaak de grootste verdieping, ik schreef er een heel ebook over: ‘Crisis! Don’t waste it – jezelf ontdekken via meditatie’.  De reis van gewaarzijn is de belangrijkste reis die je ooit zult maken. Niet makkelijk maar als je er aan geproefd hebt is er vaak geen weg meer terug.

 

Kennismaken

Ben je nieuwsgierig? Heb je vragen over hoe zo’n traject eruit ziet en wil je eerst kennis maken? Vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en neem direct contact met me op of stuur gewoon een email met je vragen! 

Ontdek de wortels van ons lijden

Inleiding in non-dualiteit

Loslaten van gehechtheid aan gedachten

Down-to-earth maar diepgaand

Ruimte voor spontaniteit en vrijheid

Faciliteert je in je dagelijkse beoefening

"Geluk is loslaten van hoe je denkt dat het leven hoort te zijn en het vieren voor wat het is."

Mandy Hale

Individuele begeleiding
€ 97,50 Incl. BTW per uur

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00

Volledige Agenda

Google maps Beyond Mindfulness 2024

Crisis! Don’t waste it 

Via meditatie jezelf echt leren kennen – een ebook

“Sommige meditatieboeken spreken over meditatie als iets abstracts, maar dit boek geeft herkenbare voorbeelden waar je zelf ook echt iets mee kan. Geeft nieuwe inzichten én leest lekker weg.”

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

AANPAK, GEWAARZIJN ONTDEKKEN

Deze sessies bestaat uit verschillende meditaties, inzichtgevende oefeningen en interactieve methodes. De sessies zijn gebaseerd op kennis uit het Tibetaanse boeddhisme (Dzogchen), Ad-vaita (Yoga-filosofie) en op methodes aangereikt door leraren zoals Jan Geurtz, Eckhart Tolle, Adyashanti en Rupert Spira.

Deze sessies hebben tot doel je dichter bij jezelf te brengen. Je faciliteren in je eigen proces, om te achterhalen wat gewaarzijn (die essentie) voor jou is. Niet alleen intellectueel maar ook in je directe ervaring (voelen). Hierin kan ik je individueel begeleiden en/of met je meedenken voor vervolgtrajecten buiten Beyond Mindfulness zoals retraites, (jaar) cursussen en boeken.

Als je meer wilt weten over de betekenis van gewaarzijn dan kan je dit blog artikel lezen.

MIJN ACHTERGROND

Met mijn opgedane kennis, persoonlijke ervaring en passie voor spiritualiteit (non-dualiteit) hoop ik jou wel de kracht en potentie ervan te laten ervaren. En je te inspireren met video’s, teksten en eigen ervaringen met bekende leraren zoals Jan Geurtz, Rupert Spira en Adyashanti.

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte en relatie retraite bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Gewaarzijn & meditatie retraite Arunachala Bakhti Lab (India 2018)
 • Stilte retraite bij Adyashanti (2018)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2021)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
 • Internal Family Systems coaching opleiding (In de smeltkroes 2021)
Video: Waarom Beyond Mindfulness Amsterdam

Join Our Mindfulness Class

Meld je aan voor een mindfulness training, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet welke training bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
  Kies je mindfulness class:


  BEYOND MINDFULNESS BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMTEN

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Gewaarzijn, ontdek wie je echt bent