info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Innerlijke Familie Systemen (IFS)

Innerlijke Familie Systemen (IFS) coaching

Innerlijke Familie Systemen (IFS) (Internal Family Systems in het engels) is een nieuwe manier van begrijpen en harmoniseren van de geest en onze (interne) menselijke systemen. Innerlijke Familie Systemen (IFS) is een krachtige, wetenschappelijk onderbouwde, transformerende, directe en verfrissende manier van werken. De geest wordt gezien als meervoudig  gezien en dat dat alleen maar goed is. Onze innerlijke delen bevatten waardevolle kwaliteiten en ons kern Zelf weet hoe die te helen, waardoor we authentiek, vrij en heel kunnen worden.

Via Voice Dialogue coachte ik al met de verschillende delen in ons en merkte ik  hoeveel impact dit op clienten had. Bij Innerlijke Familie Systemen coaching gaat het nog een stap verder door alle bewegingen in onze lichaam en geest in contact te brengen met onze essentie, onze natuurlijke staat van zijn. Daar waar echte transformatie en zelfacceptatie plaats vindt. Een mooie podcast van de founder van Innerlijke Familie Systemen, Richard Schwatz, over deze methode en coaching.

 

Twee werelden die samen komen

Ondanks dat mijn achtergrond breder is dan alleen IFS, is het een aanpak waarin twee van mijn werelden – coaching en westerse psychologie enerzijds en mindfulness meditatie en spiritualiteit anderzijds – prachtig samen komen en daarom speelt deze aanpak een belangrijke rol in mijn coachingswerk. Zal ik me hier de komende jaren nog verder in willen gaan verdiepen.

 

Opleiding

Het is belangrijk om als coach een gedegen opleiding en traject te volgen in een diepgaande, vernieuwende en speelse aanpak deze. Ik heb nu twee Innerlijke Familie Systemen opleidingen gevolgd bij in de Smeltkroes. Verder onder ging ik zelf sessies bij een ervaren IFS therapeut, om zo direct te ervaren wat de impact op mij als cliënt is. Indirect leer ik zo ook veel van zijn speelse, effectieve en diepgaande aanpak.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je ervaren of deze Innerlijke Familie Systemen aanpak en mijn aanpak in het algemeen je aanspreekt. Je vraag wordt verhelderd en je krijgt een persoonlijk aanbod en gevoel wat het je kan brengen. Innerlijke Familie Systemen coachingssessies kunnen zowel online als face-to-face in Alkmaar en Amsterdam afgenomen worden. Interessant? Neem hier contact met mij op.

“Rule your mind or it will rule you!" 
Buddha

€97,50 per uur incl. BTW

Gratis Kennismakingsgesprek

Maandag – Vrijdag

09.00 – 17.30

Amsterdam, Alkmaar en online

Volledige agenda

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Aanpak Innerlijke Familie Systemen

Ik combineer life-coaching met meditatie (mindfulness). Mijn manier van coachen wordt gekenmerkt door een pragmatische en oplossingsgerichte aanpak. In mijn coaching combineer ik mindfulness-meditatie, Innerlijke Familie Systemen en systemisch en oplossingsgericht werken. Het zijn methodieken die speels en toegankelijk zijn maar enerzijds naar de kern van het probleem gaat. Uitgaat van de potentie en kracht van de client, ook al is de client daar soms zoekende in. Innerlijke Familie Systemen coaching is in mijn aanpak steeds centraler komen te staan. Hierin gaan we ervan uit dat de verschillende delen waardevolle kwaliteiten bevatten en dat onze kern Zelf weet hoe die te helen, waardoor we geïntegreerd en heel kunnen worden.

Echte zelfacceptatie en zelfvertrouwen

In de Innerlijke Familie Systemen aanpak zijn alle delen (kanten of interne stemmen) van harte welkom. Waardoor een duurzame ontspanning ontstaat in ons lijf en geest en het is ook een prachtige methode om thuis mee te oefenen. Internal Family Systems coaching helpt mensen naar binnen te gaan, zichzelf te (her)ontdekken, interne verkrampingen los te laten, meer vertrouwen en bewondering voor ons systeem te krijgen en acceptatie en vertrouwen in onszelf en anderen te krijgen.

Mijn persoonlijke missie is om je op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. Ik doe dit door terug te geven wat ik zie en hoor, door vragen te stellen en door te confronteren wanneer dat nodig is. Gelijkheid en niet-oordelen zijn erg belangrijk voor mij. Dit is direct geïntegreerd in de manier waarop ik werk.

WAAROM MARC?

Er lijkt een toenemende behoefte aan verdieping. We willen we voorbij onze angst leven, gewoon vrij onszelf zijn. Alleen hebben we het idee dat het dan meteen zwaar en groot wordt. Mijn ervaring is dat niet hoeft. Ik lijk goed te zijn om op een toegankelijke en soms zelfs speelse manier naar de kern van het probleem te  kunnen gaan. Zelf heb ik ook heel wat angsten moeten overwinnen en nog steeds is het soms een uitdaging.

In mijn eigen zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt als business consultant en als trainer en coach in zowel de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt.

Ik heb de drive om een echte bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en angstcoach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten aan  kan bieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Post HBO Coach opleiding, Nobco accreditatie (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Transformational presence leiders & coaching (Het Eerste Huis 2015)
 • Jaarcursussen meditatie (Dzogchen) (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2021)
 • Diverse trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness en Dementie workshop en training (Seetrue 2019 en 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness opleiding lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) basis opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) vervolg opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2022)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) workshop met Loch Kelly (2021)

JOIN OUR MINDFULNESS CLASS

Meld je aan voor een mindfulness training of coaching, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
  Kies je mindfulness class:


  Mindfulness Amsterdam

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie