info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Inspiratie  | Zelfcompassie en Mindfulness – een overzicht

Zelfcompassie en Mindfulness – een overzicht

Zelfcompassie is de nieuwe ontwikkeling binnen Mindfulness. Het is een mooie manier om ons zelfvertrouwen te versterken en een krachtige tegenhanger voor onze inner criticus. In dit stuk vind je inspirerende videos, boektitels en interessante website over zelfcompassie.  

VIDEOS: 

1. Een hele krachtige video van Pema Chodron over het aangaan van angsten.  Ze heeft verder vele mooie boeken geschreven op het gebied van zelfcompassie en meditatie en een van mijn favoriete is: ‘als je wereld instort’. 

2. Auteur en onderzoekster Kristin Neff legt in deze Ted-Talk uit wat zelfcompassie is en waarom dit belangrijker is dan zelfvertrouwen. Haar bekende standaardwerk is ‘Zelfcompassie – stop met jezelf te veroordelen’en hier een andere korte video van haar over de kracht van zelfcompassie.

3. Matthieu Ricard is voor vele een grote inspiratie en autoriteit op het gebied van compassie (altruïsme). In deze video gaat hij in hoe compassie (altruïsme) je leven richting kan geven. Zijn boek over happiness is een plezier om te lezen.

 

4. Brene Brown heeft vele mooie toespraken gehouden, de kracht van kwetsbaarheid bij TEDx, was één van de best bekeken Tedx-videos ooit. Maar ze heeft ook prachtige boeken geschreven zoals de moed van imperfectie. In deze sprekende animatie laat ze zien waarom het zo belangrijk is om met meer empathie, vriendelijkheid en compassie naar onszelf en anderen te kijken.

 

 

5. Sharon Salzberg legt, in minder dan 1 minuut, uit hoe je met angst kan omgaan. Samen met Tara Brach en anderen schreef ze het indrukkende boek Self Acceptence Project (eng). Veel van hun werk is ook vertaald naar het Nederlands.

6. Deze grote inspiratie bron legt heel kort uit waarom het logisch en belangrijk is om (zelf) compassie in je leven te hebben.

WEBSITES: 

self-compassion.org
Deze website geeft een mooi overzicht van vele meditaties, wetenschappelijk onderzoek, boeken/artikelen en meer op het gebied van zelfcompassie.

www.sharonsalzberg.com & www.tarabrach.com
Zowel Sharon Salzberg als Tara Brach zijn vaandeldragers in mindfulness en zelfcompassie en beide websites bevatten mooie animaties, video’s, artikelen en andere interessante content.

Het zelf ervaren? Hier vind je verschillende schrijf en meditatie oefeningen, je kan mijn eigen ingesproken meditaties eens proberen en de app Insight Timer zijn vele mooie (zelf) compassie meditaties te vinden.

Als je vragen hebt of als meer wilt weten over een bepaald onderwerp, dan kan je mij altijd een e-mailen sturen info@beyondmindfulness.nl Ik hoop dat deze post je helpt om met meer plezier, innerlijke rust en geluk te leven.

Tags: