info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Inspiratie  | Mindfulness en meditatie – een overzicht

Mindfulness en meditatie – een overzicht

Wil je meer weten over de belangrijkste leraren, achtergrond artikelen en inspirerende video op het gebied van mindfulness en meditatie? Hopelijk inspireert en ondersteund dit mindfulness meditatie overzicht je en helpt het je om met meer rust, geluk en ontspanning door het leven te gaan.

VIDEOS

1. Jon Kabat-Zinn, oprichter van de westerse Mindfulness, legt in deze video mooi uit wat mindfulness is. Hij schreef ook een goed boek ‘waar je ook gaat, daar ben je’.

2. Minquer Rinpoche legt uit wat meditatie is en hoe onze ‘monkey mind’ te temmen. Het geeft je een perfecte basis voor je eigen mindfulness meditatie beoefening.

 

3. In deze video wordt de kracht van meditatie vanuit een wetenschappelijke oogpunt belicht.

 

4. Wanneer deed je voor het laatst 10 hele minuten niets? Niet sms’en, praten of zelfs denken? Dit is de vraag die Mindfulness-expert Andy Puddicombe ons stelt. Hij verteld over de transformerende kracht van meditatie: je geest verversen gedurende 10 minuten per dag, gewoon door opmerkzaam te zijn en het huidige moment te ervaren. Hij is ook oprichter van de wereldberoemde meditatie-app ‘Headspace’.

 

5. De beroemde Vietnamese Zen Monnik Thin Nhat Hanh in een interessant interview met Oprah Winfrey en hij schreef ook vele goede boeken, waaronder ‘Het wonder van Mindfulness’. Een inspirerende man als je meer met mindfulness meditatie wil doen.

 

6. De laatste video in dit mindfulness meditatie overzicht is de grappige Ruby Wax. Zij omschrijft levendig en helder wat mindfulness is, hoe ons brein (systeem) werkt en waarom mindfulness zo belangrijk voor ons is.

WEBSITES:

www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/onderzoek/
Radboud Universiteit Nijmegen is op mindfulness gebied een van de leidende onderzoeksinstituten in Nederland.

www.mindful.org
Mindful is een non-profit organisatie, met het doel om te inspireren en te verbinden op het gebied van mindfulness.

www.goamra.org/
US Mindfulness Research Association (AMRA) doet veel onderzoek naar mindfulness en toont in wetenschappelijk artikelen aan wat het effect is en geeft ons meer achtergrond.

Als je vragen hebt over dit mindfulness meditatie overzicht of als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp, dan kan je mij altijd een e-mailen sturen info@beyondmindfulness.nl. Of misschien wil je verder lezen over de mythes van mindfulness, Mindfulness integreren in je leven of sommige van mijn videos, interviews en webinars bekijken.

Tags: