info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Inspiratie  | Bijzondere en inspirerende mindfulness verhalen
Mindfulness verhalen (ingesproken)

Bijzondere en inspirerende mindfulness verhalen

Hier vier krachtige, bijzondere en inspirerende (ingesproken) mindfulness verhalen. Ik hoop dat je er inspiratie uit haalt en het je helpt om het leven meer te omarmen zoals het is, er van te genieten en jezelf, anderen en het leven de aandacht te geven die het verdiend. Veel plezier!

1. Mindfulness verhalen: het verschil tussen hemel en hel

Een heel kort mindfulness verhaal (1 min) waarin een jonge samuari aan een zen leraar vraagt wat het verschil tussen hel en hemel is. Het gaat hier voor mij, over het belang van bewustzijn. Het verhaal laat zien hoe snel we conclusies trekken en er meteen op reageren. Met mindfulness kan je je reacties gaan zien, ze met meer afstand aanschouwen en dan met bewustzijn een keuze maken wat er mee te doen. In de plaats van slaaf te zijn aan onze emoties en automatische patronen.

2. Mindfulness verhalen: De vraag van Muis

Dit is één van de korste  mindfulness verhalen. Het verhaal is van Minke Mulder, waarin zij voor mij de kern van mindfulness-meditatie omschrijft. Het lijkt zo simpel dat we het missen en het grappige is dat we het niet eens hoeven te doen. Als we stil worden in dit moment dan komt het vanzelf, het is wie we zijn.

4. Mindfulness verhalen: puzzelstukjes

Dit is één van mijn favoriete mindfulness verhalen en ik lees het al bijna tien jaar voor aan mensen. Een verhaal over het niet toelaten van negatieve emoties, onze schaduw kanten en pijnlijke momenten en de prijs die we betalen als we dit doen. Een verhaal die kan inspireren lastige momenten onderdeel te laten zijn van het leven, te zien dat ze de motor achter (spirituele) groei zijn en ons juist dichter bij onszelf brengen. Kortom ga het aan, veel plezier!

 

Ik hoop dat dit interessant voor je was  en als je vragen hebt of wat wilt delen dan neem gerust contact met me op!

Tags: