info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Inspiratie  | Spiritualiteit en Meditatie – een overzicht

Spiritualiteit en Meditatie – een overzicht

Bewustzijn, gewaarzijn, spiritualiteit, de natuurlijke staat van zijn, non-dualiteit zijn allemaal termen die nieuwsgierig maken maar ook voor verwarring kunnen zorgen. Hoe dan ook, deze post over spiritualiteit en meditatie kan je wellicht ondersteunen en inspireren. Aan de hand van verschillende videos van bekende meditatie leraren, nieuwe boektitels en website-links. Ik hoop dat dit je helpt in de meest waardevolle reis die je ooit zult maken. Die over je eigen identiteit; wie jij in de kern denkt te zijn.

Wil je ergens iets over vragen? Stuur een email naar info@beyondmindfulness.nl en we praten erover door.

VIDEOS

Deze video deed heel wat stof doen opwaaien. Hij legt in minder dan 2 minuten uit wat gewaarzijn is.

Eckhart Tolle legt op zijn eigen grappige manier uit hoe om te gaan met een onrustige mind. Zijn boek, De kracht van het nu, is èèn van de meest gelezen meditatie (spirituele) boeken. Maar ook in zijn nieuwe boek laat hij weer zien hoe helder hij zijn boodschap kan verkondigen.

Deze video was een redenen om Beyond Mindfulness op te richten. Ik heb nog nooit iemand zo duidelijk horen uitleggen waarom mindfulness nuttig is, maar dat het zo belangrijk is om verder te gaan. Daarom nodig ik je in Beyond  Mindfulness uit om naar de wortel van onze problemen te gaan. Adyashanti schreef ook een compact en mooi e-boek ‘Way of Liberation’.

Jim Carry heeft haast het maken van leuke en mooie films, hele mooie inspirerende speeches gegeven over spiritualiteit (non-dualiteit)  Hieronder één van mijn favoriete.

Mooji legt op zijn kenmerkend enthousiaste manier uit over gewaarzijn, geluk en loslaten.

Op een krachtige manier verteld Byron Katie hoe we ons geloof in onze verhalen (gedachten) kunnen overstijgen. Met haar effectieve methode ’the work’ maakt ze het zo simpel en praktisch dat het uitnodigt om het in de praktijk te brengen. Je kunt er ook meer over lezen in haar boek, ‘vier vragen die je leven veranderen’.

WEBSITES

www.jangeurtz.nl
Op zijn site vind je vele mooie (Nederlands talige) meditaties, interview en informatie over zijn (jaar) cursussen en retraites.

non-duality.rupertspira.com
Meditatie leraar en auteur Rupert Spira heeft een mooie website met veel videos, meditaties, interviews, Satsang Q &A en teksten over non-dualiteit (self inquiry) en zijn yoga-meditaties zijn een prachtige ingang om beter met sterke emoties om te gaan.

www.stillnessspeaks.com
Hier vind je meer informatie over gewaarzijn (non-dualiteit) en een overzicht van vele meditatie leraren.

Tags: