info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Kunst van de liefde

Masterclass: de kunst van de liefde

De Corona crisis heeft ook invloed op onze relaties en het single leven. Hoe gaan we hier mee om? Hoe ga jij om met lastige emoties die opkomen (bijvoorbeeld eenzaamheid, je eigen ruimte willen hebben, frustratie en boosheid). Wil jij meer weten over hoe je emoties en zelfbeeld invloed hebben op je liefdesleven? Heb je van jongs af aan geleerd emoties en pijn te vermijden en voorkomen? Ben je bang voor afwijzing? Vind je het moeilijk echt intiem te zijn, je te binden? Of versmelt jij juist te veel met je partner? Dit zijn de vragen waar vele mee te maken hebben. In de geest van vier belangrijke personen, Sue Johnson, Hannah Cuppen, Jan Geurtz en Rupert Spira, gaan hier op in.

De kunst van de liefde 

Je leert geluk bij jezelf te vinden in plaats van bij de ander en vandaar uit de liefde met de ander te delen. Proef je het verschil? Hiermee overwin je de angst voor liefde en blijf je dichtbij jezelf. Het zal je liefdes leven lucht, plezier en verdieping geven. Dit is wat je de kunst van de liefde kunt noemen. Het echt toepassen ervan is vaak een stuk lastiger, dus daarom staan we er in deze masterclass specifiek bij stil. 

Geluk bij jezelf vinden

We leren van jongs af aan pijn en lastige emoties te vermijden en te onderdrukken. Zo verkleinen we de kans op afwijzingen en verbinden we ons amper. Dit zijn strategieën om die pijn te voorkomen. Logisch als je ziet waar dit vandaan komt. Als kind zoek je je geluk en veiligheid bij je ouders en was je totaal afhankelijk van hen. Letterlijk. Dat gevoel nemen wij in ons volwassen leven mee en projecteren we op onze (potentiële) liefdespartner. Hierdoor maken we de ander verantwoordelijk voor ons geluk. In werkelijkheid ligt dat altijd bij jezelf.

Wil je mee doen aan een nieuwe masterclass? Laat het mij weten en ik hou een plek voor je vrij.

“Close your eyes, fall in love and stay there.”

Rumi

De kunst van de liefde (€75) 

Wo, 1900 – 21.30

19 mei 2021

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Sofie Lindeman

Tijdens de mindfulness cursus van Marc was er een prettige en open sfeer. Mooi hoe er al snel een groepsgevoel ontstond waarin iedereen elkaar hielp. Ook de oefeningen waren erg leerzaam en het was mooi dat er zowel aandacht was voor de binnenwereld als voor elkaar.

 

Lees hier meer reviews

Veel gestelde vragen

Hoe groot zijn de groepen tijdens deze masterclass de kunst van de liefde?

In de trainingsgroepen zijn er gemiddeld vijf tot tien deelnemers.  Hierdoor krijgt iedereen de juiste aandacht, kan er ook goed in kleine groepjes gewerkt worden en is er genoeg ruimte om gehoord en gezien te worden.

Zijn meditaties onderdeel van deze masterclass?

Ja, dit zit in de masterclass. Ik vind meditatie is één van de krachtigste manieren om bij jezelf te blijven en zeker in een liefdesrelaties is dat heel cruciaal. Ook om voor jezelf ruimte te leren maken voor pijnlijke gevoelens zijn meditaties erg goed.

Is het mogelijk eerst kennis te maken, voordat ik mee doe aan deze masterclass?

Zeker! Je kan kiezen telefonisch contact op te nemen of vragen of ik jou bel. Maar ook ben je van harte welkom om face-to-face kennis te maken op mijn kantoor in Amsterdam.

Aanpak masterclass: angst voor liefde overwinnen

In de geest van vier belangrijke personen, Sue Johnson, Hannah Cuppen, Jan Geurtz en Rupert Spira, staan we stil bij hoe de angst voor liefde te overwinnen. De regie weer terug bij jezelf te brengen en te stoppen met weg lopen van angst en pijnlijke momenten in onze liefdesrelaties.

Mindfulness, zelfcompassie, geweldloze communicatie en oefeningen en meditaties uit de jaarcursussen van Jan Geurtz zijn de bouwblokken van deze masterclass. Je gaat praktische oefeningen doen die je helpen om je angst te overwinnen en die goed toepasbaar zijn in het dagelijkse leven. Op een diepgaande maar ook speelse manier gaan we naar de kern van de thematiek. Je angst toe te laten, te voelen en toch de stappen te zetten die je in je (liefdes) leven wilt zetten.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Meld je aan voor een mindfulness training of coaching, dan neem ik contact met je op voor. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of lees hier meer over mij en de aanpak.  Kies je mindfulness class:

  Mindfulness Amsterdam workshop

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie