info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Kunst van de liefde

De kunst van de liefde

Hoe gaan we hier mee om met relaties, liefdes relaties? Hoe ga jij om met lastige emoties die opkomen (bijvoorbeeld eenzaamheid, je eigen ruimte willen hebben, frustratie en boosheid) in de liefde? Wil jij meer weten over hoe je emoties en zelfbeeld invloed hebben op je liefdesleven? Heb je van jongs af aan geleerd emoties en pijn te vermijden en voorkomen? Ben je bang voor afwijzing? Vind je het moeilijk echt intiem te zijn, je te binden? Of versmelt jij juist te veel met je partner? Dit zijn de vragen waar vele mee te maken hebben. In de geest van vier belangrijke personen, Sue Johnson, Hannah Cuppen, Jan Geurtz en Rupert Spira, wordt hierop ingegaan.

De kunst van de liefde 

Je leert geluk bij jezelf te vinden in plaats van bij de ander en vandaar uit de liefde met de ander te delen. Proef je het verschil? Hiermee overwin je de angst voor liefde en blijf je dichtbij jezelf. Het zal je liefdes leven lucht, plezier en verdieping geven. Dit is wat je de kunst van de liefde kunt noemen. Het echt toepassen ervan is vaak een stuk lastiger, dus daarom staan we er in deze masterclass specifiek bij stil. 

Geluk bij jezelf vinden

We leren van jongs af aan pijn en lastige emoties te vermijden en te onderdrukken. Zo verkleinen we de kans op afwijzingen en verbinden we ons amper. Dit zijn strategieën om die pijn te voorkomen. Logisch als je ziet waar dit vandaan komt. Als kind zoek je je geluk en veiligheid bij je ouders en was je totaal afhankelijk van hen. Letterlijk. Dat gevoel nemen wij in ons volwassen leven mee en projecteren we op onze (potentiële) liefdespartner. Hierdoor maken we de ander verantwoordelijk voor ons geluk. In werkelijkheid ligt dat altijd bij jezelf.

Wil je hier meer mee doen? Je kan mijn ebook (waar een heel hoofdstuk gaat over de liefde) eens bekijken, daarin zal je meer inspiratie vinden via (Tedx) videos, boeken en meditaties om de kunst van de liefde je eigen te maken. Je kan me ook altijd een email sturen met je vraag. Maar soms is dat niet genoeg en is individuele begeleider de beste optie. Mocht dat het zo zijn dan kan je altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.

“Close your eyes, fall in love and stay there.”

Rumi

Individuele begeleiding

€ 90 Incl. BTW per uur

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00

Volledige Agenda

Google maps Beyond Mindfulness 2024

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Sofie Lindeman

Tijdens de mindfulness cursus van Marc was er een prettige en open sfeer. Mooi hoe er al snel een groepsgevoel ontstond waarin iedereen elkaar hielp. Ook de oefeningen waren erg leerzaam en het was mooi dat er zowel aandacht was voor de binnenwereld als voor elkaar.

 

Lees hier meer reviews

Veel gestelde vragen

Mag ik ook met mijn partner komen?

Zeker voor een kennismakingsgesprek zijn jij en je partner van harte welkom. Weet wel dat ik geen relatietherapie achtergrond heb. Mijn fundament ligt in life coaching en in mindfulness-meditatie. Soms zal het heel goed bij mij passen en soms niet en in dat laatste geval kan ik je eventueel doorverwijzen naar mensen in mijn netwerk.

Zijn meditaties onderdeel van het begeleidingstraject?

Ja, dat kan meegenomen worden maar hoeft niet. Voor veel mensen is meditatie een krachtige manier om bij zichzelf te blijven en zeker in een liefdesrelaties is dat heel helpend. Maar voor andere werken schrijven, delen of iets anders beter. Veel belangrijker dan de formele meditaties, is de denkwijze, de houding die erachter zit. Die helpt je om meer mee te kunnen bewegen met het leven, te stoppen met het leven (je (mogelijke) partner) te bevechten en meer in rust, ontspanning en acceptatie te zitten. Vanuit die ruimere mentale staat kan je ook beter weer naar de ander en naar oplossingen toe bewegen.

Is het mogelijk eerst kennis te maken, voordat ik een traject start?

Zeker! Je kan kiezen telefonisch contact op te nemen of vragen of ik jou bel. Maar ook ben je van harte welkom om face-to-face kennis te maken op mijn kantoor in Amsterdam. Soms geef ik ook groepstrainingen op dit gebied of vrijblijvende mindfulness workshops. Hou de website goed in de gaten.

Aanpak: angst voor liefde overwinnen

In de geest van vier belangrijke personen, Sue Johnson, Hannah Cuppen, Jan Geurtz en Rupert Spira, staan we stil bij hoe de angst voor liefde te overwinnen. De regie weer terug bij jezelf te brengen en te stoppen met weg lopen van angst en pijnlijke momenten in onze liefdesrelaties.

Mindfulness, zelfcompassie, geweldloze communicatie en oefeningen en meditaties uit de jaarcursussen van Jan Geurtz zijn de bouwblokken in de coaching – individuele begeleiding. Je gaat praktische oefeningen doen die je helpen om je angst te overwinnen en die goed toepasbaar zijn in het dagelijkse leven. Op een diepgaande maar ook speelse manier gaan we naar de kern van de thematiek. Je angst toe te laten, te voelen en toch de stappen te zetten die je in je (liefdes) leven wilt zetten.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Meld je aan voor een mindfulness training of coaching, dan neem ik contact met je op voor. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of lees hier meer over mij en de aanpak.
  Kies je mindfulness class:


  Mindfulness Amsterdam workshop

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie