info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness Alkmaar

Mindfulness Alkmaar

De basis van een 8-weekse mindfulness cursus ligt bij de door Jon Kabat Zinn ontwikkelde mindfulness-cursus en dit wordt gecombineerd met elementen uit de cognitieve psychologie en stress reductie methode. In de laatste twee sessies wordt ook aandacht gegeven aan zelfcompassie. Dat is wat mij betreft, één van de krachtigste antwoorden tegen het toenemende perfectionisme en onze inner criticus. 

Het gebruik van mindfulness in het dagelijks leven helpt je om op een kalme, wijze en bewuste manier met problemen om te gaan. Onbewuste reacties, gewoonten en patronen worden herkend en geven ons een keuze: hoe gaan we om met een bepaalde situatie en waarom? Met behulp van meditatie en oefeningen ga je beter voor jezelf zorgen, lastige situaties accepteer je gemakkelijker, je leert meer te genieten van dit moment en beter om te gaan met moeilijke emoties. Ook leer je dwingende en kritische gedachten patronen met meer afstand te bekijken en ze daardoor beter los te kunnen laten. Wil je meer weten over de cursus en trainer, dan kan je altijd een gratis kennismakingsgesprek aanvragen.  

 

Vergoeding zorgverzekering

Doordat ik categorie 1 trainer ben bij de VMBN. vergoeden sommige zorgverzekeraars een aanzienlijk deel van de 8-weekse mindfulness cursus. Dit gaat vaak vanuit de aanvullende verzekering,  check de zorgwijzer voor een overzicht van de vergoedingen bij de zorgverzekeraars. Ook de individuele mindfulness begeleiding kan soms voor een deel vanuit de aanvullende verzekering, onder de kop ‘alternatieve zorg’, vergoed worden. Nog vragen? Neem dan gerust contact op.

 

Praktische zaken

In de sessies zitten verschillende lichaamsgericht en ademhalingsmeditaties, oefeningen in tweetallen en in de groep, mindful yoga en lopen, visualisatie meditaties en Cognitieve psychologie onderdelen. Het is een afwisselend en interactief programma. Je wordt gevraagd elke dag thuis te gaan mediteren. Wat mij betreft liever wat vaker en korter mediteren (dagelijks), dan een paar een keer per week langer. We zitten in twee mooie, lichte, ruime en goed bereikbare ruimtes in Amsterdam en Alkmaar.

 

Waarom Beyond Mindfulness Alkmaar?

Beyond Mindfulness Alkmaar faciliteert je op een toegankelijke en verdiepende manier in je zoektocht naar geluk. Je leert blokkades weg te halen, zodat je simpelweg meer jezelf kan zijn. Perfectionisme, het vele moeten, (werk) stress en angst worden onder de loep genomen. Via meditatie, mindfulness oefeningen en praktische handvatten leer je die ‘overwinnen’. We hoeven geluk niet opnieuw aan te leren, het zit al in ons. We verliezen onszelf alleen nog (te) vaak in onze gedachten en gevoelens.

Mindfulness Alkmaar biedt verdieping en leert je omgaan met (negatieve) emoties, bewuster beslissingen te maken en te vertrouwen op je eigen kracht. Zodat je met meer ontspanning en zelfvertrouwen in het leven staat. Mindfulness meditatie is in deze aanpak niet een trucje dat je voor een bepaalde periode toepast, maar een manier van leven.                      

 

 

Integraal mindfulness aanbod

Beyond Mindfulness Alkmaar biedt een combinatie van training, coaching en retraites aan op het gebied van mindfulness, zelfcompassie en meditatie. Beyond Mindfulness probeert het gat te dichten tussen de uitdagingen van onze tijd zoals stress en burn-out, een veeleisende maatschappij en een toegenomen snelheid van leven en jou te faciliteren naar een meer aanwezig, ontspannen en leuker leven.

Net zoals in het echte leven zal jouw traject bij Beyond Mindfulness niet altijd gemakkelijk zijn. Je wordt uitgenodigd om verder te kijken dan we vaak gewend zijn, om (pijnlijke) emoties aan te gaan en zo dicht bij jezelf te blijven. Aanvullend op mindfulness-meditatie worden toegankelijke en directe methodes, zoals Innerlijke-familie-systemen (IFS) coaching, transactionele analyse en oplossingsgericht werken, gebruikt om jou te faciliteren in je proces.            

 

De kracht van Beyond Mindfulness Alkmaar

Mijn kracht ligt in het simpel, toegankelijk en toepasbaar maken van de essentie van mindfulness-meditatie, zonder de diepte ervan te verliezen. Op een oplossingsgerichte wijze kijken we naar de kern van jouw probleem en krijg je praktische handvatten om het in je dagelijks leven toe te passen. Er wordt bewust aandacht gegeven aan jouw kwaliteiten en positieve kanten en we kijken ook hoe die het beste uit de verf te laten komen.

De coachruimte ligt schitterend tegen het Geestermerambacht aan. Met een prachtig uitzicht op groen en in een warme, leuke en rustige maar toch goed te bereiken ruimte in Alkmaar.

Wil je meer weten over trajecten van Beyond Mindfulness Alkmaar en/of graag eens kennis maken? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en/of neem direct met mij contact op.              

 

Je leert je eigen patronen te (h)erkennen

Meer acceptatie in het dagelijkse leven

De kracht van mindfulness meditatie ontdekken

Met meer aandacht en bewustzijn leren handelen

Geluk in jezelf leren ontdekken

Meditaties en handvatten voor dagelijks gebruik

"Geluk is jouw idee over hoe je leven zou moeten zijn loslaten en het leven vieren voor alles wat het wel is”. 
Mandy Hale

Mindfulness Cursus Alkmaar

3, 10, 24 en 31 okt & 7, 14, 21 en 28 nov 2024

Donderdag van 1900 – 21.00

Zijperstraat 19-23 Alkmaar

€ 450 Incl BTW

Beyond Mindfulness Alkmaar

Mindfulness Tips en oefeningen – meteen aan de slag

Met dit mini werkboek wil ik je motiveren en je tot actie aan zetten, om zo de eerste stappen in de fascinerende  wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de Kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Mindfulness cursus

Deze 8-weekse training helpt je om op een kalme, wijze en bewuste manier met problemen om te gaan. Onbewuste reacties en gewoonten  worden herkend en geven ons een keuze.

Lees verder
Coachsessie in actie

De coaching kent een praktische, diepgaande en niet-oordelende benadering; het helpt je om goed met lastige emoties om te gaan, je leert meer los laten en dicht bij jezelf te blijven.

Lees verder
Mindfulness retraite aug 2021 Terschelling

In de mindfulness retraite ben je even weg uit je dagelijkse leven, midden in de Terschellingse natuur. Je leert met compassie met jezelf en pijnlijke situaties om te gaan en steeds meer jezelf te zijn.

Lees verder
Online Mindfulness Academie

Via Online cursussen, meditaties, Podcasts en meer, wil ik je op een laagdrempelige en betaalbare manier faciliteren in jouw zoektocht naar geluk en innerlijke rust. 

Lees verder
Mindfulness op de werkvloer

Stress, burn-out, angst en verlies van plezier en creativiteit nemen toe op de werkvloer. Hier leer je met aandacht aanwezig te zijn bij een taak, klant & collega, creatiever werken en loslaten.

Lees verder

Wil je weten welke training bij je past? Kom naar introductie workshop of bel voor een gratis kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in, dan gaan we samen kijken wat bij je aansluit.

Ga naar het contactformulier

Maarten van Doeveren

“Echt een cursus met een mooi totaalplaatje, logische opbouw en afwisseling tussen theorie en praktijk. Het werkboek is hierbij ook zeer prettig met theorie, onderbouwing, verdieping en is een mooie houvast, Marc geeft geduldig en rustig les en je merkt dat hij enorm veel ervaring heeft. Een trainer die goed het overzicht bewaart tussen de verschillende deelnemers en (sub)onderwerpen. Daarnaast vraagt hij goed door wanneer nodig en weet dan ook wanneer hij moet stoppen met (nog meer) vragen stellen.

 

Begeleiding naar de meditaties is top. De vertaalsalg naar de praktijk (hoe Mindfulness toepassen, waar en wanneer) maak hij ook mooi met soms eigen voorbeelden (moedig!). Het nadenken over strategieën om Mindfulness duurzaam te maken en zijn eigen tips helpen hierbij.Verder is Marc altijd bereid je te helpen en kan je met alle vragen bij hem terecht. Het extra stapje onderneemt hij uit zichzelf of wanneer gevraagd. Hierin zit uiteraard soms wel een grens.Tot slot en het belangrijkst: hij wil je oprecht verder helpen.”

 

Maxime Fischer

Ik heb net mijn 8-weekse mindfulness training afgerond en ik kan iedereen deze cursus aanraden! Marc is een attente man, die erg betrokken is bij zowel de groep als bij elk individu. Daarnaast heeft hij een prettige stem om naar te luisteren en gaat heel professioneel te werk. De training wordt ondersteund met interessant materiaal, zowel met video’s, audio fragmenten als een digitale en schriftelijke hand-out. Hierdoor heb je ook na de training nog genoeg materiaal om mindfulness en de meditaties zelf voort te zetten. Bedankt Marc voor je enthousiasme en je hulp mindfulness onderdeel van mijn dagelijkse routine te maken!

 

Lees hier meer reviews 

Reviews Beyond Mindfulness trainings

MARC’S ACHTERGROND

Nadat ik mijn master Internationale Betrekkingen afrondde, werd mijn interesse voor andere culturen, landen en gebruiken aangewakkerd. Er volgde een mooie tijd als expat in Oost-Afrika. Een tijd waarin ik mezelf opnieuw leerde kennen, boeken las van Eckhart Tolle en over het Boeddhisme en waarin ik begon met yoga en meditatie. 

Een jaar na mijn terugkeer in Nederland, in 2012, begon ik trainingen in mindfulness en zelfcompassie te geven. Na een relatiecrisis in 2015 werd mijn persoonlijke zoektocht naar de ‘essentie van de mind’ echt ingezet.  Ik leerde een nieuw soort geluk, ontspanning en plezier kennen. Dit beschouw ik als een geleidelijk proces, wat steeds meer diepgang krijgt en nooit zal eindigen. 

Jan Geurtz, Rupert Spira, Adyashanti, Satya Katiza en Tilicho zijn de leraren waar ik de meeste retraites, satsangs en jaarcursussen volgde en zij lieten dan ook de grootste sporen bij mij na.  Zij leerden mij zelf te ontdekken en van niemand iets aan te nemen. Om niet blind te geloven, maar directe ervaring als belangrijkste ankerpunt te gebruiken. Deze benadering staat in mijn aanpak dan ook centraal. 

Ik zie mezelf als leerling, net als ieder ander, die een grote passie heeft om zijn ervaringen op dit gebied te delen.

 

Practice what you preach

Via groepstrainingen, mindfulness videos, begeleide meditaties en masterclasses hoop ik mensen te faciliteren op hun pad. In mijn blogs en mijn ebook lees je meer over mij en mijn persoonlijke ervaringen. Daarin laat ik steeds meer van mezelf zien, ook mijn kwetsbare kant. In Tanzania leerde ik hoe belangrijk ‘practice what you preach’ is en dat staat dan ook bij Beyond Mindfulness Alkmaar centraal.

Soms is dat spannend, maar voor mij werkt het vooral bevrijdend. Ik kan niets mooiers bedenken dan jullie te faciliteren en de kracht van mindfulness, meditatie, zelfcompassie en de essentie van meditatie te laten ervaren. Te helpen de weg naar geluk in jezelf te ontdekken.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO, NOBCO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Transformational presence leiders & coaching (Het Eerste Huis 2015)
 • Jaarcursussen (Dzogchen) meditatie (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2022)
 • Diverse trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness opleiding lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) gecertificeerde basis opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) gecertificeerde vervolg opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2022)
 • Retraite Francis Lucille – Germany Weyarn (2023 & 2024)
Video: Waarom Beyond Mindfulness Amsterdam

AANPAK MINDFULNESS ALKMAAR

De benadering van Beyond Mindfulness Alkmaar is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale. De mindfulness trajecten combineren mindfulness met stil staan en aangaan van (pijnlijke) emoties, meer vanuit je kwaliteiten, positieve en sterke kanten te leven en er wordt inspiratie gehaald uit het Tibetaanse boeddhisme (Dzogchen) en Advaita. Deze mooie combinatie bestaat uit diverse meditaties, diepgaande oefeningen, inspirerende video’s, lessen, praktische tips en handvatten en groepsdiscussies.


Missie van Mindfulness Alkmaar
Mijn persoonlijke missie is om je op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. De regie bij jou te leggen, zodat je op je eigen weten en kracht leert vertrouwen. Ik doe dit door terug te geven wat ik zie en hoor, door vragen te stellen en door te confronteren wanneer dat nodig is. Gelijkheid en niet-oordelen zijn erg belangrijk voor mij. Dit is direct geïntegreerd in de manier waarop ik werk.

De benadering van Beyond Mindfulness Alkmaar is gestoeld op de drie centrale elementen van veel spirituele, mindfulness en meditatie stromingen:

 1. 1. Mindfulness: bewustzijn ontwikkelen, aandacht in het hier en nu, ruimte en acceptatie voor voorbijgaande gedachten en gevoelens.
 2. 2. (Zelf) compassie: gewaarworden van lijden, erkennen van medemenselijkheid, compassie ontwikkelen voor de tijdelijke aard van de fluctuaties van de mind)
 3. 3. Essentie van meditatie: onderzoeken van de mind en de kern van je ware aard
Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is de beste volgorde van de Mindfulness trajecten?

Jouw persoonlijke behoefte, tempo en eerdere ervaring met mindfulness meditatie zijn hierin bepalend. In een Intake gesprek zal dit aan bod komen, zodat jouw traject bij Beyond Mindfulness Alkmaar direct aansluit bij jouw persoonlijke wensen.

Waarom speelt zelfcompassie en verdere verdieping een belangrijke rol bij dit Beyond Mindfulness Alkmaar? 

Mindfulness geeft een hele sterke basis, maar stress, angst en piekeren blijven soms een belemmerende rol spelen. Zelfcompassie is misschien wel de antidote tegen onze inner-criticus en perfectionistische neigingen, je leert echt op jezelf te vertrouwen. Via de essentie van meditatie leer je je eigen natuurlijke staat van zijn kennen en dat snijdt de wortel van ons lijden uiteindelijk door. Wat de weg naar rust, tevredenheid en geluk opent.

Ik heb al een achtergrond in mindfulness en/of meditatie. Is het mogelijk om de 8-weekse mindfulness training over te slaan?

Dit is erg afhankelijk van de mate en de diepte van je ervaringen. Een 8-weekse mindfulness training geeft een sterkte basis maar het is geen vereiste om de mindfulness retraites, stilte dagen en/of een coaching traject te volgen. Vraag gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te kijken wat het beste bij je zou passen. Of neem direct contact met me op.

Aanmelden voor een Beyond Mindfulness Alkmaar traning?

Meld je nu aan voor een mindfulness training in Alkmaar of een mindfulness retraite, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet welke Mindfulness training bij jou past? Dan kan je ook gewoon een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.
  Kies je mindfulness class:


  Mindfulness cursus

  MINDFULNESS ALKMAAR BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness: bewustzijn ontwikkelen, aandacht in het hier en nu, ruimte en acceptatie voor voorbijgaande gedachten en gevoelens.
  • Zelfcompassie: gewaarworden van lijden, erkennen van medemenselijkheid, compassie ontwikkelen voor de tijdelijke aard van de fluctuaties van de mind.
  • Essentie van meditatie: onderzoeken van de mind en de kern van je ware aard.