info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness Alkmaar

Mindfulness Alkmaar

Beyond Mindfulness Alkmaar faciliteert je op een toegankelijke en verdiepende manier in je zoektocht naar geluk. Je leert blokkades weg te halen, zodat je simpelweg meer jezelf kan zijn. Perfectionisme, het vele moeten, (werk) stress en angst worden onder de loep genomen. Via meditatie, mindfulness oefeningen en praktische handvatten leer je die ‘overwinnen’. We hoeven geluk niet opnieuw aan te leren, het zit al in ons. We verliezen onszelf alleen nog (te) vaak in onze gedachten en gevoelens.

Mindfulness Alkmaar biedt verdieping en leert je omgaan met (negatieve) emoties, bewuster beslissingen te maken en te vertrouwen op je eigen kracht. Zodat je met meer ontspanning en zelfvertrouwen in het leven staat. Mindfulness meditatie is in deze aanpak niet een trucje dat je voor een bepaalde periode toepast, maar een manier van leven.                                                                                         

 

Vergoeding zorgverzekeraars    

Doordat ik categorie 1 trainer ben bij de VMBN. vergoeden de meeste zorgverzekeraars een aanzienlijk deel van de 8-weekse mindfulness cursus. Dit gaat vanuit de aanvullende verzekering,  check de zorgwijzer voor een overzicht van de vergoedingen bij de zorgverzekeraars. Ook de individuele mindfulness begeleiding kan voor een deel vanuit de aanvullende verzekering, onder de kop ‘alternatieve zorg’, vergoed worden. Nog vragen? Neem dan gerust contact op.

 

Integraal mindfulness aanbod

Beyond Mindfulness Alkmaar biedt een combinatie van training, coaching en retraites aan op het gebied van mindfulness, zelfcompassie en meditatie. Beyond Mindfulness probeert het gat te dichten tussen de uitdagingen van onze tijd zoals stress en burn-out, een veeleisende maatschappij en een toegenomen snelheid van leven en jou te faciliteren naar een meer aanwezig, ontspannen en leuker leven.

Net zoals in het echte leven zal jouw traject bij Beyond Mindfulness niet altijd gemakkelijk zijn. Je wordt uitgenodigd om verder te kijken dan we vaak gewend zijn, om (pijnlijke) emoties aan te gaan en zo dicht bij jezelf te blijven. Aanvullend op mindfulness-meditatie worden toegankelijke en directe methodes, zoals Internal Family Systems coaching en oplossingsgericht werken, gebruikt om jou te faciliteren in je proces.            

 

De kracht van Beyond Mindfulness Alkmaar

Mijn kracht ligt in het simpel, toegankelijk en toepasbaar maken van de essentie van mindfulness-meditatie, zonder de diepte ervan te verliezen. Op een oplossingsgerichte wijze kijken we naar de kern van jouw probleem en krijg je praktische handvatten om het in je dagelijks leven toe te passen. Er wordt bewust aandacht gegeven aan jouw kwaliteiten en positieve kanten en we kijken ook hoe die het beste uit de verf te laten komen.

De coachruimte ligt schitterend tegen het Geestermerambacht aan. Met een prachtig uitzicht op groen en in een warme, leuke en rustige maar toch goed te bereiken ruimte in Alkmaar.

Wil je meer weten over trajecten van Beyond Mindfulness Alkmaar en/of graag eens kennis maken? Kom naar een gratis introductie workshop, vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of neem direct met mij contact op.              

Aanpassingen ivm Covid-19

Door COVID-19 is het maximaal aantal deelnemers bij mindfulness Alkmaar aangepast. Het aantal deelnemers zal max 7 zijn (waardoor er voldoende afstand gehouden kan worden) en verder houden we ons aan de regels van de overheid, zoals die op dat moment gelden. Als hier nog vragen over zijn, dan laat het mij gerust weten.

Je leert je eigen patronen te (h)erkennen

Meer acceptatie in het dagelijkse leven

De kracht van mindfulness meditatie ontdekken

Met meer aandacht en bewustzijn leren handelen

Geluk in jezelf leren ontdekken

Meditaties en handvatten voor dagelijks gebruik

"Geluk is jouw idee over hoe je leven zou moeten zijn loslaten en het leven vieren voor alles wat het wel is”. 
Mandy Hale

Mindfulness Training Alkmaar

Maandag t/m vrijdag

09.00 – 18.00

Nauertogt 17

Alkmaar (Koedijk)

Gratis Workshop»

Beyond Mindfulness in Alkmaar

Mindfulness Tips en oefeningen – meteen aan de slag

Met dit mini werkboek wil ik je motiveren en je tot actie aan zetten, om zo de eerste stappen in de fascinerende  wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de Kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Mindfulness cursus

Deze 8-weekse training helpt je om op een kalme, wijze en bewuste manier met problemen om te gaan. Onbewuste reacties en gewoonten  worden herkend en geven ons een keuze.

Lees verder
Coachsessie in actie

De coaching heeft een pragmatische, diepgaande en oplossingsgerichte benadering; het vergemakkelijkt je omgang met angst en stress en het stimuleert je om life-events echt aan te gaan.

Lees verder
Mindfulness retraite aug 2021 Terschelling

In de mindfulness retraite ben je even weg uit je dagelijkse leven, midden in de Terschellingse natuur. Je leert met compassie met jezelf en pijnlijke situaties om te gaan en steeds meer jezelf te zijn.

Lees verder
Zelfcompassie training

Je leert moeilijke emoties onder ogen te zien, lijfelijk te voelen en toe te staan via mindfulness en zelfcompassie. We staan bewust stil bij wat er speelt en vanuit welke waarden we willen leven.

Lees verder
Mindfulness op de werkvloer

Stress, burn-out, angst en verlies van plezier en creativiteit nemen toe op de werkvloer. Hier leer je met aandacht aanwezig te zijn bij een taak, klant & collega, creatiever werken en loslaten.

Lees verder

Wil je weten welke training bij je past? Kom naar introductie workshop of bel voor een gratis kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in, dan gaan we samen kijken wat bij je aansluit.

Ga naar het contactformulier

Maxime Fischer

Ik heb net mijn 8-weekse mindfulness training afgerond en ik kan iedereen deze cursus aanraden! Marc is een attente man, die erg betrokken is bij zowel de groep als bij elk individu. Daarnaast heeft hij een prettige stem om naar te luisteren en gaat heel professioneel te werk. De training wordt ondersteund met interessant materiaal, zowel met video’s, audio fragmenten als een digitale en schriftelijke hand-out. Hierdoor heb je ook na de training nog genoeg materiaal om mindfulness en de meditaties zelf voort te zetten. Bedankt Marc voor je enthousiasme en je hulp mindfulness onderdeel van mijn dagelijkse routine te maken!

 

Lees hier meer reviews 

MARC’S ACHTERGROND

Nadat ik mijn master Internationale Betrekkingen afrondde, werd mijn interesse voor andere culturen, landen en gebruiken aangewakkerd. Er volgde een mooie tijd als expat in Oost-Afrika. Een tijd waarin ik mezelf opnieuw leerde kennen, boeken las van Eckhart Tolle en over het Boeddhisme en waarin ik begon met yoga en meditatie. 

Een jaar na mijn terugkeer in Nederland, in 2012, begon ik trainingen in mindfulness en zelfcompassie te geven. Na een relatiecrisis in 2015 werd mijn persoonlijke zoektocht naar de ‘essentie van de mind’ echt ingezet.  Ik leerde een nieuw soort geluk, ontspanning en plezier kennen. Dit beschouw ik als een geleidelijk proces, wat steeds meer diepgang krijgt en nooit zal eindigen. 

Jan Geurtz, Rupert Spira, Adyashanti, Satya Katiza en Tilicho zijn de leraren waar ik de meeste retraites, satsangs en jaarcursussen volgde en zij lieten dan ook de grootste sporen bij mij na.  Zij leerden mij zelf te ontdekken en van niemand iets aan te nemen. Om niet blind te geloven, maar directe ervaring als belangrijkste ankerpunt te gebruiken. Deze benadering staat in mijn aanpak dan ook centraal. 

Ik zie mezelf als leerling, net als ieder ander, die een grote passie heeft om zijn ervaringen op dit gebied te delen.

Practice what you preach

Via groepstrainingen, mindfulness videos, begeleide meditaties en masterclasses hoop ik mensen te faciliteren op hun pad. In mijn blogs en mijn ebook lees je meer over mij en mijn persoonlijke ervaringen. Daarin laat ik steeds meer van mezelf zien, ook mijn kwetsbare kant. In Tanzania leerde ik hoe belangrijk ‘practice what you preach’ is en dat staat dan ook bij Beyond Mindfulness Alkmaar centraal.

Soms is dat spannend, maar voor mij werkt het vooral bevrijdend. Ik kan niets mooiers bedenken dan jullie te faciliteren en de kracht van mindfulness, meditatie, zelfcompassie en de essentie van meditatie te laten ervaren. Te helpen de weg naar geluk in jezelf te ontdekken.

Achtergrond:

 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO, NOBCO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte en relatie retraite bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2021)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness en Dementie workshop en training (Seetrue 2019 en 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
Video: Waarom Beyond Mindfulness Amsterdam

AANPAK MINDFULNESS ALKMAAR

De benadering van Beyond Mindfulness Alkmaar is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale. De mindfulness trajecten combineren mindfulness met stil staan en aangaan van (pijnlijke) emoties, meer vanuit je kwaliteiten, positieve en sterke kanten te leven en er wordt inspiratie gehaald uit het Tibetaanse boeddhisme (Dzogchen) en Advaita. Deze mooie combinatie bestaat uit diverse meditaties, diepgaande oefeningen, inspirerende video’s, lessen, praktische tips en handvatten en groepsdiscussies.


Missie van Mindfulness Alkmaar
Mijn persoonlijke missie is om je op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. De regie bij jou te leggen, zodat je op je eigen weten en kracht leert vertrouwen. Ik doe dit door terug te geven wat ik zie en hoor, door vragen te stellen en door te confronteren wanneer dat nodig is. Gelijkheid en niet-oordelen zijn erg belangrijk voor mij. Dit is direct geïntegreerd in de manier waarop ik werk.

De benadering van Beyond Mindfulness Alkmaar is gestoeld op de drie centrale elementen van veel spirituele, mindfulness en meditatie stromingen:

 1. 1. Mindfulness: bewustzijn ontwikkelen, aandacht in het hier en nu, ruimte en acceptatie voor voorbijgaande gedachten en gevoelens.
 2. 2. (Zelf) compassie: gewaarworden van lijden, erkennen van medemenselijkheid, compassie ontwikkelen voor de tijdelijke aard van de fluctuaties van de mind)
 3. 3. Essentie van meditatie: onderzoeken van de mind en de kern van je ware aard
Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is de beste volgorde van de Mindfulness trajecten?

Jouw persoonlijke behoefte, tempo en eerdere ervaring met mindfulness meditatie zijn hierin bepalend. In een Intake gesprek zal dit aan bod komen, zodat jouw traject bij Beyond Mindfulness Alkmaar direct aansluit bij jouw persoonlijke wensen.

Waarom speelt zelfcompassie en verdere verdieping een belangrijke rol bij dit Beyond Mindfulness Alkmaar? 

Mindfulness geeft een hele sterke basis, maar stress, angst en piekeren blijven soms een belemmerende rol spelen. Zelfcompassie is misschien wel de antidote tegen onze inner-criticus en perfectionistische neigingen, je leert echt op jezelf te vertrouwen. Via de essentie van meditatie leer je je eigen natuurlijke staat van zijn kennen en dat snijdt de wortel van ons lijden uiteindelijk door. Wat de weg naar rust, tevredenheid en geluk opent.

Ik heb al een achtergrond in mindfulness en/of meditatie. Is het mogelijk om de 8-weekse mindfulness training over te slaan?

Dit is erg afhankelijk van de mate en de diepte van je ervaringen. Maar het is zeker mogelijk. Je kan denken aan een 3-weekse verdiepingstraining, een mindfulness retraite en/of een coaching traject . Vraag gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te kijken wat het beste bij je zou passen. Of neem direct contact met me op.

Aanmelden voor een Beyond Mindfulness Alkmaar traning?

Meld je nu aan voor een mindfulness training in Alkmaar of een mindfulness retraite, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet welke Mindfulness training bij jou past? Dan kan je ook gewoon een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.  Kies je mindfulness class:

  Mindfulness cursus

  MINDFULNESS ALKMAAR BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness: bewustzijn ontwikkelen, aandacht in het hier en nu, ruimte en acceptatie voor voorbijgaande gedachten en gevoelens.
  • Zelfcompassie: gewaarworden van lijden, erkennen van medemenselijkheid, compassie ontwikkelen voor de tijdelijke aard van de fluctuaties van de mind.
  • Essentie van meditatie: onderzoeken van de mind en de kern van je ware aard.