info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness Amsterdam

Mindfulness Amsterdam

Beyond Mindfulness Amsterdam faciliteert je op een toegankelijke en verdiepende manier in je zoektocht naar geluk. Je leert blokkades weg te halen, zodat je simpelweg meer jezelf kan zijn. Perfectionisme, de inner criticus en angst worden onder de loep genomen en via meditatie, mindfulness oefeningen en praktische handvatten leer je die ‘overwinnen’. Dit geluk zit al in ons, we hoeven dit niet opnieuw aan te leren. We verliezen onszelf alleen nog (te) vaak in onze gedachten en gevoelens.

Mindfulness Amsterdam biedt verdieping en leert je omgaan met (negatieve) emoties, bewustere beslissingen te nemen en te vertrouwen op je eigen kracht en zelfvertrouwen. Mindfulness (meditatie) is in deze aanpak niet een trucje dat je voor een bepaalde periode toepast, maar een manier van leven.

De kracht van Beyond Mindfulness Amsterdam

Mindfulness is goed voor iedereen die niet alleen bewuster wil leven, maar ook met meer tevredenheid, ontspanning en plezier wil leven. Op een open en duidelijke manier leer je de kern van mindfulness meditatie kennen en toe te passen. Mijn kracht ligt in het simpel en toegankelijk maken van de essentie van mindfulness-meditatie, zonder de diepte ervan te verliezen. 

De belangrijkste stap voor duurzaam geluk is om de identificatie met gedachten en gevoelens los te laten en te onderzoeken waar het probleem echt ligt. Mindfulness Amsterdam faciliteert je hier, op een effectieve manier, in. Wellicht is dat via individuele begeleiding, een groepstraining of een combinatie van beiden. Op een oplossingsgerichte wijze gaan we naar de kern van het probleem en krijg je praktische handvatten om het in je dagelijks leven toe te passen.

Passende Mindfulness traject 

Ik denk graag met je mee welk traject bij jou past. De 8-weekse mindfulness trainingen in Amsterdam vormen de basis. Via een mindfulness retraite op Texel of 3 weekse verdiepende mindfulness trainingen in Amsterdam, kun je je hierin verder verdiepen. Je kunt ook een individueel coachingstraject of masterclasseses volgen.

Wil je meer weten over trajecten van Beyond Mindfulness Amsterdam en/of graag eens kennis maken? Kom naar een gratis introductie workshop, vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of neem direct met mij contact op. 

AANPASSINGEN IVM COVID-19

Door COVID-19 is het maximaal aantal deelnemers bij mindfulness Amsterdam aangepast. Er zal geen pauze zijn in de sessie zelf, het aantal deelnemers zal max 7 zijn (waardoor er voldoende afstand gehouden kan worden) en verder houden we ons aan de regels van de overheid zoals die op dat moment gelden. Als hier nog vragen over zijn dan laat het gerust weten.

Je leert je eigen patronen te (h)erkennen

Meer acceptatie in het dagelijkse leven

De kracht van mindfulness meditatie ontdekken

Met meer aandacht en bewustzijn leren handelen

Geluk in jezelf leren ontdekken

Meditaties en handvatten voor dagelijks gebruik

"The curious paradox is that when I accept myself just as I am, then I can change."
              Carl Rogers

Mindfulness Amsterdam Training

Maandag t/m vrijdag

09.00 – 18.00

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Gratis Workshop»

Mindfulness Tips en oefeningen – meteen aan de slag

Met dit mini werkboek wil ik je motiveren en je tot actie aan zetten, om zo de eerste stappen in de fascinerende  wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de Kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Mindfulness cursus

Deze 8-weekse training helpt je om op een kalme, wijze en bewuste manier met problemen om te gaan. Onbewuste reacties en gewoonten  worden herkend en geven ons een keuze.

Lees verder

Mijn angst coaching heeft een pragmatische, diepgaande en oplossingsgerichte benadering; het vergemakkelijkt je omgang met angst, stress en het stimuleert je om life-events aan te gaan.

Lees verder
Mindfulness retraite Texel

In de mindfulness retraite ben je even weg uit je dagelijkse leven, midden in de Texelse natuur. Je leert met compassie met jezelf en pijnlijke situaties om te gaan en steeds meer jezelf te zijn.

Lees verder
Zelfcompassie training

Je leert moeilijke emoties onder ogen te zien, lijfelijk te voelen en toe te staan via mindfulness en zelfcompassie. We staan bewust stil bij wat er speelt en vanuit welke waarden we willen leven.

Lees verder
Mindfulness op de werkvloer

Stress, burn-out, angst en verlies van plezier en creativiteit nemen toe op de werkvloer. Hier leer je met aandacht aanwezig te zijn bij een taak, client of collega, creatiever werken en beter loslaten.

Lees verder

Wil je weten welke training bij je past? Kom naar introductie workshop of bel voor een gratis kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in, dan gaan we samen kijken wat bij je aansluit.

Ga naar het contactformulier

Jeroen Strompf

“De cursus beviel vanaf de eerste bijeenkomst: Prettige sfeer, leuk oefenmateriaal, interessant programma. Marc had duidelijk veel ervaring. Maar wat het echt bijzonder maakte, is dat Marc meditatie concreet maakte. Alsof het handen en voeten kreeg, zodat ik het kon toepassen in het dagelijks leven. En het werkte: Ik had veel meer aandacht bij de dingen die ik deed; alles kwam tot leven.”

Lees hier meer reviews 

  

MARC’S ACHTERGROND

Er lijkt een toenemende vraag naar verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod. Zelf heb ik vele paden bewandeld. In Wales (Swansea) gestudeerd, drie jaar in Oostelijke Afrika gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als in de GGZ gewerkt als mindfulness trainer en life-coach. In 2018 ben ik met Beyond Mindfulness in Amsterdam gestart.

Mijn drive met Beyond Mindfulness Amsterdam is om een positieve bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven. Al ruim acht jaar geef ik wekelijks mindfulness en zelfcompassie training en coach ik mensen in hun thematiek. In coaching ben ik me steeds meer gaan richten op de moeder der emoties, angst. Ik zie hoe angst bij velen een remmende en verlammende rol speelt. Denk aan de toenemende angst om te falen, perfectionisme, angst om ons uit te spreken en vooral de angst om onszelf te mogen zijn. Aangezien ik hier zelf niet onbekend mee ben, weet ik hoe lastig en belangrijk dit is.

De persoon achter Beyond Mindfulness Amsterdam

Via groepstrainingen, mindfulness videos, begeleide meditaties en masterclasses hoop ik mensen te faciliteren op hun pad. In mijn blogs lees je meer over mij en mijn persoonlijke ervaringen. Daarin laat ik steeds meer van mezelf zien, ook mijn kwetsbare kant. In Tanzania leerde ik hoe belangrijk ‘practice what you preach’ is en dat staat dan ook bij Beyond Mindfulness Amsterdam centraal.

Soms is dat spannend, maar voor mij werkt het vooral bevrijdend. Ik kan niets mooiers bedenken dan jullie te faciliteren en de kracht van mindfulness, meditatie, zelfcompassie en de essentie van meditatie te laten ervaren. Te helpen de weg naar geluk in jezelf te ontdekken.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte en relatie retraites bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Jaarcursussen meditatie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2020)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018)
 • Mindfulness en Dementie workshop (Seetrue 2019)
 • Mindfulness vervolgopleidingen, lange traject (Seetrue 2020)
Video: Waarom Beyond Mindfulness Amsterdam

AANPAK MINDFULNESS AMSTERDAM

Werkstress, burnout en algehele ontevredenheid over het (werkende) leven komen steeds vaker voor. Vaak richten we ons op de korte termijn en willen we het probleem zo snel mogelijk opgelost hebben. Alleen komen de onderliggende gevoelens van ontevredenheid, die eerder werden genegeerd, naar de oppervlakte en moeten worden aangepakt. Niet omdat het leuk en makkelijk is, maar omdat het je een stabieler, gelukkiger en relaxter persoon kan maken.

De benadering van Beyond Mindfulness Amsterdam is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale. De mindfulness Amsterdam trainingen combineren mindfulness met stil staan bij emoties, elementen uit de zelfcompassie en haalt inspiratie uit het Tibetaanse boeddhisme (Dzogchen). Deze mooie combinatie bestaat uit diverse meditaties, diepgaande oefeningen, inspirerende video’s, lessen en groepsdiscussies.


Missie van Mindfulness Amsterdam
Mijn persoonlijke missie is om je op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. De regie bij jou te leggen, zodat je op je eigen weten en kracht leert vertrouwen. Ik doe dit door terug te geven wat ik zie en hoor, door vragen te stellen en door te confronteren wanneer dat nodig is. Gelijkheid en niet-oordelen zijn erg belangrijk voor mij. Dit is direct geïntegreerd in de manier waarop ik werk.

De benadering van Beyond Mindfulness Amsterdam is gestoeld op de drie centrale elementen van veel spirituele, mindfulness en meditatie stromingen:

 1. 1. Mindfulness: bewustzijn ontwikkelen, aandacht in het hier en nu, ruimte en acceptatie voor voorbijgaande gedachten en gevoelens.
 2. 2. (Zelf) compassie: gewaarworden van lijden, erkennen van medemenselijkheid, compassie ontwikkelen voor de tijdelijke aard van de fluctuaties van de mind)
 3. 3. Essentie van meditatie: onderzoeken van de mind en de kern van je ware aard
Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VEELGESTELDE VRAGEN

Waar en in welke ruimte vinden de Mindfulness trainingen plaats?

De trainingssessies vinden plaats in een ruime locatie in Amsterdam oud-zuid. Goed te bereiken met openbaar vervoer en de auto. Materialen zijn aanwezig: yogamatten, meditatiekussens, stoelen en dekens. Qua kleding kun je alles dragen waar je je prettig bij voelt. Je zit meestal in een groep van 6-8 mensen.

Waarom speelt zelfcompassie en verdere verdieping een belangrijke rol bij Beyond Mindfulness Amsterdam? 

Mindfulness geeft een hele sterke basis ,maar stress, angst en piekeren blijven soms een belemmerende rol spelen. Zelfcompassie is misschien wel de anti-dote tegen onze inner-criticus en perfectionistische neigingen, je leert echt op jezelf te vertrouwen. Via de essentie van meditatie leer je je eigen essentie kennen en dat snijdt de wortel van ons lijden uiteindelijk door. Wat de weg naar rust, tevredenheid en geluk opent.

Ik heb al een achtergrond in mindfulness en/of meditatie. Is het mogelijk mindfulness training over te slaan?

Dit is erg afhankelijk van de mate en de diepte van je ervaringen. Maar het is zeker mogelijk. Je kan denken aan een 3-weekse verdiepingstraining, een mindfulness retraite en/of een coaching traject bij Mindfulness Amsterdam. Vraag gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te kijken wat het beste bij je zou passen. Of neem direct contact met me op.

Meer weten en/of aanmelden voor een Beyond Mindfulness Amsterdam training?

Meld je nu aan voor een mindfulness training in Amsterdam of retraite in Texel, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet welke Mindfulness training bij jou past? Dan kan je ook gewoon een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.  Kies je mindfulness class:

  Mindfulness cursus

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN: