Categories

Tag Cloud

info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness Amsterdam

Mindfulness Amsterdam

Beyond Mindfulness Amsterdam wil je op een toegankelijke en verdiepende manier faciliteren in je zoektocht naar geluk. Je leert blokkades weg te halen, zodat je simpelweg jezelf kan zijn. Perfectionisme, de inner criticus en angst worden onder de loep genomen en via meditatie en praktische handvatten leer je die ‘overwinnen’. Hierdoor kunnen tevredenheid, ontspanning en plezier naar boven komen. Dit geluk zit al in ons, we hoeven dit niet opnieuw aan te leren. We verliezen onszelf alleen nog (te) vaak in onze gedachten en gevoelens.

Beyond Mindfulness Amsterdam denkt graag met je mee welk traject bij jou past. De mindfulness trainingen in Amsterdam vormen de basis. Doormiddel van een mindfulness retraite op Texel of 3 weekse verdiepende mindfulness trainingen in Amsterdam, kun je je hierin verder verdiepen. Je kan ook een individueel coachingstraject of master-classes volgen.

Heb je vragen over de mindfulness trajecten en/of wil je eerst kennis maken? Kom na een gratis introductie workshop, vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of neem direct contact op. 

De kracht van Beyond Mindfulness 

Mindfulness is goed voor iedereen die niet alleen bewuster wil leven, maar ook met meer tevredenheid, ontspanning en plezier wil leven. Op een down-to-earth manier leer je de kern van meditatie toe te passen. Mijn kracht ligt in het simpel en toegankelijk maken van de essentie van mindfulness-meditatie, zonder de diepte ervan te verliezen.

Je wordt bewust van eigen (negatieve) patronen

Meer acceptatie als het tegen zit

Ervaar de kracht van mindfulness meditatie

Je leert met meer aandacht en focus te handelen

Geluk bij en uit jezelf leren halen

Meditaties en tools voor dagelijks gebruik

"The curious paradox is that when I accept myself just as I am, then I can change."
              Carl Rogers

Mindfulness Training Amsterdam

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 18.00

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Gratis Workshop»

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de Kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Jeroen Strompf

“De cursus beviel vanaf de eerste bijeenkomst: Prettige sfeer, leuk oefenmateriaal, interessant programma. Marc had duidelijk veel ervaring. Maar wat het echt bijzonder maakte, is dat Marc meditatie concreet maakte. Alsof het handen en voeten kreeg, zodat ik het kon toepassen in het dagelijks leven. En het werkte: Ik had veel meer aandacht bij de dingen die ik deed; alles kwam tot leven.”

Lees hier meer reviews

MARC’S ACHTERGROND

Er lijkt sprake te zijn van een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod in onze maatschappij. In mijn persoonlijke zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach.

Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte en relatie retraites bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2020)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Stilte retraite bij Adyashanti (2018)
 • Mindfulness en Dementie workshop (Seetrue 2019)

AANPAK

De benadering van Beyond Mindfulness is vooral gebaseerd op de inzichten en aanpak van de oprichters van mindfulness. De aanpak is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale.

De mindfulness Amsterdam trainingen combineren mindfulness met stil staan bij emoties, elementen uit de zelfcompassie en haalt inspiratie uit het Tibetaanse boeddhisme (Dzogchen). Deze mooie combinatie bestaat uit diverse meditaties, diepgaande oefeningen, inspirerende video’s, lessen en groepsdiscussies.

VEEL GESTELDE VRAGEN

In wat voor ruimte vinden de trainingen plaats en wat kan ik daar verwachten?

De trainingssessies vinden plaats in een ruime locatie in Amsterdam oud-zuid. Goed te bereiken met openbaar vervoer en de auto. Materialen zijn aanwezig: yogamatten, meditatiekussens, stoelen en dekens. Qua kleding kun je alles dragen waar je je prettig bij voelt. Je zit meestal in een mooie groep van 6-8 mensen.

Waarom speelt zelfcompassie en verdere verdieping een belangrijke rol bij Beyond Mindfulness Amsterdam? 

Mindfulness geeft een hele sterke basis maar stress, angst en piekeren blijven soms een belemmerende rol spelen. Zelfcompassie is misschien wel de anti-dote tegen onze inner-criticus en perfectionistische neigingen en je leert echt op jezelf te vertrouwen. Via de essentie van meditatie leer je je eigen essentie kennen en dat snijdt de wortel van ons lijden uiteindelijk door. Rust je in tevredenheid en geluk.

Ik heb al een achtergrond in mindfulness en/of meditatie. Is het mogelijk mindfulness training over te slaan?

Dat is zeker mogelijk. Je kan dan kiezen voor een 3-weekse verdiepingstrainingmindfulness retraite en/of een coaching traject. Vraag gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te kijken wat bij je zou passen.

Join Our Mindfulness Class

Meld je aan voor een mindfulness training, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek.
Weet je nog niet welke Mindfulness training bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.Kies je mindfulness class:

Mindfulness cursus

MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN: