info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness cursus

Mindfulness cursus

De basis van deze 8-weekse mindfulness cursus ligt bij de door Jon Kabat Zinn ontwikkelde mindfulness-cursus en dit wordt gecombineerd met elementen uit de cognitieve en stress reductie aanpak. We gaan beyond mindfulness door in de laatste twee sessies ook aandacht te geven aan zelfcompassie. Dat is wat mij betreft, één van de krachtigste antwoorden tegen het toenemende perfectionisme en onze inner criticus.

Het gebruik van mindfulness in het dagelijks leven helpt je om op een kalme, wijze en bewuste manier met problemen om te gaan. Onbewuste reacties, gewoonten en patronen worden herkend en geven ons een keuze: hoe gaan we om met een bepaalde situatie en waarom? Met behulp van meditatie en oefeningen ga je beter voor jezelf zorgen, lastige situaties accepteer je gemakkelijker, je leert meer te genieten van dit moment en beter om te gaan met moeilijke emoties. Ook leer je dwingende en kritische gedachten patronen met meer afstand te bekijken en ze daardoor beter los te kunnen laten.

Vergoeding zorgverzekering

Doordat ik categorie 1 trainer ben bij de VMBN. vergoeden sommige zorgverzekeraars een aanzienlijk deel van de 8-weekse mindfulness cursus. Dit gaat vaak vanuit de aanvullende verzekering,  check de zorgwijzer voor een overzicht van de vergoedingen bij de zorgverzekeraars. Ook de individuele mindfulness begeleiding kan soms voor een deel vanuit de aanvullende verzekering, onder de kop ‘alternatieve zorg’, vergoed worden. Nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Bij deelname vragen we je €100 aan te betalen om je plaats definitief te reserveren. Bij annulering binnen de laatste 2 weken voor het begin van de training brengen we het deze €100 in rekening. Als we iemand vinden die je plek wil overnemen, dan rekenen we alleen €50 administratiekosten.

Aanpassingen ivm COVID-19

In verband met COVID-19 is het programma en het maximaal aantal deelnemers aangepast. Er zal geen pauze zijn in de sessie zelf, het aantal deelnemers zal max 8 zijn (waardoor de voldoende afstand gehouden kan worden) en verder houden we ons aan de regels van de overheid zoals die op dat moment gelden. Als hier nog vragen over zijn dan stel ze gerust.

 

De kracht van Beyond Mindfulness

Op een simpele maar diepgaande manier laat Beyond Mindfulness je eigen patronen herkennen en geeft het je de kans bewuste keuzes te maken. Je leert een andere levenshouding aan. Meditaties en mindfulness geven ons niet alleen een tijdelijk moment van rust, maar je leert ontspannen in het leven zelf.

Wil je weten of deze training bij je past? Meld je aan voor een gratis individueel kennismakingsgesprek.  Dit geeft je een mooie gelegenheid om kennis te maken met de aanpak van Beyond Mindfulness en mindfulness zelf te ervaren.

Je maakt bewuster keuzes

Je leert met meer aandacht en focus te handelen

Je bent authentieker

Meer in het moment leven

Meer acceptatie als het tegen zit

je eigen emoties meer toelaten met vriendelijkheid en rust

"Het leven is een dans, Mindfulness is aanwezig zijn bij die dans"

Amit Ray

Mindfulness training
€ 450 Incl BTW

Donderdag van 19.00 – 20.45

21, 28 sept, 5, 12 en 26 okt, 2, 9 en 16 nov

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Google maps Beyond Mindfulness 2020

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Lotte Huising

” Marc heeft me onwijs goed geholpen in mijn nieuwe loopbaankeuze. Hij luistert aandachtig en stelt scherpe vragen die me echt in beweging hebben gezet. Maar ook de oefeneingen tijdens de sessies waren enrom inzichtgevend. Ik vind het leuk dat hij zowel spirituele kennis en ervaring inzet als (humoristisch) kan relativeren. Hij is oprecht en betrokken en ik zou hem aanraden voor zowel mensen die met persoonlijke als professionele vragen zitten.

Mirella van der Wal

“Een hele fijne training om je de basis van de 8 weekse, eigen te maken. Op een nuchtere manier wordt alle informatie aangereikt en behandeld. Een echte aanrader!

 

LEES HIER MEER REVIEWS

Reviews Beyond Mindfulness trainings

Annelijn van der Slikke

” Marc is een enthousiaste mindfulnesscoach die niet zweverig is! Hele leuke, complete en verrassende cursus gevolgd. Aanrader voor als je zoekt naar iemand die je op een relaxte en down to Earth manier wil laten kennismaken (of nader kennismaken) met mindfulness!”

WAAROM MARC?

Er lijkt sprake te zijn van een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod in onze maatschappij. Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan dit proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven.

In mijn persoonlijke zoektocht heb ik verschillende paden bewandeld. Ik heb in VK gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO, NOBCO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte en relatie retraite bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2021)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness en Dementie workshop en training (Seetrue 2019 en 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2020-2021)
 • Mindfulness lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
Video: Mindfulness Amsterdam training

AANPAK

De aanpak is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale. Gecombineerd met elementen uit de zelfcompassie en oosterse wijsheden (o.a. Tibetaanse boeddhisme).

In deze mindfulness cursus gaan we een tegenovergestelde richting dan we veelal gewend zijn, we gaan naar binnen. Je leert moeilijke emoties onder ogen te zien, lijfelijk te voelen en toe te staan. Maar ook met meer mildheid en zelfcompassie er na te kijken. Hierdoor maak je ruimte voor geluk, creativiteit, plezier, teredenheid en rust.

VEELGESTELDE VRAGEN

Welke mindfulness trajecten kan ik volgen?

Deze verdiepingsmindfulness cursus geeft je een sterke basis om stress, angst en piekeren aan te gaan.  In een individueel traject kan je gefaciliteerd worden in de oosterse wijsheden of je kan aan de slag gaan met life en angstcoaching.

Kan ik ook eerst kennismaken voordat ik me aanmeld voor de Mindfulness cursus?

Dat kan zeker! Als je graag eerst meer wilt weten over mij en Beyond Mindfulness is een mindfulness introductie workshop een perfecte eerste stap. Je kan natuurlijk ook contact opnemen om kennis te maken en in een gratis persoonlijk gesprek te bepalen wat jouw wensen en behoeften zijn.

In wat voor ruimte vind de training plaats en wat kan ik daar verwachten?

De trainingen worden gegeven in een mooie, ruime en goed te bereiken locatie in Amsterdam oud-zuid. Alle materialen zijn aanwezig: yogamatten, meditatiekussens, stoelen en dekens. Qua kleding kun je alles dragen waar je je prettig bij voelt. Dus werkkleding (jeans) is prima, zelfs bij actievere oefeningen zoals mindful yoga en loopmeditatie. Bij FAQ kan je meer veel gestelde vragen bekijken.

Join Our Mindfulness Class

Meld je aan voor een mindfulness training, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek.
Weet je nog niet welke training bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.  Kies je mindfulness class:

  Mindfulness Amsterdam

  MINDFULNESS AMSTERDAM GEBASEERD OP DRIE KERN ELEMENTEN: