info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness cursus

Mindfulness cursus

De basis van deze 8-weekse mindfulness cursus ligt bij de door Jon Kabat Zinn ontwikkelde mindfulness-cursus en dit wordt gecombineerd met elementen uit de cognitieve en stress reductie aanpak. We gaan beyond mindfulness door in de laatste twee sessies ook aandacht te geven aan zelfcompassie. Dat is wat mij betreft, één van de krachtigste antwoorden tegen het toenemende perfectionisme en onze inner criticus.

Het gebruik van mindfulness in het dagelijks leven helpt je om op een kalme, wijze en bewuste manier met problemen om te gaan. Onbewuste reacties, gewoonten en patronen worden herkend en geven ons een keuze: hoe gaan we om met een bepaalde situatie en waarom? Met behulp van meditatie en oefeningen ga je beter voor jezelf zorgen, lastige situaties accepteer je gemakkelijker, je leert meer te genieten van dit moment en beter om te gaan met moeilijke emoties. Ook leer je dwingende en kritische gedachten patronen met meer afstand te bekijken en ze daardoor beter los te kunnen laten.

 

Vergoeding zorgverzekering

Doordat ik categorie 1 trainer ben bij de VMBN. vergoeden sommige zorgverzekeraars een aanzienlijk deel van de 8-weekse mindfulness cursus. Dit gaat vaak vanuit de aanvullende verzekering,  check de zorgwijzer voor een overzicht van de vergoedingen bij de zorgverzekeraars. Ook de individuele mindfulness begeleiding kan soms voor een deel vanuit de aanvullende verzekering vergoed worden. Nog vragen? Neem dan gerust contact op.

 

Praktische zaken

Het is een 8-weekse training met elke week een sessie en de groepsgrote varieert van 6 tot 10 deelnemers. In de groepssessies zitten verschillende lichaamsgericht en ademhalingsmeditaties, oefeningen in tweetallen en in de groep, mindful yoga en lopen, visualisatie meditaties en Cognitieve psychologie onderdelen. Het is een afwisselend en interactief programma. Je wordt gevraagd elke dag thuis te gaan mediteren. Wat mij betreft liever wat vaker en korter mediteren (dagelijks), dan een paar een keer per week langer. Tot nu toe is de groep vaak een mooie mix van mannen en vrouwen, zij het iets meer vrouwen. We zitten in twee mooie, lichte, ruime en goed bereikbare ruimtes in Amsterdam en Alkmaar.

 

Individuele Mindfulness in Amsterdam

Je kan een mindfulness training ook individueel bij Beyond Mindfulness volgen. De 8-weekse mindfulness cursus in Amsterdam zijn nu alleen individueel te volgen, op de Hillegomstraat 12-14. In Alkmaar kun je zowel individueel als in een groep de mindfulness training volgen. Het voordeel van een groep is het kunnen delen waar je tegen aanloopt en het kan een mooi gezamenlijk proces zijn. Daarentegen is het voordeel van individuele mindfulness training dat het helemaal op jou vraag afgestemd kan worden.

 

De kracht van Beyond Mindfulness

Op een simpele maar diepgaande manier laat Beyond Mindfulness je eigen patronen herkennen en geeft het je de kans bewuste keuzes te maken. Je leert een andere levenshouding aan. Meditaties en mindfulness geven ons niet alleen een tijdelijk moment van rust, maar je leert ontspannen in het leven zelf.

Wil je je aanmelden of weten of deze training bij je past? Meld je aan voor een gratis individueel kennismakingsgesprek.  Dit geeft je een mooie gelegenheid om kennis te maken met de aanpak van Beyond Mindfulness en mindfulness zelf te ervaren.

Je maakt bewuster keuzes

Je leert met meer aandacht en focus te handelen

Je bent authentieker

Meer in het moment leven

Meer acceptatie als het tegen zit

je eigen emoties meer toelaten met vriendelijkheid en rust

"Het leven is een dans, Mindfulness is aanwezig zijn bij die dans"

Amit Ray

Mindfulness training
€ 450 Incl btw particulieren
€ 450 Excl btw organisaties

3, 10, 24 en 31 okt & 7, 14, 21 en 28 nov 2024

Donderdag van 1900 – 21.00

Zijperstraat 19-23 Alkmaar

Individuele mindfulness doorlopend (ook Amsterdam)

Beyond Mindfulness Alkmaar

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Lotte Huising

” Marc heeft me onwijs goed geholpen in mijn nieuwe loopbaankeuze. Hij luistert aandachtig en stelt scherpe vragen die me echt in beweging hebben gezet. Maar ook de oefeneingen tijdens de sessies waren enrom inzichtgevend. Ik vind het leuk dat hij zowel spirituele kennis en ervaring inzet als (humoristisch) kan relativeren. Hij is oprecht en betrokken en ik zou hem aanraden voor zowel mensen die met persoonlijke als professionele vragen zitten.

Mirella van der Wal

“Een hele fijne training om je de basis van de 8 weekse, eigen te maken. Op een nuchtere manier wordt alle informatie aangereikt en behandeld. Een echte aanrader!

 

LEES HIER MEER REVIEWS

Reviews Beyond Mindfulness trainings

Annelijn van der Slikke

” Marc is een enthousiaste mindfulnesscoach die niet zweverig is! Hele leuke, complete en verrassende cursus gevolgd. Aanrader voor als je zoekt naar iemand die je op een relaxte en down to Earth manier wil laten kennismaken (of nader kennismaken) met mindfulness!”

WAAROM MARC?

Er lijkt sprake te zijn van een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod in onze maatschappij. Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan dit proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven.

In mijn persoonlijke zoektocht heb ik verschillende paden bewandeld. Ik heb in VK gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO, NOBCO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Transformational presence leiders & coaching (Het Eerste Huis 2015)
 • Jaarcursussen (Dzogchen) meditatie (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2022)
 • Diverse trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness opleiding lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) basis opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) vervolg opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2022)
 • Retraite Francis Lucille – Germany Weyarn (2023 & 2024)
Video: Mindfulness Amsterdam training

AANPAK

De aanpak is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale. Gecombineerd met elementen uit de zelfcompassie en oosterse wijsheden (o.a. Tibetaanse boeddhisme).

In deze mindfulness cursus gaan we een tegenovergestelde richting dan we veelal gewend zijn, we gaan naar binnen. Je leert moeilijke emoties onder ogen te zien, lijfelijk te voelen en toe te staan. Maar ook met meer mildheid en zelfcompassie er na te kijken. Hierdoor maak je ruimte voor geluk, creativiteit, plezier, teredenheid en rust.

VEELGESTELDE VRAGEN

Welke mindfulness trajecten kan ik volgen?

Deze verdiepingsmindfulness cursus geeft je een sterke basis om stress, angst en piekeren aan te gaan.  In een individueel traject kan je gefaciliteerd worden in de oosterse wijsheden of je kan aan de slag gaan met life en angstcoaching.

Kan ik ook eerst kennismaken voordat ik me aanmeld voor de Mindfulness cursus?

Dat kan zeker! Als je graag eerst meer wilt weten over mij en Beyond Mindfulness kan je vrijblijvend contact met mij opnemen om kennis te maken en in een gratis persoonlijk gesprek te bepalen wat jouw wensen en behoeften zijn.

In wat voor ruimte vind de training plaats en wat kan ik daar verwachten?

De trainingen worden gegeven in een mooie, ruime en goed te bereiken locatie in Alkmaar. Op loop afstand van het centraal station. Alle materialen zijn aanwezig: yogamatten, meditatiekussens, stoelen en dekens. Qua kleding kun je alles dragen waar je je prettig bij voelt. Dus werkkleding (jeans) is prima, zelfs bij actievere oefeningen zoals mindful yoga en loopmeditatie. Bij FAQ kan je meer veel gestelde vragen bekijken.

Join Our Mindfulness Class

Meld je aan voor een mindfulness training, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek.
Weet je nog niet welke training bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
  Kies je mindfulness class:


  Mindfulness Amsterdam

  BEYOND MINDFULNESS IS GEBASEERD OP DRIE KERN ELEMENTEN: