info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness Retraite

Stilte Mindfulness retraite op Terschelling

In dit retraite weekend leer je lastige situaties los te laten, te ontspannen in wie je bent en meer in het moment te leven. Je krijgt praktische handvatten en oefeningen mee om dit thuis te gaan passen. Mindfulness, zelfcompassie en het toelaten van emoties zijn centrale thema’s in dit stilte weekend. Neem een pauze van het dagelijks leven en ontspan in de prachtige natuur van Terschelling. Er is voldoende ruimte voor wandelingen en ontspanning.

 

Het mooie Terschelling

De Folkshegeskoalle is een goed gerund mooi centrum waar ontmoeten, bezinnen en cultuur op Terschelling centraal staan. Je bent midden in de natuur en dichtbij het strand. Je kan samen een kamer nemen of alleen. De prijzen zijn afgesteld op een eigen kamer, mocht je willen delen dan wordt het goedkoper. Het is volpensioen dus er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt en bij specifieke wensen kan je het gewoon aangeven.

 

Waarom een stilte retraite weekend?

Een weekend in stilte. Zonder smartphone, social media of gesprekken. Soms is stilte wennen of kan het confronterend zijn maar als je je erin kan laten zakken, is het iets heel krachtigst. Het maakt ruimte om rust, kracht, balans, tevreden en plezier in onszelf te ontdekken. Stilte helpt om alles even los te laten. Gewoon even te zijn met jezelf – en met anderen – zonder dat er iets hoeft. In stilte komt er ruimte om te luisteren naar wat er aanwezig is. Aan het begin van het weekend, tijdens de sessies en aan het einde is er ruimte zijn om uit te wisselen en vragen stellen. Maar alles buiten de sessies is in stilte.

 

Praktische informatie

Deze mindfulness retraite kost €365 incl btw. als je kamer deelt met één iemand anders en €425 incl. btw voor een eigen kamer. Dit is met vol pension, 2 overnachtingen, de sessies zijn in een prachtige trainingsruimte en het is inclusief e-book, mp’3s en 4 trainingssessies. Die sessies zijn verspreid over 4 dagdelen en het is op 24-25-26 juni 2022. Hier kan je een aantal mooie foto’s van de mindfulness retraite van 2021 en de locatie bekijken. Ben je nieuwsgierig wat een stilte retraite jou kan brengen?  Meld je dan aan en/of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

 

De kracht van Mindfulness en Beyond Mindfulness

Mindfulness is goed voor iedereen die niet alleen bewuster wil leven, maar ook meer wil genieten van het leven. Op een down-to-earth manier leer je de kern van meditatie toepassen. Ik heb nu ruim 9 jaar ervaring in het geven van mindfulness en zelfcompassie trainingen en retraites, dit is echt waar mijn hart en passie ligt. 

In dit mindfulness retraite weekend ga je het belang ervaren om in dit moment te leven en het leven meer te nemen zoals het is. Meebewegen met het leven. Te kiezen, wanneer te handelen en op te lossen en wanneer het beter is toe te laten en te accepteren. Je leert met meer compassie om te gaan met moeilijke of pijnlijke situaties, zodat je ze niet meer uit de weg hoeft te gaan.

Je stopt met ze te bevechten, door juist contact met ze te maken (te voelen). Hiermee ‘overwin’ je je angst en maak je ruimte voor plezier, geluk en innerlijke rust. Het weekend is een combinatie van meditaties, ervaringsoefeningen in tweetallen en in de groep en mindful yoga (buiten).

Je wordt bewust van eigen (negatieve) patronen

Je leert angst aangaan

Ervaar de kracht van mindfulness

Je ontdekt je kernwaarden

Geluk meer vanuit jezelf laten komen

Meditaties en tools voor dagelijks gebruik

"Acceptance of the unacceptable is the greatest source of grace in this world"

Eckhart Tolle

Mindfulness Retraite

24-25-26 juni 2022

€365 incl. btw bij kamer delen met 1 iemand

€425 incl. btw voor eigen kamer

Folkshegeskoalle

Badweg Hoorn 11

Terschelling

Gratis Workshop»

Mindfulness retraite Terschelling

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de Kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

REIN STEINKÜHLER

“Mijn deelname aan de stilte retraite op Terschelling is zeer goed bevallen. Wat is het heerlijk (en soms ook confronterend..) om even uit het dagelijkse leven te stappen en je onder te dompelen in de wereld van stilte en mindfulness 🙂 Marc is betrokken, enthousiast en open-minded en heeft er wat mij betreft alles aan gedaan om het weekend voor iedereen te laten slagen. Aanrader!”

BEITSKE KOOISTRA

“Alles tijdens en rondom (van intake tot nazorg) het mindfulness-stilte retraite weekend was tot in de puntjes verzorgd. Marc is een zeer betrokken, ervaren en inspirerende trainer. Hij heeft volledige aandacht voor alle deelnemers individueel en het hele proces.”

 

LEES HIER MEER REVIEWS

 

LIZZA JASPER

“Heb het stilteweekend gevolgd. Voor wie even behoefte heeft aan rust en stilte. Aan even niets. Aan ontdekken wat het met je doet als je niets hoeft te zeggen, niet hoeft te socializen of te pleasen. Of gewoon voor wie nieuwsgierig is naar mindfulness en niet meteen te diep wil gaan. De locatie op Terschelling is formidabel. Marc leidt je door het weekend zonder drang of oordeel. Mild en relaxt laat hij je zien dat alles er mag zijn.”

WAAROM MARC?

Er lijkt  een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en meditatie aanbod in onze maatschappij. In mijn eigen zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt als consultant en trainer en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach.

Mijn drive is om een bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door vanuit authenticiteit en verbondenheid te leven ipv angst. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en coach en trainer maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie mix van vaardigheden kan aanbieden. Als je meer wilt weten over mij en meditatie, zelfcompassie en mindfulness dan lees mijn blogs, beluister mijn geleide meditaties en/of lees mijn nieuwe ebook (2021).

Achtergrond:

 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte en relatie retraites bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2021)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness en Dementie workshop en training (Seetrue 2019 en 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
Video: Beyond Mindfulness at the workplace

AANPAK

De benadering in deze mindfulness retraite is gebaseerd op de inzichten en aanpak van de oprichters van mindfulness. De aanpak is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale.

In dit retraite weekend combineren we verder de aanpak van Kristin Neff met andere diepgaande toegankelijke oefeningen en meditaties over het aangaan van onderliggende emoties, zoals angst. Je leert ook je kernwaarden ontdekken en ze te volgen. Er wordt gebruik gemaakt van oefeningen en teachings, die direct uit het Tibetaans Boeddhisme voortkomen.

De mindfulness retraite bied een mooie combinatie aan van diverse meditaties, diepgaande oefeningen, inspirerende video’s, lessen en groepsdiscussies.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat kan ik verwachten van deze mindfulness retraite op Terschelling?

Een afwisselende training, soms in de hele groep maar ook in kleinere groepjes. Je gaat meditatie, (mindful) yoga en mindfulness zelf ervaren en je wordt gefaciliteerd om het handen en voeten te geven in je dagelijks leven. Materialen zijn aanwezig: yogamatten, meditatiekussens, stoelen en dekens. Qua kleding kun je alles dragen waar je je prettig bij voelt. Er is genoeg tijd voor een mooie wandeling, dus wandelschoenen en regenkleding zijn aan te raden.

Waarom speelt zelfcompassie een belangrijke rol in dit meditatieweekend? 

Mindfulness geeft een hele sterke basis, maar stress, angst en piekeren blijven soms een belemmerende rol spelen. Zelfcompassie en zelfacceptatie zijn misschien wel de anti-dote tegen onze inner-criticus en perfectionistische neigingen. je leert echt op jezelf te vertrouwen. Je gaat voor jezelf zorgen zoals je dat voor je beste vriend of vriendin zou doen en jezelf te accepteren zoals je bent.

Waar is deze Beyond Mindfulness retraite? Meer informatie over de accommodatie.  

Het is op het prachtige Terschelling, midden in de natuur! De Folkshegeskoalle is kleinschalig en veelzijdig. De kamers zijn schoon en simpel. Hun maaltijden zijn smakelijk, vegatarisch en bereid met verse ingrediënten. De accommodaties zijn gebouwd in een vriendelijke Scandinavische stijl op de fundamenten van voormalige bunkers. Het ligt op een prachtige locatie aan het werelderfgoed de Waddenzee.

Je direct aanmelden?

Meld je aan voor een mindfulness training, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek.
Weet je nog niet welke training bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.  Kies je mindfulness class:

  Mindfulness retraite aug 2021 Terschelling

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie