info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness Retraite

Beyond Mindfulness retraite Terschelling

Doe mee met het Beyond Mindfulness Retraite weekend en ervaar een lang weekend in stilte: zonder smartphone, social media of veel andere afleidingen. Leer lastige situaties loslaten, te ontspannen in wie je bent en meer vanuit het moment te leven.  Centrale thema’s die voorbijkomen zijn zelfcompassie, het toelaten van (lastige) emoties en het (her)ontdekken van jezelf. Neem een pauze uit het dagelijks leven en ontspan in de prachtige natuur van het eiland. Naast de oefeningen en gezamenlijke sessies is er voldoende ruimte voor wandelingen en ontspanning.

Het programma bestaat uit een combinatie van meditaties, mindful-yoga, Qi-gong en ervaringsoefeningen. Hierbij werken we soms tweetallen en in groepssessies. Aan het begin van het weekend, tijdens de sessies en bij de gezamenlijke afsluiting is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Hierbuiten zijn we in stilte. 
Dat is soms wennen of zelfs confronterend maar als je jezelf in de stilte durft te laten zakken, kan het iets ongelofelijk krachtigs zijn. Stilte helpt om alles even los te laten en om de rust en tevredenheid in jezelf te ontdekken. Gewoon even te zijn met jezelf – en anderen – zonder dat er iets hoeft.

 

De kracht van Beyond Mindfulness

Meditatie, spiritualiteit, is goed voor iedereen die bewuster en met plezier in het leven wil staan. Op een down-to-earth manier leer je de kern van meditatie toepassen. Hierdoor ervaar je het belang om in dit moment te leven en het leven te nemen zoals het is. Wanneer kies je ervoor te handelen en wanneer is het beter om dingen te accepteren zoals ze zijn? Ga moeilijke situaties en pijnlijke emoties niet langer uit de weg, maar leer er met compassie naar kijken en mee om te gaan. Hiermee overwin je de angst ervoor en maak je ruimte vrij voor plezier, geluk en innerlijke rust.

 

Kosten en praktische informatie

Het Beyond mindfulness retraite weekend vindt plaats op donderdag 26 juni t/m zondag 29 juni 2025 op het mooie Terschelling. Onze accommodatie de ‘Folkshegeskoalle’ (Volkshogeschool) is een bijzondere plek waar ontmoeten, bezinnen en levenslang leren centraal staan. Het ligt in het bos aan de rand van het dorpje Hoorn, op loopafstand van het strand. Er is plek voor ons om zowel binnen en buiten te werken en ontspannen. Het weekend is volledig verzorgd, er wordt heerlijk vegetarisch voor ons gekookt. Geef het even aan als je speciale (dieet)wensen of intoleranties hebt, dan houden de koks daar rekening mee.

 

Praktische informatie
Deze mindfulness retraite kost €500 incl. btw als je de kamer deelt met 1 iemand en het is €625 incl. btw voor een eigen kamer. Dit is met volpension, 3 overnachtingen, heerlijke vegetarische maaltijden, de sessies zijn in een mooie trainingsruimte, je hebt een ruime kamer en het is inclusief veel nazorg informatie, meditaties en 6 trainingssessies. Die sessies zijn verspreid over 6 dagdelen. 

Bekijk hier een aantal foto’s van de afgelopen mindfulness retraites op dezelfde locatie en hieronder vind je een aantal reviews van mensen die afgelopen keren zijn geweest. Nieuwsgierig wat een stilte-retraite jou kan brengen? Meld je dan nu aan of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Je wordt bewust van eigen (negatieve) patronen

Je leert angst aangaan

Ervaar de kracht van mindfulness

Je ontdekt je kernwaarden

Geluk meer vanuit jezelf laten komen

Meditaties en tools voor dagelijks gebruik

"Acceptance of the unacceptable is the greatest source of grace in this world"

Eckhart Tolle

Mindfulness Retraite

26 t/m 29 juni 2025

Folkshegeskoalle

Badweg Hoorn 11

Terschelling

Gratis Workshop»

Mindfulness retraite Terschelling

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de Kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

REIN STEINKÜHLER

“Mijn deelname aan de stilte retraite op Terschelling is zeer goed bevallen. Wat is het heerlijk (en soms ook confronterend..) om even uit het dagelijkse leven te stappen en je onder te dompelen in de wereld van stilte en mindfulness 🙂 Marc is betrokken, enthousiast en open-minded en heeft er wat mij betreft alles aan gedaan om het weekend voor iedereen te laten slagen. Aanrader!”

BEITSKE KOOISTRA

“Alles tijdens en rondom (van intake tot nazorg) het mindfulness-stilte retraite weekend was tot in de puntjes verzorgd. Marc is een zeer betrokken, ervaren en inspirerende trainer. Hij heeft volledige aandacht voor alle deelnemers individueel en het hele proces.”

 

LEES HIER MEER REVIEWS

 

Reviews Beyond Mindfulness trainings

LIZZA JASPER

“Heb het stilteweekend gevolgd. Voor wie even behoefte heeft aan rust en stilte. Aan even niets. Aan ontdekken wat het met je doet als je niets hoeft te zeggen, niet hoeft te socializen of te pleasen. Of gewoon voor wie nieuwsgierig is naar mindfulness en niet meteen te diep wil gaan. De locatie op Terschelling is formidabel. Marc leidt je door het weekend zonder drang of oordeel. Mild en relaxt laat hij je zien dat alles er mag zijn.”

WAAROM MARC?

Er lijkt  een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en meditatie aanbod in onze maatschappij. In mijn eigen zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt als consultant en trainer en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach.

Mijn drive is om een bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door vanuit authenticiteit en verbondenheid te leven ipv angst. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en coach en trainer maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie mix van vaardigheden kan aanbieden. Als je meer wilt weten over mij en meditatie, zelfcompassie en mindfulness dan lees mijn blogs, beluister mijn geleide meditaties en/of lees mijn nieuwe ebook (2021).

Achtergrond:

 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte en relatie retraites bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2022)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness en Dementie workshop en training (Seetrue 2019 en 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) gecertificeerde basis en vervolg opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2012-2022)
Video: Beyond Mindfulness at the workplace

AANPAK

De benadering in deze mindfulness retraite weekend is gebaseerd op de inzichten en aanpak van de oprichters van mindfulness. De aanpak is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale.

In deze mindfulness retraite combineren we verder de aanpak van Kristin Neff met andere diepgaande toegankelijke oefeningen en meditaties over het aangaan van onderliggende emoties, zoals angst. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende oefeningen en teachings. Deze mindfulness retraite weekend bied een mooie combinatie aan van diverse meditaties, diepgaande oefeningen, inspirerende video’s, lessen en groepsdiscussies.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat kan ik verwachten van deze mindfulness retraite op Terschelling?

Een afwisselende training, soms in de hele groep maar ook in kleinere groepjes. Je gaat meditatie, (mindful) yoga en mindfulness zelf ervaren en je wordt gefaciliteerd om het handen en voeten te geven in je dagelijks leven. Materialen zijn aanwezig: yogamatten, meditatiekussens, stoelen en dekens. Qua kleding kun je alles dragen waar je je prettig bij voelt. Er is genoeg tijd voor een mooie wandeling, dus wandelschoenen en regenkleding zijn aan te raden.

Waarom speelt zelfcompassie een belangrijke rol in dit meditatieweekend? 

Mindfulness geeft een hele sterke basis, maar stress, angst en piekeren blijven soms een belemmerende rol spelen. Zelfcompassie en zelfacceptatie zijn misschien wel de anti-dote tegen onze inner-criticus en perfectionistische neigingen. je leert echt op jezelf te vertrouwen. Je gaat voor jezelf zorgen zoals je dat voor je beste vriend of vriendin zou doen en jezelf te accepteren zoals je bent.

Waar is deze Beyond Mindfulness retraite? Meer informatie over de accommodatie.  

Het is op het prachtige Terschelling, midden in de natuur! De Folkshegeskoalle is kleinschalig en veelzijdig. De kamers zijn schoon en simpel. Hun maaltijden zijn smakelijk, vegatarisch en bereid met verse ingrediënten. De accommodaties zijn gebouwd in een vriendelijke Scandinavische stijl op de fundamenten van voormalige bunkers. Het ligt op een prachtige locatie aan het werelderfgoed de Waddenzee.

Je direct aanmelden?

Meld je aan voor het mindfulness retraite weekend, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek.
Wil je nog wat meer informatie en kennis maken met mij en de aanpak? Dan vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
  Kies je mindfulness class:


  Mindfulness retraite aug 2021 Terschelling

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie