info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness Retraite (Texel)

Mindfulness retraite

 Je leert lastige situaties los te laten, te ontspannen in wie je bent en meer in het moment te leven. Je krijgt praktische handvaten en oefeningen mee om dit ook thuis toe te gaan passen. Mindfulness, zelfcompassie en het toelaten van emoties zijn centrale thema’s in dit weekend. Neem een pauze van het dagelijkse leven en ontspan in de prachtige natuur van Texel. Er is voldoende ruimte voor wandelingen en ontspanning. Voor meer gedetailleerde en praktische informatie kun je hier het Mindfulness retraite weekend document downloaden.

In dit mindfulness retraite weekend ga je het belang ervaren van in dit moment leven en het leven meer te nemen zoals het is. Meebewegen met het leven. Te kiezen wanneer te handelen en op te lossen en wanneer het beter toe te laten en te accepteren. Je leert met meer compassie om te gaan met moeilijke of pijnlijke situaties, zodat je ze niet meer uit de weg hoeft te gaan. Je stopt met ze te bevechten, door juist contact met ze te maken (te voelen). Hiermee ‘overwin’ je je angst en maak je ruimte voor plezier, geluk en innerlijke rust. Het weekend is een combinatie van meditaties, ervaringsoefeningen in tweetallen en in de groep en mindful yoga (buiten).

De kracht van Beyond Mindfulness

Mindfulness is goed voor iedereen die niet alleen bewuster wil leven, maar ook meer wil genieten van het leven. Op een down-to-earth manier leer je de kern van meditatie toe passen. Mijn kracht ligt in het simpel en praktisch overbrengen van mindfulness en meditatie, zonder de diepte te verliezen. Je te faciliteren in je eigen proces. 

Vooral door de recente ontwikkelingen rondom Covid-19 en in overleg met de locatie waar ik de retraite geef, heb ik besloten het niet meer te organiseren dit jaar. Indien er vraag voor is, lijkt het me super het in een online retraite jasje te gieten. Als je hier interesse in hebt, laat het mij weten. Dan ga ik er werk van maken.

Heb je vragen over de mindfulness retraite en wil je eerst kennis maken? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en hier vind je meer informatie over de planning van het mindfulness retraite weekend. Je kan ook altijd direct contact met me opnemen! 

Je wordt bewust van eigen (negatieve) patronen

Je leert angst aangaan

Ervaar de kracht van mindfulness

Je ontdekt je kernwaarden

Geluk meer vanuit jezelf laten komen

Meditaties en tools voor dagelijks gebruik

"Acceptance of the unacceptable is the greatest source of grace in this world"
Eckhart Tolle

Mindfulness Retraite Weekend
€ 350  incl. BTW

11-12-13 juni 2021

Vrijdag, zaterdag en zondag

Texel, Rozendijk 16

Download PDF

 

Gratis Workshop»

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de Kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Ilse Krabben

“Met het geduld, rust en tegelijkertijd enthousiasme waarmee Marc zijn mindfulness lessen geeft is het onvermijdelijk om zelf in de wereld van mindfulness te springen en nieuwe kennis, tools en kracht uit te halen die van pas zullen komen in deze drukke wereld.”

Lees hier meer reviews

 

WAAROM MARC?

Er lijkt  een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en meditatie aanbod in onze maatschappij. In mijn eigen zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt als consultant en trainer en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach.

Mijn drive is om een authentieke bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door vanuit liefde en verbondenheid te leven ipv angst. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en coach en trainer maken dat ik met Beyond Mindfulness Amsterdam een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten aanbiedt.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Post HBO coaching opleiding, NOBCO geaccrediteerd (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte en relatie retraites bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2019)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Meditatie & theater retraite Arunachala Bakhti Lab (India 2018)
 • Stilte retraite bij Adyashanti (2018)
Texel retraite Beyond Mindfulness

AANPAK

In dit retraite weekend combineren we de aanpak van Kristin Neff met andere diepgaande toegankelijke oefeningen en meditaties over het aangaan van onderliggende emoties, zoals angst. Je leert ook je kernwaarden ontdekken en ze te volgen. Er wordt gebruik gemaakt van oefeningen en teachings, die direct uit het Tibetaans Boeddhisme voortkomen.

De benadering van Beyond Mindfulness is vooral gebaseerd op de inzichten en aanpak van de oprichters van mindfulness. De aanpak is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale.

De mindfulness retraite combineert mindfulness met stil staan bij emoties en elementen uit de zelfcompassie. Deze mooie combinatie bestaat uit diverse meditaties, diepgaande oefeningen, inspirerende video’s, lessen en groepsdiscussies.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat kan ik verwachten en waar vind het plaats?

De trainingssessies vinden plaats in een ruime hal binnen de mooie van oudsher Boerderij van Isola Bella en het is omringd door een grote tuin waarin je heerlijk kan ontspannen. Het ligt midden in de Texelse natuur. Materialen zijn aanwezig: yogamatten, meditatiekussens, stoelen en dekens. Qua kleding kun je alles dragen waar je je prettig bij voelt. Er is genoeg tijd voor een mooie wandeling dus wandelschoenen en regenkleding zijn aan te raden.

Waarom speelt zelfcompassie een belangrijke rol in dit meditatie weekend? 

Mindfulness geeft een hele sterke basis maar stress, angst en piekeren blijven soms een belemmerende rol spelen. Zelfcompassie is misschien wel de anti-dote tegen onze inner-criticus en perfectionistische neigingen en je leert echt op jezelf te vertrouwen. Je gaat voor jezelf zorgen zoals je dat voor je beste vriend of vriendin zou doen.

Wat is de kracht van een Beyond Mindfulness retraite? 

Een Beyond Mindfulness retraite heeft de kracht om je weer contact te brengen met jezelf. Uit je normale patronen en gewoontes te stappen en tijd voor jezelf te nemen. Weer goed te voelen waar je staat, waar je naar toe wil en hoe. Het kan ook confronterend zijn omdat moeilijke emoties de kop op kunnen steken. Dit is echter een goed teken. Het betekend dat het ruimte en lucht krijgt en niet meer onbewust je gedrag kan bepalen. Het is de weg naar geluk, plezier en interne tevredenheid. Dit weekend ondersteund je in dit proces. Mocht je verdere vragen hebben dan neem gewoon contact met me op. 

Je direct aanmelden?

Meld je aan voor een mindfulness training, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek.
Weet je nog niet welke training bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.  Kies je mindfulness class:

  Mindfulness cursus

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie