info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | MINDFULNESS TIPS  | Mindfulness muziek
Zen mindfulness muziek.jpg

Mindfulness muziek

Tien verschillende stijlen van prachtige mindfulness muziek, uit alle delen van de wereld. Deze heerlijke achtergrond muziek zal je meenemen naar een andere wereld, waar je lekker kan ontspannen en je gedachten en zorgen los kan laten. Veel plezier!

1. Zen Garden – Kokin Gumi

Bij binnenkomst van mindfulness trainingen hebben wij soms deze mooie Zen – mindfulness muziek aan staan. Heerlijk voor op de achtergrond en om te kunnen landen na een drukke (werk-)dag.

2. Shakuhachi (de japanse fluit) – mindfulness muziek

In zijn prachtige eenvoud brengt deze Japanse muziek ontspanning en rust. Ga lekker zitten of liggen en laat je meenemen. Vanuit uit de Indiaanse traditie (de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika) komt vergelijkbare prachtige muziek.

3. Om Mani Padme Hum (Mantra) & Tibetaanse klankschalen

Dit is de bekendste mantra uit het Tibetaans Boeddhisme. Tijdens mijn retraites in Nepal zeiden we dit vaak in onszelf als we draaiden aan de grote Tibetaanse gebedsmolens. De betekenis is, in mijn eigen woorden vertaald, de groei en bloei van wijsheid. In het Boeddhisme geloven ze dat deze mantra emoties die de geest in onbalans brengen tegen gaat. Maar je hoeft het niet te reciteren, hieronder wordt het prachtig bezongen en is het ook gewoon fijn om naar te luisteren. Tibetaanse klankschaal meditaties zijn ook een genot om naar te luisteren en deze is heerlijk om mee in slaap te vallen. Dit is de kortere versie.

4. Devi Prayer –  yoga en mindfulness muziek

Deze prachtige Devi Prayer van Craig Pruess & Ananda werd vaak tijdens mijn vaste yogales gedraaid. Meteen kwam ik in die fijne sfeer. Heerlijke mindful muziek om naar te luisteren en met een mooie boodschap: the divine mother in onszelf herkennen. In mijn eigen woorden de stilte, rust, liefde en kracht – die vanuit onze essentie (bewustzijn) altijd aanwezig is – herkennen en erop leren vertrouwen. Als dit je aanspreekt zou je ook de prachtige muziek van Krishna Das en ’the song of the butterfly’ eens kunnen proberen.

5. Arrival of the Birds – mindfulness muziek

Dit is misschien wel mijn persoonlijke favoriet. Niet alleen is de muziek echt prachtig maar het herinnert me ook aan één van mijn mooiste films ooit, the Theory of Everything. De langere versie vind je hier. En Hans Zimmer maakte bij een andere must-see film, Interstellar, deze prachtige muziek.

6. Structures from silence – rustige mindfulness muziek

Deze muziek is, zoals de titel al doet vermoeden, hele rustige en heerlijke ontspannen muziek om naar te luisteren. Zeker in drukke tijden kan dit erg fijn zijn om even op te zetten. Sta jezelf soms even toe je ogen te sluiten en er vol van te genieten. The stars go with you van John Serrie ligt ook in deze lijn.

7. Voices of Angels –  Hildegard von Bingen

Als je naar deze prachtige muziek luistert, dan snap je meteen waarom het de Voices of Angels heet. Hetzelfde bijzondere gevoel krijg ik overigens bij deze muziek van Arvo Pärt.

8. Mindfulness muziek – A timeless presense

Muziek uit de Islamitische (Soefi) traditie mag natuurlijk niet ontbreken. Ik deel dan ook graag dit prachtig nummer van Levon Minassian en de mooie muziek van Sami Yusuf met jullie. Heerlijke mindfulness muziek die je meeneemt in oosterse sferen. Als je meer wil weten over de Sufi Whirling Dervish traditie klik dan hier.

9. Mozart – Le Nozze di Figaro 

Dit is misschien niet echt mindfulness muziek maar hoort er voor mij toch in thuis. Ik zag mijn vader als kind bijna elke zondag, na ons hardlopen, in slaap vallen met deze prachtige muziek van Mozart. Als ik zelf heel moe ben, ga ik soms ook even liggen en zet ik Mozart op. Op nporadio4 vind je nog 10 andere prachtige stukken van Mozart. Deze prachtige muziek van o.a. Tigran Hamasyan is ook een aanrader!

10. Keltische meditatie – mindfulness muziek

Deze mooie Keltische muziek is ook echt de moeite waard. Je zult verschillende klanken en instrumenten horen die je meenemen in een mysterieuze Keltische wereld. Hier vind je nog een variant erop, met fantasy bosgeluiden. Geniet ervan!

Celtic meditatie mindfulness muziek

Meer inspiratie op doen? Bekijk mijn Online Mindfulness Academie, lees mijn ebook ‘Crisis! Don’t waste’ of begeleide meditaties eens. Dank unsplash dat ik deze prachtige foto’s mag gebruiken.

Tags: