info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | MINDFULNESS TIPS  | Mindfulness videos
Videos Beyond Mindfulness Amsterdam

Mindfulness videos

Je vindt hier videos die je helpen mindfulness-meditatie in je leven te brengen en te houden. Je vindt er begeleide video meditaties, mindfulness videos over specifieke levensthema’s, interviews en een opgenomen online mindfulness webinar. Dit is mijn eigen materiaal, mocht je videos zoeken van bekende mindfulness leraren dan ga naar dit blog artikel. Welkom in de uitdagende en mooie wereld van mindfulness meditatie!

Begeleide meditaties

Zelfcompassie Meditatie

Van de mindfulness videos, is deze begeleide meditatie specifiek gericht op zelfcompassie. Perfect op momenten dat je vast loopt, je hoofd overuren maakt (piekeren/malen) en je in verzet bent tegen een situatie en/of emotie. Je leert de emotie te (h)erkennen, toestaan en zien dat moeilijke momenten nou eenmaal onderdeel zijn van ons leven. In plaats van jezelf bestraffende toe te spreken, ga je jezelf behandelen zoals je dat bij je beste vriend of vriendin zou doen.

3 minuten ademruimte meditatie

Dit is de 3 minuten ademruimte. Perfect op momenten dat je vast loopt in een gedachte patroon, je hoofd overuren maakt (piekeren/malen) en je in verzet bent tegen een situatie of persoon. Deze oefening kan als een soort reset werken en je helpen uit je automatische patroon en reactie te stappen. Het brengt je meer naar dit moment en met meer bewustwording en mentale ruimte kan je (werk) taken weer oppakken.

Begeleide meditatie: het weerbericht

Dit is één van de belangrijkste oefeningen die ik ken. We leven vaak zo in ons hoofd en vergeten hoe we ons voelen in lichaam. Door regelmatig in-te-tunen in hoe je je voelt en daar ruimte aan te geven, creëer je meer balans. Je krijgt meer verbinding tussen hoofd en hart. In deze mindfulness video doen we dit op een speelse manier, die ik leerde bij de mindfulness voor jongeren training. Namelijk door je gevoel te verwoorden in de vorm van een weerbericht. Mee aan de slag? Klik hier!

Body-scan meditatie

De body-scan is een oefening die het lichaam als ankerpunt neemt, om zo meer in dit moment te zijn. Zie deze oefening als een moment voor jezelf, waar je even niks hoeft. Streef nergens na en vertrouw dat er gebeurt wat er moet gebeuren. Soms ontspanning, soms niet. Meditatie is simpelweg zijn met wat er is, niks te willen veranderen. Deze mindset zal je duurzame ontspanning in en buiten de oefening geven.

Geleide meditatie positief denken en voelen

Veel nadruk ligt er, terecht denk ik, op het niet uit de weg gaan van onprettige gedachten en gevoelens. Ze te leren voelen in ons lichaam. Maar tegelijkertijd is het ook heel belangrijk om stil te staan bij positieve en prettige gedachten en gevoelens, wat we vaak niet doen.

In deze video sta ik stil hoe we dit wel kunnen doen en hoe dit in ons lichaam voelt. Als je hier tijdens of na de meditatie bij stil staat dan onthoudt je lichaam dat en wordt het eerder herkent. Waardoor je meer toegang krijgt tot deze positieve gevoelens. Mooi hoe dat werkt. Dus daar gaat deze geleide meditatie positief denken en voelen over.

Dankbaarheid meditatie

Het belang van dankbaarheid kan moeilijk worden overschat. In deze meditatie staan we hier bij stil en de oefening kan je ondersteunen om dankbaarheid een onderdeel van je (dagelijkse) leven te maken. En daarmee de deur naar tevredenheid en innerlijke rust open te zetten.

Veel plezier! Meer begeleide meditaties,  kan je hier vinden.

Mindfulness videos rondom specifieke thema’s

Deze mindfulness videos gaan over aspecten van ons leven waar we tegen aanlopen en hoe daar beter mee om te gaan.

Wat is mindfulness. We horen er veel over maar wat is het nou eigenlijk echt. Op basis van de woorden van founding father v/d mindfulness, Jon Kabat Zinn, ga ik hier op in.

 

Het verhaal van de twee wolven (rechts) maakt mooi duidelijk hoe we bewuste keuzes kunnen maken en wat de positieve impact daarvan is. Waar je jezelf mee voedt dat brengt je de wereld in.

 

 

We praten vaak over loslaten en dit verhaal (links) maakt mooi duidelijk wat volgens mij echt loslaten is. Het niet vasthouden en het veranderen van dingen (het leven).

 

Interviews

Over mindfulness en oosterse tradities, de invloed van moderne technologie en meer (2019)

Dit is een interview in het engels over mijn achtergrond, waar de kracht van Mindfulness ligt, de invloed van moderne tInterview Beyond Mindfulness 2019echnologie op ons functioneren en het belang van oosterse wijsheden en tradities (essentie van meditatie). Deze mindfulness videos, dit interview werd gemaakt door Dorothy Marton voor haar onderzoek aan de universiteit van Leiden, eind 2019. Haar doel was te achterhalen hoe mindfulness, yoga en meditatie (oosterse wijsheden) een rol spelen in de westerse cultuur.

 

2e deel interview Beyond Mindfulness

De zoektocht naar geluk, betekenis en onszelf

Het tweede deel van het interview gaat over betekenis hebben in je werk, je eigen authenticiteit leren kennen, de zoektocht naar geluk en wie je in essentie bent, angst en uitstelgedrag en mijn rol als coach en trainer in dit.

 

Online mindfulness sessie

Deze mindfulness videos zijn live opgenomen (mei 2020). Hierin maak je op een interactieve manier kennis met Mindfulness. In de volledige mindfulness video hier rechts. leer leer je over het brein, neuroplasticiteit, hoe moderne stress je dagelijks leven beïnvloedt en het krachtige antwoord van mindfulness hierop. Je gaat zelf ervaren wat meditatie is en wat de mindfulness aanpak voor je kan doen.

 

het gevaar van aannames

Deze mindfulness video (links) is een onderdeel van de volledige webinar. Deze video (2 min) gaat over het gevaar van aannames en om interpretaties als objectief waar te zien. In Mindfulness zeggen we vaak “gedachten zijn geen feiten”.

 

 

 

Vragen over deze mindfulness videos of wil je meer weten over mij en Beyond Mindfulness klik hier.

 

Tags: