Categories

Tag Cloud

info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | MINDFULNESS TIPS  | Zelfcompassie en Mindfulness – een overzicht

Zelfcompassie en Mindfulness – een overzicht

Zelfcompassie is de nieuwe ontwikkeling binnen Mindfulness en een krachtige manier om ons zelfvertrouwen te versterken. Een tegenhanger voor onze vaak zo kritische geest. In dit stuk vind je uiteenlopende inspirerende videos, boektitels en interessante website over zelfcompassie.  

 

VIDEOS: 

1. Een hele krachtige video van Pema Chodron over het aangaan van angsten, in het bijzonder de onbewuste angst voor onszelf.  Ze heeft verder vele prachtige boeken geschreven op het gebied van zelfcompassie en meditatie en een van mijn favoriete is: ‘als je wereld instort’. 

 

2. Auteur en onderzoekster Kristin Neff legt in deze Ted-Talk uit wat zelfcompassie is en waarom dit nog belangrijker is dan zelfvertrouwen. Het handboek binnen zelfcompassie is haar boek ‘Zelfcompassie – stop met jezelf te veroordelen’.

 

3. Matthieu Ricard is voor vele een grote bron van inspiratie en een autoriteit op het gebied van compassie (altruïsme). In deze video gaat hij in hoe compassie (altruïsme) je leven richting kan geven. Zijn boek over happiness is een plezier om te lezen.

 

4. Sharon Salzberg legt, in minder dan 1 minuut, uit hoe je met angst kan omgaan. Samen met Tara Brach en anderen schreef ze het indrukkende boek Self Acceptence Project (eng) maar veel van hun werk is ook vertaald naar het Nederlands.

 

WEBSITES: 

self-compassion.org
Deze website geeft een mooi overzicht van vele meditaties, wetenschappelijk onderzoek, boeken/artikelen en nog veel meer op het gebied van zelfcompassie meditatie.

www.sharonsalzberg.com & www.tarabrach.com
Zowel Sharon Salzberg als Tara Brach zijn vaandeldragers binnen mindfulness en zelfcompassie en beide websites bevatten een breed scala aan animaties, video’s, artikelen en andere interessante content.

Als je vragen hebt of als meer wilt weten over een bepaald onderwerp, dan kan je mij altijd een e-mailen sturen info@beyondmindfulness.nl