Categories

Tag Cloud

Beyond Mindfulness | Mindfulness Trainingen | Essentie van Meditatie

Essentie van Meditatie

Ondanks de toegenomen welvaart zijn we in de afgelopen 30 jaar niet wezenlijker gelukkiger geworden. Sterker nog, burn-out, depressie en angst komt steeds meer voor. Hoe is dit mogelijk? Wellicht heeft het ermee te maken dat we nog onvoldoende snappen wat de essentie van onszelf en onze geest nou eigenlijk is. Hier wil deze training ‘Essentie van Meditatie’ verandering in brengen.

In de grote spirituele stromingen (Boeddhisme, de yoga filosofie en het Soefisme) is het kalmeren van de geest (voornaamste doel van mindfulness) slechts een onderdeel van het geheel. Het is een voorbereiding op het doorgronden van onze geest, door middel van self inquiry met vragen als:

 • Wat is de essentie van onze geest, onze mind?
 • Wat is onze ware aard?

Het doel van Beyond Mindfulness is om hier met deze training verandering in te brengen en samen te gaan onderzoeken wat de essentie van meditatie is en wat niet.

Ontdek de wortels van ons lijden

Inleiding in non-dualiteit

Loslaten van gehechtheid aan gedachten

Down-to-earth maar diepgaand

Ruimte voor spontaniteit en vrijheid

Faciliteert je in je dagelijkse beoefening

"Geluk is loslaten van hoe je denkt dat het leven hoort te zijn en het vieren voor wat het is."

Mandy Hale

3-weekse Verdiepingstraining
€ 185 Incl.BTW

Herfst 2018

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Volledige Agenda

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

AANPAK

Deze training bestaat uit verschillende meditaties, inzichtgevende oefeningen, uitwisseling in kleine groepjes en interactieve methodes. Een achtergrond in meditatie is in deze training van belang. Een goede basis is de Mindfulness en Zelfcompassie training binnen Beyond Mindfulness of een vergelijkbare training elders. De sessies zijn gebaseerd op kennis uit het Tibetaanse boeddhisme (Dzogchen) en op methodes aangereikt door leraren zoals Jan Geurtz, Eckhart Tolle en Rupert Spira.

Deze training hoopt jou te raken en je nieuwsgierigheid verder te voeden zodat je naar meer verdieping op zoek zou willen gaan. Hierin kan ik je individueel begeleiden en/of met je meedenken voor vervolgtrajecten buiten Beyond Mindfulness zoals retraites, (jaar) cursussen en boeken.

WAAROM MARC?

Er lijkt sprake te zijn van een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod in onze maatschappij. In mijn persoonlijke zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach.

Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid kunnen leven. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Overigens zie ik mijzelf helemaal niet als een goeroe, sterker nog op dit gebied ben ik gewoon een leerling. Maar met mijn opgedane kennis, persoonlijke ervaring en passie kan ik jou wel de kracht en potentie ervan laten ervaren.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte en relatie retraite bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2019)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Meditatie & theater retraite Arunachala Bakhti Lab (India 2018)
 • Stilte retraite bij Adyashanti (2018)
 • Mindfulness en dementie workshop (Seetrue 2019)
v

Klanten Reviews

★★★★★

Marc is a very good coach, he is understanding and compassionate. He also pushes you just beyond your borders with a lot of respect so you can trust t...

Kovács Anna, Amsterdam

★★★★★

Marc is a positive and energetic person, open-minded, deep and a very good listener. He takes really good care of people around him, so I strongly rec...

Elisa Caligiana, Amsterdam

★★★★★

Ik heb net mijn 8-weekse mindfulness training afgerond en ik kan iedereen deze cursus aanraden! Marc is een attente man, die erg betrokken is bij zowe...

Maxime Fischer, Amsterdam

★★★★

Heb je interesse in een Mindfull training, dan is het een aanrader om deze 8-weekse training bij Marc Keller te doen..! Ik ( Diana) was onderdeel van...

diana soons, Amsterdam

★★★★★

Een hele fijne training om je de basis van de 8 weekse, eigen te maken. Op een nuchtere manier wordt alle informatie aangereikt en behandeld. Een echt...

Mirella van der Wal, Amsterdam

Meer Reviews

Join Our Mindfulness Class

Meld je aan voor een mindfulness training, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek.
Weet je nog niet welke training bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.Kies je mindfulness class:

MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMTEN

 • Mindfulness
 • Zelfcompassie
 • Essentie van Meditatie