info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness voor slapen

Mindfulness voor slapen

Om goed te slapen, moeten we ons kunnen ontspannen en de stress en spanning van de dag loslaten. We kunnen onszelf niet dwingen te slapen; we kunnen het slapen alleen laten gebeuren. Hoe harder we proberen te slapen, hoe moeilijker het wordt. Slecht slapen maakt ons prikkelbaar, humeurig en verslechtert ons geheugen. Als we niet oppassen belanden we in een vicieuze cirkel.

Een korte meditatie voor het slapen gaan, bijvoorbeeld een body-scan of simpelweg je concentreren op je ademhaling als je in bed ligt, kan al het verschil maken. Mindfulness leert je een houding van aanwezigheid in het moment, zonder te oordelen of de ervaring te willen veranderen. Hierdoor kan de geest zachtjes in slaap vallen. Ook mindfulness-meditatie oefeningen gedurende de dag helpen om stress te verminderen door negatieve gedachten over het verleden en onnodige zorgen over de toekomst los te laten. Deze combinatie maakt mindfulness een hele natuurlijke en duurzame oplossing voor slaap problemen. In deze sprekende animatie zie je mooi hoe mindfulness-meditatie je kan helpen met slapen. 

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt vaak duidelijk of individuele of een groepsaanpak het beste bij je past. In dit gesprek kijken we o.a. naar de oorzaken achter het slaapprobleem, waar energie weg lekt en proberen we je hoofdvraag helder te krijgen. Voor jou is het de mogelijkheid om te kijken of mijn aanpak jou aanspreekt. Als dat zo is dan kijken we gezamenlijk hoeveel sessies wenselijk zijn en maken we een eventuele vervolg afspraak. 

“A ruffled mind makes a restless pillow.”

Charlotte Bronte

Kennismakingsgesprek

30 – 60 minuten

Maandag – Vrijdag

09.00 – 17.30

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Volledige agenda

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

AANPAK

Ik combineer life-coaching met meditatie (mindfulness). Mijn manier van coachen wordt gekenmerkt door een pragmatische en oplossingsgerichte aanpak. In mijn methode zal ik naast mindfulness ook gebruik maken van Transformational Presence, geweldloze communicatie, The Work of Byron Katie en Voice Dialogue.

Mijn persoonlijke missie is om je op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. Ik doe dit door terug te geven wat ik zie en hoor, door vragen te stellen en door te confronteren wanneer dat nodig is. Gelijkheid en niet-oordelen zijn erg belangrijk voor mij. Dit is direct geïntegreerd in de manier waarop ik werk.

WAAROM MARC?

Er lijkt sprake te zijn van een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod in onze maatschappij. In mijn persoonlijke zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach.

Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte retraite Dzogchen bij Jan Geurtz (2015)
 • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2017)
 • Trainings on Voice-dialogue and non-violent communication (ITP 2017)
 • Meditatie & theater retraite Arunachala Bakhti Lab (India 2018)
 • Stilte retraite bij Adyashanti (2018)

Klanten Reviews

★★★★★

Marc is a very good coach, he is understanding and compassionate. He also pushes you just beyond your borders with a lot of respect so you can trust t...

Kovács Anna, Amsterdam

★★★★★

Marc is a positive and energetic person, open-minded, deep and a very good listener. He takes really good care of people around him, so I strongly rec...

Elisa Caligiana, Amsterdam

★★★★★

Ik heb net mijn 8-weekse mindfulness training afgerond en ik kan iedereen deze cursus aanraden! Marc is een attente man, die erg betrokken is bij zowe...

Maxime Fischer, Amsterdam

★★★★

Heb je interesse in een Mindfull training, dan is het een aanrader om deze 8-weekse training bij Marc Keller te doen..! Ik ( Diana) was onderdeel van...

diana soons, Amsterdam

★★★★★

Een hele fijne training om je de basis van de 8 weekse, eigen te maken. Op een nuchtere manier wordt alle informatie aangereikt en behandeld. Een echt...

Mirella van der Wal, Amsterdam

More Reviews

JOIN OUR MINDFULNESS CLASS

Meld je aan voor een mindfulness training of coaching, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
  Kies je mindfulness class:


  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie