info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness Workshop

Mindfulness Workshop

In deze mindfulness workshop maak je op een interactieve manier kennis met Mindfulness. Je leert over het brein en zijn evolutie, neuroplasticiteit, hoe moderne stress, piekeren en angsten je dagelijks leven beïnvloeden en het krachtige antwoord van mindfulness hierop. We doen verschillende meditaties en vormen van mindfulness, zodat je het na de workshop meteen in de praktijk kan brengen. Op het einde van de mindfulness workshop is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Je gaat zelf ervaren wat meditatie echt is, wat de aanpak van Beyond Mindfulness voor je kan en hoe mindfulness-meditatie te integreren in je dagelijkse leven.

 

Belang van mindfulness meditatie

Mindfulness meditatie kan je zien als een laboratorium. Je leert je automatische patronen op te merken, er niet in mee te hoeven gaan en meer in dit moment te leven. Wat je rustiger, tevredener en je dichter bij jezelf brengt. We doen dat via verschillende soorten meditaties en interactieve oefeningen.

Niet voor niks zegt ‘de vader’ van mindfulness Jon Kabat Zinn: de echte meditatie is hoe je je leven van dag tot dag leidt. Dit is iets wat we juist nu nodig lijken te hebben. Handvaten om op simpele maar diepgaande manier met de hedendaagse uitdagingen om te gaan.

 

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor iedereen die zijn meditatie beoefening wil verdiepen en van context wil voorzien. Steeds meer mensen mediteren maar pas als ze meer leren over meditatie en mindfulness, komt de ware kracht ervan naar voren. Dat is een belangrijke reden om deze workshop te geven. Maar de mindfulness workshop is ook voor mensen die een mindfulness cursus overwegen maar eerst even willen proeven. Het is een hele krachtige workshop op zichzelf en als je nieuwsgierig bent dan een laagdrempelige manier om er in te duiken. Kortom van harte welkom! Meedoen? Hier kan je je inschrijven.

 

Mindfulness workshop op de werkvloer

Deze mindfulness workshop wordt ook regelmatig gegeven voor organisaties, teams en bedrijven, zowel in het Nederlands als in het Engels. De lengte van de workshop hangt af van de doelstelling van de klant maar is vaak rond de 1 á 2 uur. De workshop kan in-company, op locatie in Alkmaar of Amsterdam of online gegeven worden. Voor meer vragen kan je hier contact met mij opnemen.

De kracht van Beyond Mindfulness

Sinds 2012 geef ik wekelijks mindfulness en zelfcompassie trainingen en daarnaast speelt het een centrale rol in mijn persoonlijke leven. Mijn kracht ligt in het simpel en toegankelijk maken van de essentie van mindfulness-meditatie, zonder de diepte ervan te verliezen.

Kan je niet naar deze Mindfulness workshop komen? Je kan dan altijd een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek aanvragen. 

Je krijgt inzicht in de werking van ons brein

Wat mindfulness is

Ervaar de kracht van mindfulness-meditaties

Toepassen in het dagelijks leven

Loslaten van stress, piekeren en perfectionisme

Je hart durven te volgen

"Je brein is als een parachute, het werkt alleen als het open is."

              Frank Zappa

MINDFULNESS WORKSHOP  

Op aanvraag

Amsterdam, Alkmaar en Online

Nederlands & Engels

Meld mij aan»

 Workshop»

Google maps Beyond Mindfulness 2024

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de Kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Valery Verschoor

Super workshop gehad over stress en meditatie. Marc weet veel over de werking van het brein en kan veel vanuit zijn eigen ervaring vertellen over meditatie en mindfulness.

Joost Boonzajer Flaes

Marc heeft bij ons op het werk (IKEA) een introductiecursus gedaan en dat was precies wat we zochten. Geweldige boeiende spreker die elke vraag op een eerlijke en begrijpelijke manier kon beantwoorden.

Lees hier meer reviews

 


Caroline Laan

Ik heb de Mindfulnesstraining van Marc als zeer positief ervaren. Marc is een professional met veel kennis van zaken, die daarnaast ook nog eens zeer betrokken is bij de groep. Door zijn manier van vragen stellen, dringt hij tot de kern door, waardoor inzichten en bewustwording worden gecreëerd! Voor iedereen die zichzelf beter wilt leren kennen en meer rust wilt ervaren zeker een aanrader!

WAAROM MARC?

Er lijkt een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod. In mijn persoonlijke zoektocht heb ik verschillende wegen bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, drie jaar in Oostelijke Afrika gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als mindfulness trainer en life-coach.

Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO, NOBCO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Jaarcursussen meditatie & Dzogchen, stilte en relatie retraites bij Jan Geurtz (2015-2017 en 2019)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2020)
 • Diverse trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness en Dementie workshop en training (Seetrue 2019 en 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
Video: Mindfulness Amsterdam training

AANPAK MINDFULNESS WORKSHOP

Deze mindfulness workshop haalt zijn inspiratie uit Mindfulness-meditatie, oosterse tradities zoals het Tibetaanse boeddisme maar ook westerse psychologie. Jan Geurtz, Jon Kabat Zinn, Mark Williams, Eckhart Tolle, Pema Chödrön en Sharon Salzberg zijn hierin grote belangrijke inspiratie bronnen.

De aanpak is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale. Gecombineerd met elementen uit de zelfcompassie en oosterse wijsheden (o.a. Tibetaanse boeddhisme).

Langere Mindfulness cursus bestaan uit meditaties, diepgaande oefeningen, inspiratievideo’s, lessen en groepsdiscussies. Individuele coaching is aangepast aan de ervaring en behoeften van de persoon. Beyond Mindfulness gebruikt elementen van de oplossingsgerichte benadering, transformationele aanwezigheid, geweldloze communicatie en Innerlijke Familie Systemen (voice dialogue).

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik weet niet wat het beste voor mij is: de mindfulness cursus, zelfcompassie training, individuele begeleiding of een combinatie? Kun je me advies geven.

Ja! Mede daarom bied ik deze mindfulness workshop aan maar weet dat je ook altijd een vrijblijvend individueel kennismakingsgesprek kan aanvragen. Als je een kennismakingsgesprek wilt aanvragen, twijfels wilt bespreken of vragen hebt, dan kan je hier contact met mij opnemen.

Moet ik iets speciaals meenemen of aandoen voor de mindfulness workshops en/of trainingen?

Dat is niet nodig. Je kan er voor kiezen om comfortabele of warme kleding aan te trekken, zeker als de workshop online is. Maar in beide gevallen is werk kleding ook helemaal prima. Op een fysieke locatie zijn alle oefenmaterialen en benodigdheden (yoga mat, meditatie kussen, stoelen, kleedjes etc.)  aanwezig. Bij een online workshop zou ik zelf spullen al klaar leggen, yoga-sport mat, kleedje en/of meditatie kussen. Niks is van dit is onmisbaar maar het is vaak wel handig. Als je andere vragen hebt dan stel ze gerust en stuur me (Marc) een email op info@beyondmindfulness.nl.

Is het mogelijk om individuele begeleidingssessies te hebben tijdens trainingen?

Zeker! Beyond Mindfulness is zo opgezet dat coaching perfect te combineren is met trainingen en de ervaring leert dat het vooral nuttig is bij het integreren en verdiepen van je (mindfulness) beoefening. Het kan ook zijn dat therapie of een ander trainingstraject beter bij je aansluit. Ik zal dat dan zeker aangeven.

Vrijblijvend kennis maken?

Wil je je aanmelden voor deze mindfulness workshop, een ander mindfulness traject of heb je vragen? Laat het mij hieronder weten dan neem ik contact met je op. Weet je nog niet welke training bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
  Kies je mindfulness class:


  Mindfulness oefening 2023

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN: