info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Mindfulness Workshop

Mindfulness Workshop 

In deze mindfulness workshop kan je op een interactieve manier kennismaken maken met Mindfulness. Je leert over het brein en zijn evolutie, neuroplasticiteit, hoe moderne stress, piekeren en angsten je dagelijks leven beïnvloeden en het krachtige antwoord van mindfulness hierop. Je gaat zelf ervaren wat meditatie is en wat de aanpak van Beyond Mindfulness voor je kan doen. Op het einde van de mindfulness workshop is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Het is niet altijd makkelijk kiezen tussen de groeiende mindfulness-meditatie trainingen. Vandaar dat ik een en toegankelijke workshop aanbied, waarin je mij echt aan de slag ziet. Zeker voor mensen die een mindfulness cursus overwegen, is deze introductie interessant maar ook als je gewoon nieuwsgierig bent, ben je van harte welkom. Meedoen? Hier kan je je inschrijven.

Kosten mindfulness workshop en locatie

De workshop wordt in een mooie en lichte ruimte gegeven, vlak bij het centrum en centraal station van Alkmaar. Er is plek om te parkeren. De mindfulness is bewust kosteloos gemaakt om het toegankelijk te maken voor iedereen en te proeven wat het voor jou kan doen.

De kracht van Beyond Mindfulness

Sinds 2012 geef ik wekelijks mindfulness en zelfcompassie trainingen en daarnaast speelt het een centrale rol in mijn persoonlijke leven. Mijn kracht ligt in het simpel en toegankelijk maken van de essentie van mindfulness-meditatie, zonder de diepte ervan te verliezen.

Kan je niet naar deze Mindfulness workshop komen? Je kan dan altijd een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek aanvragen. 

In deze gratis mindfulness workshop kan je op een interactieve manier kennismaken maken met Mindfulness. Je leert over het brein en zijn evolutie, neuroplasticiteit, hoe moderne stress, piekeren en angsten je dagelijks leven beïnvloeden en het krachtige antwoord van mindfulness hierop. Je gaat zelf ervaren wat meditatie is en wat de aanpak van Beyond Mindfulness voor je kan doen. Op het einde van de mindfulness workshop is er de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Het is niet altijd makkelijk kiezen tussen de groeiende mindfulness-meditatie trainingen. Vandaar dat ik een en toegankelijke workshop aanbied, waarin je mij echt aan de slag ziet. Zeker voor mensen die een mindfulness cursus overwegen, is deze introductie interessant maar ook als je gewoon nieuwsgierig bent, ben je van harte welkom. Meedoen? Hier kan je je inschrijven.

Locatie

De workshop wordt in een mooie en lichte ruimte gegeven, vlak bij het centrum en centraal station van Alkmaar. Er is plek om te parkeren.

De kracht van Beyond Mindfulness

Sinds 2012 geef ik wekelijks mindfulness en zelfcompassie trainingen en daarnaast speelt het een centrale rol in mijn persoonlijke leven. Mijn kracht ligt in het simpel en toegankelijk maken van de essentie van mindfulness-meditatie, zonder de diepte ervan te verliezen.

Kan je niet naar deze Mindfulness workshop komen? Je kan dan altijd een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek aanvragen. 

Je krijgt inzicht in de werking van ons brein

Wat mindfulness is

Ervaar de kracht van mindfulness-meditaties

Toepassen in het dagelijks leven

Loslaten van stress, piekeren en perfectionisme

Je hart durven te volgen

"Je brein is als een parachute, het werkt alleen als het open is."

              Frank Zappa

Gratis Mindfulness Workshop

Do 1900 – 20.15

2022

Zijperstraat 19-23, Alkmaar

Meld mij aan»  Workshop»

Google maps Beyond Mindfulness 2020

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de Kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

Maxime Fischer

“Ik heb net mijn 8-weekse mindfulness training afgerond en ik kan iedereen deze cursus aanraden! Marc is een attente man, die erg betrokken is bij zowel de groep als bij elk individu. Daarnaast heeft hij een prettige stem om naar te luisteren en gaat heel professioneel te werk. De training wordt ondersteund met interessant materiaal, zowel met video’s, audio fragmenten als een digitale en schriftelijke hand-out. Hierdoor heb je ook na de training nog genoeg materiaal om mindfulness en de meditaties zelf voort te zetten.”

Lees hier meer reviews

 

WAAROM MARC?

Er lijkt een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod. In mijn persoonlijke zoektocht heb ik verschillende wegen bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, drie jaar in Oostelijke Afrika gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als mindfulness trainer en life-coach.

Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO, NOBCO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Jaarcursussen meditatie & Dzogchen, stilte en relatie retraites bij Jan Geurtz (2015-2017 en 2019)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2020)
 • Diverse trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness en Dementie workshop en training (Seetrue 2019 en 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
Video: Mindfulness Amsterdam training

AANPAK MINDFULNESS WORKSHOP
Deze mindfulness workshop haalt zijn inspiratie uit Mindfulness-meditatie, zelfcompassie, oosterse tradities zoals het Tibetaanse boeddisme maar ook westerse psychologie. Jan Geurtz, Jon Kabat Zinn, Eckhart Tolle, Pema Chödrön en Sharon Salzberg zijn hierin grote inspiratie bronnen.

Mindfulness is gebaseerd op de inzichten en aanpak van de oprichters van mindfulness en zelfcompassie in het Westen (Jon Kabat-Zinn en Kristin Neff) en kent invloeden van het Tibetaans Boeddhisme en de Yoga-filosofie.

De Mindfulness cursus bestaat uit meditaties, diepgaande oefeningen, inspiratievideo’s, lessen en groepsdiscussies. Individuele coaching is aangepast aan de ervaring en behoeften van de persoon. Beyond Mindfulness gebruikt elementen van de oplossingsgerichte benadering, transformationele aanwezigheid, geweldloze communicatie en Voice Dialogue.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik weet niet wat het beste voor mij is: de mindfulness cursus, zelfcompassie training, individuele begeleiding of een combinatie? Kun je me advies geven.

Ja! Daarom bied ik altijd de mogelijkheid voor een introductie mindfulness workshop aan maar je kan ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. Als je een kennismakingsgesprek wilt aanvragen, twijfels wilt bespreken of vragen hebt, neem dan contact met mij op.

Moet ik iets speciaals meenemen of aandoen voor de mindfulness workshops en/of trainingen?

Dat is niet nodig. Je kan er voor kiezen om comfortabele of warme kleding aan te trekken, maar werk kleding is prima. Je krijgt tijdens de training een werkboek. Alle andere oefenmaterialen en benodigdheden (yoga mat, meditatie kussen, stoelen, kleedjes etc.) zijn aanwezig.

Is het mogelijk om individuele begeleidingssessies te hebben tijdens trainingen?

Zeker! Beyond Mindfulness is zo opgezet dat coaching perfect te combineren is met trainingen en de ervaring leert dat het vooral nuttig is bij het integreren en verdiepen van je (mindfulness) beoefening. Het kan ook zijn dat therapie of een ander trainingstraject beter bij je aansluit. Ik zal dat dan zeker aangeven.

Vrijblijvend kennis maken?

Wil je je aanmelden voor een mindfulness traject of heb je vragen? Laat het mij hieronder weten dan neem ik contact met je op. Weet je nog niet welke training bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of meld je aan voor een mindfulness introductie workshop.  Kies je mindfulness class:

  Mindfulness Amsterdam workshop

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN: