info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Online mindfulness training

Online mindfulness training

Welkom bij de online mindfulness trainingen van Beyond Mindfulness.  Op een compacte, directe, diepgaande en toegankelijke manier wordt je meegenomen in de wereld van mindfulness, zelfcompassie en meer. We beginnen met de online mindfulness training ‘Vind vrijheid in mindfulness’ en daarna vind je het vervolg ‘Geluk Vinden Bij Jezelf: Leer Hoe Met Zelfcompassie’, veel plezier en succes!

 

Vind Vrijheid in Mindfulness

‘Vind Vrijheid in Mindfulness, waarin we stap voor stap de belangrijkste elementen van mindfulness doorlopen. Deze online training geeft je beoefening en begrip van mindfulness meer diepgang waardoor het echt een manier van leven wordt. In tien lessen neem ik je mee voorbij de basis van mindfulness door middel van heldere uitleg, sprekende voorbeelden en meditatie- en mindfulness oefeningen die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Ik haal hierbij verschillende leermeesters, verhalen en metaforen aan om de stof zo sprekend mogelijk te maken.

Mindfulness leert je om meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf. Het brengt je de vrijheid om bewust keuzes te kunnen maken in hoe je omgaat met lastige emoties en situaties. Je leert zien wat er in ons systeem-brein (lichaam en geest) gebeurt en hoe je hier uit kunt stappen op momenten van stress, piekeren, controledrang en perfectionisme. Ik wil je graag laten zien dat mindfulness niet gaat over wàt er gebeurt maar over hoe je daarmee omgaat. Daarin is ongelofelijk veel winst te behalen. Sterker nog, je gaat contact maken met de rust, ontspanning, het plezier en geluk die al in jezelf zit. Een sterkere basis is er niet. Hier neem ik je tijdens deze cursus graag in mee.

Via deze link kan je de online mindfulness training ‘vind vrijheid in mindfulness’ gaan volgen. Heel veel succes en plezier!

 

Geluk Vinden Bij Jezelf: Leer Hoe Met Zelfcompassie

Welkom bij deze verdiepingscursus, leuk dat je er bent! In tien lessen gaan we kijken hoe je door middel van zelfcompassie en zelfzorg het geluk kan vinden in jezelf. Mijn vorige cursus heeft als het goed is een sterk fundament gelegd rondom het begrip mindfulness. Nu gaan we vanuit daar weer een stap verder. Samen kijken we naar hoe je bepaalde patronen en blokkades in jezelf kan herkennen en doorbreken. Hoe ga je om met je inner criticus, angsten en andere zware emoties en hoe breek je hier doorheen? Het geluk vinden begint in en bij jezelf. En vanuit daar kan je met meer rust, plezier en authenticiteit samen zijn met anderen.

We duiken in de achtergrond en wetenschap rondom zelfcompassie. Al snel wordt duidelijk hoeveel kracht uitgaat van goede zelfzorg en zelfkennis. (Her)ontdek het belang van leven vanuit je kernwaarden. Als je dit helder hebt voor jezelf, kan je vanuit een sterke basis mindful communiceren naar anderen. Je leert dan om vanuit de rust in jezelf, op een geweldloze manier om te gaan met jezelf en anderen. Door middel van meditaties en schrijfoefeningen help ik je op weg om tot jouw eigen kernwaarden te komen en vanuit hier te gaan leven. 
De lessen bevatten een combinatie van theoretische kennis, praktische oefeningen en meditaties maar zitten ook vol inspirerende verhalen en gedichten waarmee de stof wat meer tot leven komt.

De cursus geeft je handvatten en inspiratie om met jezelf aan de slag te gaan en tot een persoonlijk plan te komen. Om je verder te inspireren en uit te dagen, verwijs ik regelmatig naar inspirerende leraren, boeken en video’s, die nog meer context en verdieping kunnen bieden. In essentie leer je net zo goed voor jezelf te zorgen als je voor je beste vriend of vriendin zou doen. Als je dit steeds beter leert toepassen en je kijkt na een aantal maanden of jaren terug dan kan je niet meer voorstellen hoe je het ooit anders hebt gedaan!

Dit zijn maar twee cursussen van de cursussen op de Online Beyond Mindfulness Academie,  hier vind je nog veel meer cursussen, premium meditaties, de nieuwste podcasts en meer.  Mocht je hier vragen over hebben dan laat het mij gerust weten.

 

“Rule your mind or it will rule you!” 

Buddha

Meer online mindfulness trainingen

Online cursussen
Video: Beyond Mindfulness at the workplace

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

AANPAK

De aanpak van Beyond Mindfulness in deze online mindfulness training is een mix tussen traditionele Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat Zinn en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) van Mark Williams, Zindel Segal en John Teasdale. Gecombineerd met elementen uit oosterse wijsheden (o.a. Tibetaanse boeddhisme).

In deze online mindfulness cursus gaan we een tegenovergestelde richting dan we veelal gewend zijn, we gaan naar binnen. Je leert moeilijke emoties onder ogen te zien, lijfelijk te voelen en toe te staan. Maar ook met meer mildheid en zelfcompassie er na te kijken. Hierdoor maak je ruimte voor geluk, creativiteit, plezier, teredenheid en rust.

WAAROM MARC?

Er lijkt sprake te zijn van een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod in onze maatschappij. Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan dit proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven.

In mijn persoonlijke zoektocht heb ik verschillende paden bewandeld. Ik heb in VK gestudeerd, ik heb drie jaar in Tanzania gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO, NOBCO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Transformational presence leiders & coaching (Het Eerste Huis 2015)
 • Jaarcursussen (Dzogchen) meditatie (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2022)
 • Diverse trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness opleiding lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) gecertificeerde basis opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2021)
 • Innerlijke Familie Systemen (IFS) gecertificeerde vervolg opleiding (Innerlijke Stemmen, Innerlijke Leiding 2022)
 • Retraite Francis Lucille (2023 & 2024)

Aanmelden en kennismaken!

Meld je aan voor een mindfulness training, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet welke training bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
  JA, ik wil e-mail ontvangen met tips en nieuwtjes over mindfulness! Zie privacy statement.
  JaNee

  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens en heb de privacy verklaring gelezen.
  Agree


  MINDFULNESS AMSTERDAM GEBASEERD OP DRIE KERN ELEMENTEN: