info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Over Beyond Mindfulness

OVER BEYOND MINDFULNESS

Het fundament van Beyond Mindfulness is gebaseerd op drie kern elementen.

Mindfulness

Mindfulness betekent: volledig bewustzijn van de huidige ervaring. Het is een bewuste, ‘wakkere’ en meer accepterende manier van zijn. Dit kan zorgen voor meer rust, minder piekeren, meer ontspanning en meer keuzevrijheid.

Zelf Compassie

Zelfcompassie is een milde, niet beoordelende houding naar jezelf. In plaats van kritiek of straf biedt je jezelf begrip en ondersteuning. Je leert om met compassie om te gaan met moeilijke  situaties, zodat je deze niet meer uit de weg hoeft te gaan.

Essentie van meditatie

We gaan gezamenlijk onderzoeken wat de essentie van meditatie is en wat niet en waar de kern van onze identiteit ligt? Deze training is een verdieping op het gebied van mindfulness met behulp van self inquiry, het onderzoeken van de mind.

AANPAK

Het aanbod van Beyond Mindfulness is gebaseerd op de inzichten en benadering van de grondleggers van mindfulness en zelfcompassie in het Westen (Jon Kabat Zinn en Kristin Neff) en kent invloeden van het Tibetaanse boeddhisme en Advaita Vedanta (Hindoeïsme). Deze combinatie bestaat uit een breed aanbod van meditaties, verdiepende oefeningen, inspirerende video’s, inzichtgevende teachings en groepsdiscussies.

Je leert hierdoor de confrontatie aan te gaan met datgene waarvoor je bang bent, en je volle aandacht te richten op de patronen die je belemmeren. Dit zal je een ongekende vrijheid geven.

Individuele coaching wordt afgestemd op de ervaring en behoefte van de persoon in kwestie. Beyond Mindfulness gebruikt elementen uit Interne familie Systemen (IFS), transformational presence, geweldloze communicatie, Voice Dialogue en oplossingsgericht werken. Naast individuele begeleiding en 8-weekse mindfulness trainingen worden er ook jaarlijks mindfulness retraites gegeven op Terschelling. Op een prachtige locatie midden in de natuur.

WIE IS MARC?

Mindfulness, yoga en meditatie zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van mijn leven. Vanaf 2012 geef ik wekelijkse trainingen in mindfulness en zelfcompassie. Sinds 2014 kreeg mijn persoonlijke zoektocht naar de ‘essentie van de mind’ meer diepgang. Ik leerde de ware kracht van loslaten kennen en de kunst van ‘doen door niets te doen’. Dit alles bracht een nieuw soort rust en plezier in mijn leven.

In dit traject hebben mijn leraren mij altijd gestimuleerd om alles zelf te ontdekken en te ervaren. Deze benadering staat in mijn aanpak dan ook altijd centraal. Ik zie mezelf vooral als een facilitator in jouw proces en als iemand die jouw nieuwsgierigheid voorbij de reguliere mindfulness voedt.

Na mijn master Internationale Betrekkingen werd mijn interesse voor andere culturen, landen en gebruiken echt aangewakkerd en werkte en woonde ik als expat drie jaar in Oostelijke Afrika. In de zomer van 2016 besloot ik terug te gaan naar Tanzania en heb ik daar een succesvolle Beyond Mindfulness training gegeven.

Wil je meer weten over mij dan vind je sommige van mijn videos, interviews en webinars misschien interessant. Wil je vrijblijvend kennis maken en meer weten over mindfulness meditatie en de aanpak van Beyond Mindfulness Amsterdam? Dan stuur me hier een berichtje.

WAAROM MARC?

Mijn drive is om een echte bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door te leren vanuit liefde en verbondenheid te leven en niet (meer) uit angst. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Transformational presence in leiderschap en en coaching (Het Eerste Huis 2015)
 • Organisatie ontwikkeling – Theory U (Het Eerste Huis 2015)
 • Dzogchen stilte en  relaties retraites bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Jaarcursussen Jan Geurtz (2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2021)
 • Diverse trainingen: Voice-dialogue en geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Hart-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)
 • Mindfulness en Dementie workshop en training (Seetrue 2019 en 2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Mindfulness lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2021)
 • Internal Family Systems coaching opleiding (In de smeltkroes 2021)
Video: Waarom Beyond Mindfulness Amsterdam