Categories

Tag Cloud

Beyond Mindfulness | Over Beyond Mindfulness

OVER BEYOND MINDFULNESS

Het fundament van Beyond Mindfulness is gebaseerd op drie kern elementen.

Over Beyond Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness betekent: volledig bewustzijn van de huidige ervaring. Het is een bewuste, ‘wakkere’ en meer accepterende manier van zijn. Dit kan zorgen voor meer rust, minder piekeren, meer ontspanning en meer keuzevrijheid.

Over Beyond Mindfulness

Zelf Compassie

Zelfcompassie is een milde, niet beoordelende houding naar jezelf. In plaats van kritiek of straf biedt je jezelf begrip en ondersteuning. Je leert om met compassie om te gaan met moeilijke  situaties zodat je deze niet meer uit de weg hoeft te gaan.

Over Beyond Mindfulness

Essentie van meditatie

We gaan gezamenlijk onderzoeken wat de essentie van meditatie is en wat niet en waar de kern van onze identiteit ligt? Deze training is een verdieping op het gebied van mindfulness met behulp van self inquiry, het onderzoeken van de mind.

AANPAK

Het aanbod van Beyond Mindfulness is gebaseerd op de inzichten en benadering van de grondleggers van mindfulness en zelfcompassie in het Westen (Jon Kabat Zinn en Kristin Neff) en kent invloeden van het Tibetaanse boeddhisme en Advaita Vedanta (Hindoeïsme). Deze combinatie bestaat uit een breed aanbod van meditaties, verdiepende oefeningen, inspirerende video’s, inzichtgevende teachings en groepsdiscussies.

Individuele coaching wordt afgestemd op de ervaring en behoefte van de persoon in kwestie. Beyond Mindfulness gebruikt elementen uit transformational presence, geweldloze communicatie, Voice Dialogue en oplossingsgericht werken.

WIE IS MARC?

Mindfulness, yoga en meditatie zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van mijn leven. Vanaf 2012 geef ik wekelijkse trainingen in mindfulness en zelfcompassie. Sinds 2014 kreeg mijn persoonlijke zoektocht naar de ‘essentie van de mind’ meer diepgang. Ik leerde de ware kracht van loslaten kennen en de kunst van ‘doen door niets te doen’. Dit alles bracht een nieuw soort rust en plezier in mijn leven.

In dit traject hebben mijn leraren mij altijd gestimuleerd om alles zelf te ontdekken en ervaren. Deze benadering staat in mijn aanpak dan ook altijd centraal. Ik zie mezelf vooral als een facilitator in jouw proces en als iemand die jouw nieuwsgierigheid voorbij de reguliere mindfulness voed.

Na mijn master Internationale Betrekkingen werd mijn interesse voor andere culturen, landen en gebruiken echt aangewakkerd en werkte en woonde ik als expat drie jaar in Oostelijke Afrika. In de zomer van 2016 besloot ik terug te gaan naar Tanzania en heb ik daar een succesvolle Beyond Mindfulness training gegeven.

WAAROM MARC?

Er lijkt sprake te zijn van een groeiende behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness- en yoga aanbod in onze maatschappij. In mijn persoonlijke zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, in Tanzania gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach.

Ik heb de ambitie om een authentieke bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door minder vanuit angst en meer vanuit liefde en verbondenheid te leven. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en trainer-coach maken dat ik met Beyond Mindfulness een mooie combinatie van groeps –en individuele trajecten kan aanbieden.

Achtergrond:

  • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
  • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
  • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
  • Dzogchen stilte en  relaties retraites bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
  • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
  • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
  • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2019)
  • Diverse trainingen: Voice-dialogue en geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
  • Meditatie & theater retraite Arunachala Bakhti Lab (India 2018)
  • Stilte retraite bij Adyashanti (2018)
v

Klanten Reviews

★★★★★

Marc is a very good coach, he is understanding and compassionate. He also pushes you just beyond your borders with a lot of respect so you can trust t...

Kovács Anna, Amsterdam

★★★★★

Marc is a positive and energetic person, open-minded, deep and a very good listener. He takes really good care of people around him, so I strongly rec...

Elisa Caligiana, Amsterdam

★★★★★

Ik heb net mijn 8-weekse mindfulness training afgerond en ik kan iedereen deze cursus aanraden! Marc is een attente man, die erg betrokken is bij zowe...

Maxime Fischer, Amsterdam

★★★★

Heb je interesse in een Mindfull training, dan is het een aanrader om deze 8-weekse training bij Marc Keller te doen..! Ik ( Diana) was onderdeel van...

diana soons, Amsterdam

★★★★★

Een hele fijne training om je de basis van de 8 weekse, eigen te maken. Op een nuchtere manier wordt alle informatie aangereikt en behandeld. Een echt...

Mirella van der Wal, Amsterdam

Meer Reviews