info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Perfectionisme en controle

Perfectionisme en controle

‘Perfectionisme, de volksziekte van een nieuwe generatie’ kopt de Volkskrant. Het is een van de grootste katalysatoren achter de toenemende burn-out cijfers, zeker onder de jongere generatie. Perfectionisme gaat vaak samen met de angst om fouten te maken, moeite te genieten van het moment, de illusie van controle en de toenemende snelheid van het leven en dit maakt het een verraderlijk mechanisme. Twee mechanismes maken perfectionisme lastig te doorbreken. Allereerst is ons brein altijd op zoek naar oplossingen (verbeteringen) en werkt dit vaak tegen ons. En ook weten we ons geen raad met de onderliggende (faal) angst. Die vaak de voedingsbron van perfectionisme en controle is.

 

Mindfulness als tegenhanger van controle

Gelukkig hebben wetenschappers aangetoond dat het brein veel meer kan veranderen dan we vroeger dachten. Mindfulness leert jou (brein) om meer in dit moment te leven, lastige situaties los te laten (zeker als er even geen oplossing voor handen is), minder streng te oordelen over jezelf en meer vanuit liefde en minder vanuit angst te leven. Ik heb een 3-weekse mindfulness verdiepingscursus ontwikkeld om de angst achter perfectionisme aan te gaan en er een blog over geschreven.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt duidelijk wat het beste bij jou past. Soms is life-coaching aan te raden, voor een ander een mindfulness cursus en iemand met meer meditatie-mindfulness ervaring kiest waarschijnlijk voor een verdiepingstraining. Als een traject buiten Beyond Mindfulness Amsterdam – bijvoorbeeld een therapeut of een bepaalde retraite – beter aansluit dan zal ik dat zeker adviseren.

“If there is no solution to the problem then don't waste time worrying about it."

Dalai Lama XIV

Kennismakingsgesprek

30 – 60 minuten

Maandag – Vrijdag

09.00 – 17.30

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Google maps Beyond Mindfulness 2024

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Meld je hier aan voor een mindfulness training of coaching, dan neem ik contact met je op. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of lees hier meer over mij en de aanpak.
    Kies je mindfulness class:


    Mindfulness Amsterdam workshop

    MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN: