info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Stress en burn-out

Mindfulness bij stress en burn-out

Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben last van burn-out klachten. 36% van het ziekteverzuim ontstaat door werkstress. Jonge werknemers van 25-35 hebben relatief vaak burn-out klachten, namelijk 17 %. Dit zijn 240.000 jongeren![1] Mindfulness blijkt een van de effectiefste manieren te zijn om deze trend te keren en in het doorbreken van stress en burn-out patronen.

In een mindfulness training leer je stress beter los te laten. Je kunt je negatieve emoties, automatische denkpatronen en gedrag observeren en er kalm, aanwezig en alert bij blijven. Je leert lichamelijke signalen (h)erkennen en beter je eigen grenzen aan te geven. Ook vergroot mindfulness het werkplezier, verhoogt het je creativiteit en verlaagt het angst klachten en vermindert negatief denken. Hierdoor verminderen de kans op stress en burn-out klachten aanzienlijk.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt duidelijk welk aanbod het beste bij jou past. In sommige situaties is individuele coaching aan te raden, voor een ander een mindfulness cursus en iemand met iets meer meditatie ervaring, die vooral tegen zijn of haar perfectionisme en inner criticus aanloopt, kan waarschijnlijk het beste voor een compassie training kiezen. Overigens zit er een sterke link tussen burn-out en perfectionisme (onze interne kritische stem). Soms is een traject buiten Beyond Mindfulness – bijvoorbeeld een therapeut of een bepaalde retraite – beter passend.

“It's not stress that kills us, it is our reaction to it.” 
Hans Selye

Kennismakingsgesprek

30 – 60 minuten

Maandag – Vrijdag

09.00 – 17.30

Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Google maps Beyond Mindfulness 2024

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

JOIN OUR MINDFULNESS CLASS

Meld je aan voor een mindfulness training of coaching, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet wat bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
  Kies je mindfulness class:


  Zelfcompassie

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN:

  • Mindfulness
  • Zelfcompassie
  • Essentie van Meditatie