info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Videos  | Video Beyond Mindfulness Amsterdam
Videos Beyond Mindfulness Amsterdam

Video Beyond Mindfulness Amsterdam

Zelfcompassie Meditatie (video)

Dit is een korte video en zelfcompassie meditatie. Perfect op momenten dat je vast loopt, je hoofd overuren maakt (piekeren/malen) en je in verzet bent tegen een situatie en/of emotie. Je leert de emotie te (h)erkennen, toestaan en zien dat moeilijke momenten nou eenmaal onderdeel zijn van ons leven. In plaats van jezelf bestraffende toe te spreken, ga je jezelf behandelen zoals je dat bij je beste vriend of vriendin zou doen.

Interviews

Dit is een interview in het engels over mijn achtergrond, waar de kracht van Mindfulness ligt, de invloed van moderne technologie op ons functioneren en het belang van oosterse wijsheden en tradities (essentie van meditatie). Het interview werd gehouden door Dorothy Marton voor haar onderzoek aan de universiteit van Leiden, eind 2019. Haar doel was te achterhalen hoe mindfulness, yoga en meditatie (oosterse wijsheden) een rol spelen in de westerse cultuur.

Interview Beyond Mindfulness 2019

De zoektocht naar geluk, betekenis en onszelf

Het tweede deel van het interview gaat over betekenis hebben in je werk, je eigen authenticiteit leren kennen, de zoektocht naar geluk en wie je in essentie bent, angst en uitstelgedrag en mijn rol als coach en trainer in dit.

2e deel interview Beyond Mindfulness

Interviews in Volkskrant en Elle

Hier nog twee interviews, voor de Volkskrant en Elle, die ik in 2019 namens het Groei Atelier gaf:

Mindfulness videos rondom specifieke thema’s

Wat is mindfulness. We horen er veel over maar wat is het nou eigenlijk echt. Op basis van de woorden van founding father v/d mindfulness, Jon Kabat Zinn, ga ik hier op in deze video.

We praten vaak over loslaten en dit verhaal maakt mooi duidelijk wat volgens mij echt loslaten is. Het niet vasthouden en het veranderen van dingen (het leven). Daar gaat deze mindfulness video over.

Het verhaal van de twee wolven maakt mooi duidelijk hoe we bewuste keuzes kunnen maken en wat de positieve impact daarvan is. Waar je jezelf mee voedt dat brengt je de wereld in.

Live opnames

Deze live mindfulness video is een opgenomen sessie (mei 2020), waarin je op een interactieve manier kennis maakt met Mindfulness. Je leert over het brein, neuroplasticiteit, hoe moderne stress je dagelijks leven beïnvloedt en het krachtige antwoord van mindfulness hierop. Je gaat zelf ervaren wat meditatie is en wat de mindfulness aanpak voor je kan doen.

het gevaar van aannames

Deze mindfulness video is een onderdeel uit de bovenstaande webinar. Deze video (2 min) gaat over het gevaar van aannames en om interpretaties als objectief waar te zien. In Mindfulness zeggen we vaak “gedachten zijn geen feiten”.

Meer weten over mij en Beyond Mindfulness klik hier.

 

Tags: