info@beyondmindfulness.nl
Beyond Mindfulness | Zelfcompassie

Leer geluk in jezelf vinden

in deze 3-weekse zelfcompassie training

Je leert ruimte maken voor het zelfvertrouwen wat al in ons zit. Via meditaties, oefeningen in tweetallen, inspirerende videos en groepsoefeningen staan we bewuster stil bij wat er speelt, hoe we ons voelen en vanuit welke waarden we ons leven willen inrichten. We leren net zo goed voor onszelf te zorgen als we voor een goede vriend of vriendin zouden doen (wat we vaak niet doen!). In deze zelfcompassie training leer je het eng te mogen vinden maar het wél te doen. Waardoor je echt je hart kan gaan volgen en steeds meer jezelf kan zijn.

Geluk in onszelf  vinden

Meer dan eerdere generaties zijn we op zoek naar geluk en we werken er hard aan om dit te krijgen. We kijken massaal YouTube-video’s van Simon Senic, we volgen verschillende trajecten voor onze persoonlijke ontwikkeling, maken lange reizen, starten een gezin, lopen de Santiago de Compostella en / of gaan volledig voor onze carrières. Maar tegelijkertijd lopen we (on)bewust weg voor de dingen die we graag willen en worden we steeds kritischer op onszelf. Perfectionisme komt steeds vaker voor. We zoeken naar geluk buiten onszelf in plaats in onszelf. Dat kan voor een tijdje werken maar zal uiteindelijk geen duurzaam geluk geven. In deze training leer je niet meer weg te lopen. Maar moeilijke emoties zoals angst aan te gaan en er via zelfcompassie met vriendelijkheid naar te kijken.

Kennis maken met Beyond Mindfulness?

Wil je eerst kennis maken met de aanpak, hoe zo’n training eruit ziet en wie de trainer is, kom dan naar een vrijblijvende workshop en/of vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan.

Bewust van eigen patronen

Toestaan en aangaan van moeilijke emoties

Kernwaarden ontdekken

Geluk in jezelf vinden

Meditaties en tools voor dagelijkse leven

Anders omgaan met stress

"Een dapper man is niet hij die geen angst voelt, maar hij die zijn angst weet te overwinnen."

Nelson Mandela

3-weekse verdiepingstraining
€ 195 incl. BTW

Woensdag van 19.00 – 21.00

24 nov & 1 en 8 dec 2021

 Hillegomstraat 12-14, Amsterdam

Google maps Beyond Mindfulness 2020

Mindfulness Tips en oefeningen – ga meteen aan de slag 

Met dit mini werkboek word je hopelijk geprikkeld en in de actie gezet om je eerste stappen in de wonderlijke en soms ook uitdagende wereld van mindfulness & zelfcompassie te zetten.

Minder stress

Beter om gaan met stress, controle en perfectionisme en meer te ontspannen en in contact te staan met jezelf.

Anti-burnout

Je wordt bewuster van je grenzen, herkent stresssignalen van je lichaam en geest en leert stress los te laten.

Down-to-earth

De aanpak is down-to-earth, praktisch toepasbaar, licht zonder enige diepte te verliezen.

Naar de kern

Je gaat naar de wortel van het probleem en combineert westerse psychologie met oosterse tradities.

JEROEN STROMPF

“Op aanraden van iemand heb ik een cursus mindfulness bij Marc Keller gevolgd. Vantevoren had ik weinig verwachtingen, want ik mediteer al jaren en ik heb oa. diverse meditatie-retraites gedaan.De cursus beviel vanaf de eerste bijeenkomst: Prettige sfeer, leuk oefenmateriaal, interessant programma. Marc had duidelijk veel ervaring met zowel meditatie als het geven van workshops. Maar wat het echt bijzonder maakte, is dat Marc meditatie concreet maakte. Alsof het handen en voeten kreeg, zodat ik het kon toepassen in het dagelijks leven. En dat was nieuw voor mij. En het werkte: Ik had veel meer aandacht bij de dingen die ik deed; alles kwam tot leven.

Sindsdien heb ik diverse opfriscursussen gedaan, en niet te vergeten een zelfcompassie training. Het was nogal een eye-opener voor me, dat de manier waarop ik met mezelf opga, belangrijk is, ook rondom meditatie. Nog steeds doe ik diverse meditatie-workshops en -trainingen, en die van Marc Keller zijn de beste die ik ken. Of je voor het eerst overweegt te mediteren, of dat je een doorgewinterde mediteerder bent: Ik kan de workshops en cursussen van Marc van harte aanbevelen!

 

INGRID BAERDA

“Met veel plezier heb ik een training bij Marc gevolgd. Het had een fijne afwisseling tussen meditatie, theorie en in gesprek gaan met elkaar. Marc zorgde voor een open en relaxte sfeer. Zijn rustige stem maakte het luisteren naar een geleidde meditatie van hem heel natuurlijk.”

 

LEES HIER MEER REVIEWS

 

EZRA PRINK

“De mindfulnesstraining heeft mij bewust gemaakt van het gat dat er kan zijn tussen mijzelf en mijzelf. De training ging de diepte in en was tegelijk praktisch toepasbaar. Tijdens de vervolg training zelfcompassie heb ik veel over mijzelf geleerd. De neiging om negatief over mezelf te denken zat heel diep. Ondanks dat het voor de buitenwereld misschien op rolletjes leek te gaan, voor mezelf deed ik het nooit goed genoeg. Het was zo’n opluchting om me bewust te worden van dat ingesleten patroon. Marc was tijdens dit proces heel toegewijd en doortastend en wist in alle rust en openheid de juiste vragen te stellen. Ik pluk er een jaar later nog steeds iedere dag de vruchten van.”

 

WAAROM MARC?

Mijn ambitie is om een authentieke bijdrage te leveren aan het proces van mensen. Door vanuit liefde en verbondenheid te leven in plaats van angst. Mijn ervaringen als meditatie beoefenaar en coach en trainer maken dat ik met Beyond Mindfulness een sterk combinatie van groeps –en individuele trajecten aan kan bieden.

Er lijkt steeds meer behoefte aan verdieping voorbij het gangbare mindfulness en meditatie aanbod in onze samenleving. In mijn persoonlijke zoektocht heb ik vele paden bewandeld. Ik heb in Wales gestudeerd, ik heb drie jaar in Oost-Afrika gewoond en gewerkt en zowel in de zakelijke als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als trainer en coach.

Achtergrond:

 • Training of trainers (Jobortunity 2009 en MDF-ESA 2011)
 • Coach opleiding en practitioner opleiding Post-HBO (BGL 2013)
 • Opleiding Mindfulness trainer (SeeTrue 2014)
 • Stilte en relatie retraite bij Jan Geurtz (2015 en 2019)
 • Jaarcursussen Zelfcompassie & Dzogchen (Jan Geurtz, 2015-2017)
 • Boeddhistische meditatie cursus & individuele retraite (Nepal 2016)
 • Retraites Non-dualiteit bij Rupert Spira (2016-2021)
 • Trainingen Voice-dialogue & geweldloze communicatie (ITP 2017-2019)
 • Mindfulness lange traject – categorie 1 trainer VMBN (Seetrue 2020-2021)
 • Workplace Mindfulness, (Oxford University Spin off (TME) Seetrue 2021)
 • Stilte retraite Adyashanti (2018) en Compassie-Vipassana retraite (Maanhoeve 2021)

AANPAK ZELFCOMPASSIE TRAINING

In deze training gaan we een tegenovergestelde richting dan we veelal gewend zijn, we gaan naar binnen. Je leert moeilijke emoties onder ogen te zien, lijfelijk te voelen en toe te staan. Maar ook met meer mildheid en zelfcompassie er na te kijken. Hierdoor maak je ruimte voor geluk en innerlijke vrede. We maken een begin met het ontdekken van je kernwaarden en ze te leren volgen.

Geluk is iets dat in ons zit en in deze trainingen zullen we dat proberen te ontgrendelen. Te leren leven vanuit liefde in plaats van angst. De zelfcompassie auteur en onderzoekster Kristin Neff is een belangrijke inspiratie bron in deze training. Zelfcompassie, mindfulness, meditatie en elementen uit geweldloze communicatie komen terug op een gevarieerde en interactieve manier.

Er zijn verschillende zelfcompassie oefeningen die in de training terug komen, meditatie speelt hierin een belangrijke rol. Via deze link kan je er een aantal proberen. Op de website van Kristin Neff kan je ook mooie zelfcompassie oefeningen vinden. Maar ook vind je er meer over de vele wetenschappelijke onderzoeken en onderbouwingen van zelfcompassie.

Model en figuur: Angst coaching - positieve circle

Kom kennis maken!

Meld je aan voor een mindfulness en/of zelfcompassie traject, dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend intakegesprek. Weet je nog niet welke training bij jou past? Vraag dan ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.  Kies je mindfulness class:

  Zelfcompassie

  MINDFULNESS AMSTERDAM BASEERT ZICH OP DRIE CENTRALE ELEMENTEN: